Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gazpacho-kold-tomatsuppe/

Gazpacho – Kold tomatsuppe

Iskold lækker gazpacho tomatsuppe med masser smag og sundhed er perfekt til varme sommerdage.

Og i dag hvor solen skinner fra morgenstunden og jeg drømmer meget om sommer, sol og lune dage og aftener – så er denne suppe helt perfekt!

Efter en hel del efterårsvejrslignende juni/juli dage, så bliver man jo helt ustyrlig så snart solen skinner – så hvis den ikke lige står på grill, så er gazpacho perfekt som hovedret eller som en lille forret inden grill menuen. Jeg serverer Gazpacho med et rigtig godt brød til og toppings af små agurketern og lidt krydderurter fra haven. Små skåle med gulerødder, cherrytomater og agurkestave til de der foretrækker deres grønt ublendet ;)

PT2H

Gazpacho - Kold tomatsuppe

Tid i alt2 timer
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 500 g tomat, modne og skåret i tern
  • 1 agurk, skåret i tern
  • 1 rød peberfrugt, skåret i tern
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 skive brød, fx grydebrød
  • 0,50 lime, saften herfra
  • 0,50 tsk chiliflager, milde
  • 1 tsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 0,50 agurk, skåret i små tern
Udskriv 
Fremgangsmåde

Kom tomat, agurk og peberfrugt, hvidløg og brød i en blender og blend, til suppen er flydende. Smag til med limesaft, chiliflager, salt og peber.

Sæt derefter suppen på køl i cirka 3 timer eller i fryseren i cirka 30-­40 minutter, til suppen er helt afkølet.

Server med grissini, agurketern og dild.