Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kogte-kartofler/

Kogte kartofler

Her får du mine bedste tips og tricks til kogte kartofler.

Vær endelig opmærksom på at kogetiden kan variere alt efter størrelse og kartoflerne der bruges, fx små nye danske kartofler om sommeren eller større vinterkartofler af den mere melede slags.

Under opskriften deler jeg lidt ekstra tips til at koge kartofler

Prøv også: min bedste opskrift på kartoffelmos >>

PT30M

Kogte kartofler

Tid i alt30 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 kg kartoffel
  • 2 tsk salt
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær evt. de største over, så kartoflerne har samme størrelse. Det hjælper til, at alle kartoflerne bliver kogt møre på samme tid.

Kom kartoflerne i en gryde og hæld vand over til det dækker, drys med salt.
Bring vandet i kog og skru derefter ned for varmen, så det simrekoger.
Lad kartoflerne simre mellem 10-20 minutter afhængig af størrelse og kartoffelsort
Tjek om kartoflerne er klar ved at stikke en kødkål eller urtekniv i kartoflerne. Når den kan gå igennem uden modstand, så er kartoflerne møre.  Tag gryden af varmen og lad kartoflerne hvile i vandet i 5 minutter.
Husk at tage lidt af kogevandet fra, hvis der skal laves sauce.