Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kold-gulerodssuppe/

Kold gulerodssuppe med kokosmælk og lime

Lækker kold og læskende gulerodssuppe som mætter rart på en varm solskinsdag (man har vel lov at håbe, ik´) – og så er den virkelig fin at servere som en lille forret. Hvis der er rester, så kan den altså også sagtens serveres ala frokostsmoothie, hvilket gør den ret praktisk at have med på madpakke.

Gulerødderne får en del sødme, når de koges og det justere jeg gerne til med ingefær, lime, salt og peberfrugt. Fyldig smag fra kokosmælk afbalancere det hele så fint.

Prøv også: min bedste opskrift på gazpacho kold tomatsuppe >>

PT2H

Kold gulerodssuppe med kokosmælk og lime

4 pers.    2 timer
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg ved middel varme i en gryde, til de er bløde og klare.

Tilsæt citrongræs, ingefær, gulerødder, peberfrugt og grøntsagsboullion.

Lad det simre, til gulerødderne er møre.

Tag citrongræs fra og blend suppen til den er cremet og lækker. Juster derefter både smag og konsistens med kokosmælk, et nip sukker, limesaft, og fintrevet skal, salt og peber. Stil suppen på køl i 2 timer.

Blend igen lige inden servering.

Basilikumolie og servering
Blend olie og basilikum til det er ensartet og olien er flot grøn.

Server den kolde gulerodssuppe med basilikumolie og små agurketern.