Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/i-februar-glaeder-jeg-mig-til-3/

I februar glæder jeg mig til …

februar liste

Allerede mere end en måned inde i det nye år og snart en uge inde i februar … det nye år er slet ikke er så nyt længere og en lille kort måned forude. Den sidste vintermåned inden foråret og den byder blandt andet på vinterferie for skolebørn og mange skientusiaster. Slet ikke så tosset, faktisk!

Vi holder halvvejs vinterferie med Johan og Julie og halvvejs fotodage med fuldt tryk på fotografering af næste kogebog, som udkommer til efteråret. Jeg har skrevet alle opskrifterne, styler maden og tager billederne. Martin og jeg er i køkkenet sammen adskillige timer om dagen, når vi har disse intense fotodage. Vi laver maden sammen, Martin tester mine opskrifter og hjælper desuden med styling og indkøb. Det er et rent familieforetagende og det er så sjovt og hyggeligt! Johan og Julie bidrager også. De er verdens bedste smagsdommere og det er faktisk ret hyggeligt, at have den type arbejdsdage sammen, mens de har ferie fra skolen.

I februar glæder jeg mig til …

 • Indendørshygge med te, bøger og gode film.
 • Stenbiderrogn og torskerogn. Det er højsæson og vi nyder lidt, men godt af begge de to råvarer.
 • Bage verdens bedste fastelavnsboller og semlor, den svenske version.
 • Tage en tur i væskthusene i botanisk have i Aarhus og nyde et strejf af lunt tropevejr. Det er tiltrængt, selvom de første februar nu har været ualmindelige gavmilde med forårsvejret og det lysner dag for dag.
 • Tilberede en brunch deluxe i vinterferien, med tid til avislæsning og bogklub ved bordet. Johan og Julie synes, det er smadderhyggeligt og særligt, når de en sjælden gang får lov at læse ved bordet – og det hører sig næsten til efter sådan en god søndagsbrunch, at der er aviser og så kan det passende være med bøger til dem eller måske et goal (fodbold )// Wendy (heste) magasin til dem
 • Købe én ny lækker ansigtsmaske og forkæle mig selv med den 1-2 gange om ugen hele måneden. Jeg har ikke besluttet, hvilken jeg vil købe, men det skal helt sikkert være en der giver masser fugt og næring til den lidt tørre vinterhud. Tip mig gerne, hvis I har en favorit.
 • Planlægge og anrette en rigtig dejlig lang sofafredag med familien. God mad, gode film, snacks og godter. Fra midt eftermiddag og hele aftenen i nattøj og med dyner, så hyggeligt! Den slags er enkelt, simpelt, men man kan godt gøre lidt et nummer ud af det, så det føles helt særligt.
 • Prøve en ny neglelak farve. Jeg har for noget tid siden besluttet, at jeg må have to farver neglelak at skifte imellem og skal bruge dem helt op, inden jeg køber ny og derefter mindst en ny favorit. Den ene farve må gerne gå igen og igen, men den anden farve vil jeg skifte ud efter sæson, så der sker lidt noget nyt.
  Det er en meget sjov udfordring, for nogle gange tager det lidt tid at vænne sig til en ny farve og delvist undgår jeg at de hober sig op uden at jeg får dem brugt. Mine favoritmærker er i øvrigt Nailberry og Kure, og med topcoat fra Nailberry, som jeg bruger til begge mærker, så holder neglene sig pæne i helt op til 4-5 dage.

Hvad står der på jeres februarliste i år?

februar

16 kommentarer
 • Marina skrev:
  5. februar 2020 kl. 10:28

  Svenske semlor. Det er der simpelthen nødt til, fordi jeg tilbringer tre uger i Sverige på forskningsophold. Jeg er pt. på dag tre men har endnu ikke købt en klassisk semla. Jeg har dog fået foræret hjemmelavet hallonsylt og lært en del nye gloser.

  • Ann-Christine skrev:
   6. februar 2020 kl. 12:25

   Ja, du er simpelthen nødt til at kombinere opholdet med en god semlor-research ;)
   Håber du får nogle dejlige dage derovre
   Kh AC

 • VenterPaaVinBlog skrev:
  5. februar 2020 kl. 11:31

  Hvor hyggeligt med neglelak-udkig – selv er jeg glad for min glimmer neglelak fra Essie, med rosa glitter. Den går lidt til alt og er samtidig hverdags-festlig, uden at være for meget.
  Mit februar blogindlæg byder på flytning i hus, men også teatertur, cafebesøg, foredrag, mor/datterhygge, fødselsdagsfejring mv. :D

  • Ann-Christine skrev:
   6. februar 2020 kl. 12:26

   Den er virkelig flot! Den har jeg også haft :)
   Hvor er det en spændende februar du har foran dig med flytning mv. Rigtig god fornøjelse
   Kh AC

 • Tine Braun skrev:
  5. februar 2020 kl. 16:57

  Den bedste ansigtsmaske, jeg kender, er Eccoking peeling maske.
  Kan varmt anbefales.
  Hilsen Tine

