Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/i-september-glaeder-jeg-mig-til-2/

I september glæder jeg mig til …

Den første efterårsmåned kan altså noget særligt … Luften er allerede lidt anderledes, specielt fra morgenstunden. Har I lagt mærke til det? Køligere luft, der føles sprødere og friskere på en helt anden måde end om sommeren. Når vi så samtidig kan have lunt sommervejr mange dage, farver der langsomt skifter i naturen og æbler der modnes på træerne, så er jeg en meget begejstret fan af september måned.

For mig rimer september på hyggestunder, høst af solmodne hindbær, strik, de første æbler (de er endnu lidt sure på vores træ og venter gerne en måned endnu – men er skønne til mad), læsestunder, haveplaner og andet skønt.

I september glæder jeg mig til …

 1. at plante forårsløg og anlægge endnu et staudebed. At lægge forårsløg er sådan en fin ting at gøre, at skabe noget rart at glæde sig til at se. Når vi ved at efteråret og vinteren er på vej, med mørke og kulde, og samtidig sørger for at lægge løg i jorden til foråret, som kommer derefter i det kommende år.
 2. Lave hjemmelavet kakaopulver fyldt med velsmag og gode sager til en dejlig fredag efter skole tradition
 3. Starte op med at lave YouTube videoer igen. Vi har holdt en lille pause hen over sommeren, men er nu så småt gået i gang med at filme igen – der er faktisk allerede over 100 videoer på Valdemarsro YouTube kanal, som I kan se her
 4. At fortsætte morgenrutinen med min yndlingsmorgensmoothie – den I ser på billedet her. De sidste uger har jeg lavet den på præcis samme måde hver morgen, den smager virkelig skønt, er pivsund, laves med ingredienser der kan købes i supermarkedet og selv børnene er vilde med den – sig endelig bare til hvis jeg lige skal få skrevet opskriften ind til jer?
 5. En dejlig tur med familien til Skallerup, Vesterhavet og den virkelig skønne natur, der er på den vestlige side af Danmark.
 6. At så koriander, salat, rucola, dild, vinterspinat og den slags i højbedene. Det kan nemlig sagtens nå at blive til noget inden frosten sætter ind og alt bliver stille for en stund i haven.
 7. Se flere gode gamle film med Johan og Julie – vi har fornyligt set både Grease og Top Gun sammen og det er virkelig skægt at gense de film og at dele oplevelsen med vores børn. En lille kulturrejse og underholdning i fineste kombination. På fredag har jeg tænkt, at vi skal se Sound of Music som fredagsfilm. De gode gamle danske film har vi også set en del af sammen, inkl de herlige yndlingsserier fra barndommens børnetime med blandt andet Nanna og Busters Verden – og naturligvis Matador.
 8. Arbejdsro – og tid til fordybelse i projekter, bogskrivning, blog osv. Med vores varme fantastiske sommervejr, har vi levet udendørslivet, familielivet og virkelig nydt! Tilbage i hverdagen efter sommerferien blev det klart at mit efterår var blevet fyldt lige rigeligt op af flere planer, end godt var – og det måtte der gøres noget ved. Så jeg aflyste, omrokerede og sørgede for at skabe en kalender, der var til at have med at gøre. Det synes jeg er vigtigt, at tage fat i. At vi ikke bare halser afsted ift at nå alt og få det meste ud af livet, men i stedet har fokus på at få det bedste ud af livet og ikke sætte os strammere tidsmæssigt, end at vi kan nyde alt det, som vi vælger til.
 9. at lytte en masse skønne podcasts … I modsætning til lydbøger, som jeg ikke duer til (fordi bøger og boglæsning har så stor en plads i mit hjerte, og jeg ikke synes lydbøger gør det samme for mig …), så er jeg til gengæld meget begejstret for podcasts, som jeg synes er virkelig skønne.

Del endelig jeres fine planer for september i kommentarfeltet. Jeg elsker at læse dem og de er meget værdsat!
Det er så herligt og hyggeligt, når I også deler ♡

37 kommentarer
 • Mette skrev:
  6. september 2018 kl. 10:52

  Ja tak. Sådan en grøn fætter kunne jeg da godt tænke mig en opskrift på :-).
  Og glæder mig til at se endnu flere hyggeligt YouTube videoer fra dig.
  KH Mette

  • Ann-Christine skrev:
   6. september 2018 kl. 12:49

   Hvor er det dejligt at høre – og jeg glæder mig til at dele dem. Skal gerne lige få skrevet mål og opskrift ned til jer snart ♡
   Rigtig dejlig september til dig
   Kh AC

 • Karina skrev:
  6. september 2018 kl. 12:54

  Ja tak til smoothieopskrift :-)

  • Ann-Christine skrev:
   6. september 2018 kl. 13:12

 • Grethe skrev:
  6. september 2018 kl. 13:01

  …for maj måned…tja der er jo lidt længe til så…
  Dril dril jeg ved jo der skal stå September:)

  Jeg vil lige høre hvor du har købt din smukkeste vase henne? Den er jeg ret så vild med:)

  Kh Grethe.

