Kryddersmør og sommerglade morgenfruer
De højbede vi byggede sidste år står næsten tomme – bortset fra to, hvor det ene er halvt fyldt med krydderurter, rabarber og det andet med mynte. Resten var sidste år fyldt med sommerblomster og er i år klar til til at blive fyldt med spiselige lækkerier og nye smukke blomster. Jeg har store planer om at kombinere disse to dejlige elementer i år og overvejer en masse spiselige blomster, som morgenfruer, hjulkrone, purpur solhat, kornblomst, violer og endnu flere lavendler – som både vil pynte i bedene udenfor og gøre sig virkelig godt i salater, på morgengrøden, pandekagerne og give smag til fx kryddersmør og gode olier.
Jeg har netop taget en lækker kylling op af fryseren i morgen og har planer om, at den skal steges hel og fyldes med citroner, rosmarin og en spsk tørrede blomster fra morgenfrue og kornblomst. Til kyllingen vil jeg servere et hjemmebagt grydebrød, en enkel grøn salat og denne toplækre kryddersmør.
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kryddersmør med morgenfrueblade
- 125 g smør, stuetempereret
- 1 tsk flagesalt
- 2 tsk morgenfrueblade, tørret
- 1 øko citron, revet skal herfra
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Alle ingredienser røres godt sammen
Kryddersmørret formes til en rulle i et stykke bagepapir.
Læg kryddersmøren på køl i 2-3 timer, hvorefter den skæres i skiver og pyntes med lidt ekstra morgenfrue- og kornblomstblade.
Smager fantastisk på sprøde kiks/brød, på en bøf, majskolbe, i en bagt kartoffel eller til grillet fisk, kylling eller skaldyr.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kære Sine: Der en art små stedmoderblomster som man kan spise. De er ofte lilla/blå og SÅ pæne. Og de bliver jo kun 10-15 cm. Ellers kan du jo overveje viol :)
Jeg har købt en pose økologiske blandede blomsterfrø. De skal plantes i krukker eller altankasser og bo på den side af huset, som vi skal skal lave om til en lille legeplads. Så kan drengene få fine blomster både på legepladsen og i maden
Hvor fint med blandede frø, så får du sikkert sådan en lidt lækker tilfældig eng-agtig stemning i dit bed … det kunne jeg faktisk godt finde på at lade mig inspirere lidt af ;)
Jeg har glædet mig som et lille barn til jeg en dag skulle have mine egne urter og grøntsager, og stod det til mig, skille vi have meget mere, men jeg må begrænse mig til to altankasser og har fået begrænsning på max tre potter.. *suk* Her står den på standard krydderurter som persille, rosmarin, timian, basilikum m.m. Jeg har ikke prøvet at plante i altankasser før, så jeg tør ikke vove mig ud i det helt vilde endnu.. De spiselige blomster synes jeg har tendens til at blive ret høje.. Kender du nogen som er lave?
Uh, ja begrænsningens kunst – den mestrede jeg ikke altid da vi boede i lejlighed med altan og terrasse ;) Jeg tænkte også lige det samme som ‘Husmoder’ skriver; viol eller små stedmoderblomster. Jeg tror heller ikke, at fx tagetes bliver så høje, og de fået i mange fine nuancer.