Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/semlor/ Fastelavn Kager, Kager og søde sager

Semlor – opskrift på de svenske fastelavnsboller

Semlor er den svenske udgave af fastelavnsboller og de er så lækre, at vi snildt kan finde plads til at bage begge dele her i februar.

Fastelavn falder meget tidligt i år og allerede nu på søndag er det allerede dagen for fastelavnsboller, slå katten af tønde og fine farverige fastelavnsris. Næste år er fastelavnsbollesæsonen væsentligt længere – helt frem til den 3. marts. Uanset, så kan vi fint vedtage, at hele februar er perfekt til fastelavnsboller.

Prøv også: opskrift på fastelavnsboller her >>

Semlor – svenske fastelavnsboller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT60M12
Ingredienser
  • Dej
  • 20 g gær
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 125 g smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 tsk salt
  • 400 g hvedemel
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
  • Fyld
  • 150 g marcipan
  • 50 g mandler, grofthakkede
  • 0,50 dl mælk
  • Derudover
  • 2,50 dl piskefløde, til flødeskum
  • 25 g flormelis, til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med stuetempereret mælk.

Smelt smør i en gryde ved lav varme. Tag af varmen og rør den smeltede smør, sukker, vaniljesukker, kardemomme, salt og æg i skålen med mælk og gær.

Sigt hvedemel i og rør dejen godt sammen. Ælt den gerne på en røremaskine ved lav hastighed i cirka 10 minutter til dejen er blank, blød og smidig.

Lad dejen hæve i en skål på køkkenbordet med et rent viskestykke over i 30 minutter.

Form derefter lige store runde boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 60 minutter dækket af et rent klæde.

Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 17-18 minutter.

Lad bollerne køle af på en rist.

Skær toppen af og sæt den til side til senere.

Udhul bollen og kom brøddejen i en foodprocessor med groftrevet marcipan, hakkede mandler og en smule mælk. Kør hurtigt til en ensartet og lækker creme

Kom fyldet tilbage i de udhulede semlor, top med flødeskum og sæt brødlåget på igen. Sigt lidt flormelis over inden servering.