  • Ann-Christine skrev:
   6. september 2018 kl. 13:11

   hehe, det er rettet nu ♡
   Vasen er jeg også rigtig glad for – den er fra Anne Black og købt på et lagersalg for 6-7 år siden, så jeg ved desværre ikke om hun stadig laver samme model.
   Kh AC

 • 6. september 2018 kl. 13:37

  Hej AC

  Jeg glæder mig sådan til slutningen af september, hvor min mand og jeg tager på bryllupsrejse. Vi har tre uger på roadtrip i USA, hvor vi bare har tid til hinanden og alle vores drømme. Når jeg sætter mig ind i flysædet, ånder jeg lettet op, og så kan eventyret bare komme an. Det bliver starten på et fantastisk efterår <3

  Mange hilsner Marie

  • Ann-Christine skrev:
   7. september 2018 kl. 11:10

   Hvor lyder det bare helt vidunderligt! Sikke en drømmerejse ♡
   Rigtig god bryllupsrejse til jer
   Kh AC

 • Maria skrev:
  6. september 2018 kl. 14:24

  Super gode planer :) Jeg har kun planer om masser af hvile efter en ret hård August. Jo, og at lære mit nye induktionskomfur at kende, hi.
  Jeg måtte lige lave et lille “Hurra”, da jeg så at I har Sound of Music planer. Min favorit film! Den har jeg også lige set igen, sammen med Annie og Mary Poppins. Skønne skønne film.
  Ja tak til smoothie opskrift herfra også.
  Glæder mig til at se flere videoer.

  • Ann-Christine skrev:
   7. september 2018 kl. 11:22

   Dét synes jeg lyder som en god plan! Det er virkelig også rart at kunne undlade at lave planer og blot geare ned, hvilke og opleve livet lidt langsommere, når det er tiltrængt ♡
   Jeg glæder mig simpelthen sådan til at se Sound of Music igen – og både Annie og Mary Poppins er hermed fluks med på listen over kommende fredagsfilm.
   Dejlig weekend til dig
   Kh AC

 • Maria skrev:
  6. september 2018 kl. 15:11

  Spændende med planer om have. Vil du uddybe lidt hvordan du bygger dine staudebede op?

  • Ann-Christine skrev:
   7. september 2018 kl. 11:23

   Ja, det kan du tro. Jeg har tænkt at lave lidt bedplaner senere, men har måske ladet mig begrænse lidt af at jeg ikke kunne tage billeder af dem endnu … er det ikke rarest at se færdige billeder af et opvokset bed, eller betyder det mindre?

   • Maria skrev:
    7. september 2018 kl. 17:21

    Hvis man elsker havenørderi som mig betyder det mindre. Mere interessant hvordan du samsætter bedet og tanker om skygge/sol/årstid/udtryk. Så kast dig endelig ud i det. Og efteråret er jo perfekt til at plante i.

    • Ann-Christine skrev:
     9. september 2018 kl. 11:31

     Herligt! Det ser jeg lige om jeg ikke kan få skriblet lidt ned om :)

 • Camilla skrev:
  6. september 2018 kl. 15:46

  Hej

  Bliver altid så misunderlig på dine bukketer og som ny haveejer er det med staudebede et stort mysterium for mig…

  Så et ønske fra min side er at du måske dele lidt viden om hvordan du bygger dine staudebede op. Måske med tegninger fordi placeringen i forhold til hinanden jo er vigtig (det har jeg nemlig fanget). Derudover kunne jeg godt tænke mig at høre lidt om du tænker alle årstider ind i bedet og ikke mindst hvordan.

  Tak for et dejligt univers :)

  • Ann-Christine skrev:
   7. september 2018 kl. 11:25

   Det vil jeg meget gerne dele mere om, og jeg synes også selv det er virkelig spændende at bygge staudebede op, med farver, højder og blomstring hen over året. Som jeg lige skrev til Maria, så har jeg måske ladet mig begrænse lidt af at jeg ikke har kunnet vise færdige blomstringsbilleder af planerne, det tager jo lige et år eller to (specielt efter den tørre sommer i år) at vise det endelige resultat – men betyder det mindre?
   Kh AC

 • K-V skrev:
  6. september 2018 kl. 19:33

  Ja tak til opskriften på din yndlings- smoothie

  • Ann-Christine skrev:
   7. september 2018 kl. 11:27

   Tjek ♡ den kommer i næste uge :)

 • Jette skrev:
  6. september 2018 kl. 21:12

  Uhhh ja, den grønne drik ser spændende ud ??.. Så JATAK til opskrift ?