  • Stine skrev:
   6. februar 2020 kl. 21:54

   Jeg skulle lige til at tippe om præcis den samme. Efter Peking masken er ecooking fugtmaske perfekt at overnatte med. Så er huden gennemfugtet og lækker.. god februar

 • Rikke skrev:
  5. februar 2020 kl. 20:21

  Vi har også planer om en hygge-tv-aften/dag. Synes dog det er svært at finde på snacks og mad, der kan spises foran TV’et ? Hvad har du planlagt? Inspiration modtages gerne.
  Kh

  • Ann-Christine skrev:
   6. februar 2020 kl. 12:33

   Det bliver nok en kombination af tapas / charcuteri, noget lækkert hapsemad, som man kan hygge med længe.
   Oliven, pølse, oste, kiks, dadler med bacon, dip, masser af grøntsager i stave, vindruer, ristet rugbrødsstave, osv.
   Jeg har ikke helt planlagt endnu, men det synes jeg passer så dejligt til filmhygge.
   Rigtig god fornøjelse til jer
   Kh AC

 • Lis Madsen skrev:
  5. februar 2020 kl. 22:12

  Hej Ann-Christine.
  Og du har gang i den næste kogebog allerede, spændende.
  Dejlige ting og aktiviteter, du nævner for februar måned. Og ja, de lækre fastelavnsboller er selvskrevne.
  Kh Lis

  • Ann-Christine skrev:
   6. februar 2020 kl. 12:37

   Hej Lis,
   Ja, det er virkelig spændende, og jeg synes også det går lidt stærkt indimellem ;9
   Rigtig skøn og dejlig februar til dig
   Kh AC

 • Karina skrev:
  6. februar 2020 kl. 13:25

  Semesteret er lige begyndt – så mit arbejde er godt og grundigt i gang igen, men arbejdet er jo ikke hele mit liv, så februar står også på træning som altid (løb, styrke, yoga og aikido), en klassisk formiddagskoncert, en tur i biografen, the, the og atter the :-), hyggelæsning, måske ud at spise.

  • Ann-Christine skrev:
   6. februar 2020 kl. 18:25

   Lyder som en hyggelig og virkelig skøn afveksling mellem arbejde og fritid :)

 • Izabela skrev:
  7. februar 2020 kl. 16:47

  Jeg elsker også semlor? faktisk så meget at jeg overvejer en dagstur til Gøteborg , bare for at nyde en? har før haft akut trang til “ svensk rejemad” og taget afsted bare for det. Det synes mine børn er tosset.

  Jeg glæder mig til mandag hvor min kæreste kommer hjem, efter 6 ugers arbejde langt væk.

  Hos os er det vinterferie , og det betyder en tur i svømmehallen , bage med mine 3 børn, hygge med film, og besøge venner/ familie.

  Så er jeg også så heldig at have et ægte valentines barn, der fylder 6 år. Så hende skal vi fejre , endda hele 2 gange?

  • Ann-Christine skrev:
   7. februar 2020 kl. 18:38

   Årh, hvor fint! Det lyder som en dejlig februar – og god tur til Sverige, hvis du lader trangen til de lækre svenske semlor tage over ♡
   Kh AC

 • Trine S. Nielsen skrev:
  10. februar 2020 kl. 21:38

  Hej A.C
  I februar glæder jeg mig til:
  •vinterferie med en masse tulletid og kunstoplevelser med min veninde( vi skal se Anna Ancher på SMK og Kunstsalonens udstilling ved Marmorkirken og en tur på Louisiana)
  •dyp i havet
  •til julefrokost hos gode venner
  •holde fastelavn for mine tantebørn og deres forældre med kreadimseri, tøndeslagning og fastelavnsboller
  •få ryddet op i klædeskab
  •fortsat “leve” af det mad der er i skabe og fryser og kun supplere med frisk grønt/mejeri – har givet mig selv den udfordring at jeg ikke må købe noget jeg ikke mangler og alt skal bruges før der kommer nyt ind….
  •at det er lyst når jeg kommer hjem fra arbejde
  •tulipaner og forårsgrene

  Mht negle så får jeg lagt shellac på en gang om måneden og ordnet negle hos en negledame- det er dyrere end at købe en ny lak men det holder fuldstændig fantastisk og jeg er blevet helt afhængig af, at neglene altid er pæne. Og så kan jeg anbefale acaiscrubmaske fra @Rudolphcare- er vild med deres produkter?

  Kh Trine

  • Ann-Christine skrev:
   11. februar 2020 kl. 07:14

   Sikke en dejlig måned, du har i gang – og fin udfordring med at leve af det der er i skabe og skuffer.
   Jeg har prøvet shellac nogle gange, men det er ved at være nogle år siden, måske jeg snart skulle igen … – og jeg er SÅ enig med Acaiscrubben, den har jeg fast i mit badeværelsesskab og bruger den 1-2 gange om ugen.
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.