  • Ann-Christine skrev:
   7. september 2018 kl. 11:27

   Den er så god, så hold endelig øje med den i næste uge, så deler jeg den der. ♡

 • 6. september 2018 kl. 23:49

  Ja, jeg vil også meget gerne have en ny morgen-smoothie opskrift. Ikke at jeg er utilfreds med den, jeg kører nu, med rigeligt skyr, en slat juice og frossen frugt/bær, men det kan da godt blive lidt ensformigt.

  Og så bliver jeg nysgerrig på, hvad dine unger synes om de gamle film? Jeg har forsøgt at præsentere mine for Nanna – som jeg selv ELSKER og elskede som barn – men tempoet er for sløjt til dem, og de synes ret hurtigt, at den bliver kedelig.

  • Ann-Christine skrev:
   7. september 2018 kl. 11:39

   Dejligt, jeg deler den i næste uge :)

   Jeg kan sagtens følge dig, for det er jo et helt andet roligere tempo end film og serier i dag – som nu bliver lavet meget mere hektisk og tempofyldt.
   Vi har altid gjort det sådan, at hvis de har spurgt om at få lov at se en film, så har vi med jævne mellemrum valgt for dem. “I må gerne se denne her film/serie, som jeg vælger” – så de har altid været vant til at blive præsenteret for lidt af hvert og så hjælper det at vi ser dem sammen (jeg synes også det er super hyggeligt at gense favoritterne fra barndommen).
   Specielt Nanna, Buster og Matador har taget de første 1-2 afsnit hver, før de synes om dem. Men så fangede de også, og jeg oplever at de nu nyder lige så meget den type film og serier med lidt langsommere tempo og de lidt mere finurlige underspillede jokes og episoder.
   Kh AC

 • Inger Justesen skrev:
  8. september 2018 kl. 09:40

  Ja tak til opskrift på din yndlings smoothie ?

  • Ann-Christine skrev:
   9. september 2018 kl. 11:33

   Dejligt at høre – satser på at den kommer på i næste uge ♡

 • Dorthe skrev:
  8. september 2018 kl. 22:12

  Jeg vil rigtig gerne prøve din smoothie ? Mangler noget godt at starte dagen med.

  • Ann-Christine skrev:
   9. september 2018 kl. 11:53

   Skønt at høre – jeg deler den i næste uge :)

 • Anita skrev:
  9. september 2018 kl. 07:41

  Ja tak da til en lækker smoothieopskrift – er så dårlig til at få lavet de grønne…. det kunne være at denne opskrift kunne ændre det?
  Er også ret vild med Candice og Casey – de er meget autentiske, og det syne jeg er super fint?

  • Ann-Christine skrev:
   9. september 2018 kl. 11:55

   Skønt at høre – jeg glæder mig til at dele den :)

 • Dorte // strikkedulle.dk skrev:
  10. september 2018 kl. 09:54

  Jeg stemmer i med de øvrige i kommentar feltet. Ja tak, meget gerne en grøn smoothie opskrift ?. September kan så mange ting. Jeg glæder mig til råhygge i regnvejr, men også til lækker indian summer. Som dedikeret strikker glæder jeg mig også til at få endnu flere projekter af pinden. Og til at få lavet endnu flere opskrifter ud af disse projekter. Og så glæder jeg mig helt enkelt til min fødselsdag sidst på måneden. Rigtig god september til dig

  • Ann-Christine skrev:
   11. september 2018 kl. 12:10

   Den grønne smoothie kommer på i morgen – jeg glæder mig til at dele den ♡
   Skønneste september til dig, og jeg håber du får en dejlig fødselsdag
   Kh AC

 • LS skrev:
  11. september 2018 kl. 12:36

  Hej,

  Jeg vil gerne have opskriften på din sunde smoothie. Hvilken blender bruger du?

  • Ann-Christine skrev:
   11. september 2018 kl. 12:41

   På bloggen i morgen deler jeg opskriften og fortæller mere om mit valg af blender til den :)

 • Mathilde skrev:
  16. september 2018 kl. 18:15

  Godt med lidt green fifs.
  Makes it all “taking it easy like”.

 • Clara Monteiro Lycke skrev:
  21. september 2018 kl. 16:08

  Glæder mig til at smage smoothien

  • Ann-Christine skrev:
   22. september 2018 kl. 10:02

   Du finder opskriften på grøn smoothie lige her ♡

 • Karin jaobsen skrev:
  29. september 2018 kl. 20:49

  Hejsa ja september er snart over og jeg havde en god måned , fyldte 47 år ?og har startet en profil på bloglovin “ karinkjdesign “ ved slet ikke om jeg har gjort det rigtig , men håber det ?har 7 følger tror jeg , men jeg vil bare sige at jeg er vild med din blog og dine ideer til maden er alletiders ? og sikke nogle gode billeder du laver ?vh Karin

  • Ann-Christine skrev:
   30. september 2018 kl. 14:50

   Hvor er det dejligt at høre, Karin.
   Tusind tak for din søde hilsen og stort tillykke med din fødselsdag
   Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.