Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kryddersmoer/

Kryddersmør og sommerglade morgenfruer

morgenfrue

De højbede vi byggede sidste år står næsten tomme – bortset fra to, hvor det ene er halvt fyldt med krydderurter, rabarber og det andet med mynte. Resten var sidste år fyldt med sommerblomster og er i år klar til til at blive fyldt med spiselige lækkerier og nye smukke blomster. Jeg har store planer om at kombinere disse to dejlige elementer i år og overvejer en masse spiselige blomster, som morgenfruer, hjulkrone, purpur solhat, kornblomst, violer og endnu flere lavendler – som både vil pynte i bedene udenfor og gøre sig virkelig godt i salater, på morgengrøden, pandekagerne og give smag til fx kryddersmør  og gode olier.

Jeg har netop taget en lækker kylling op af fryseren i morgen og har planer om, at den skal steges hel og fyldes med citroner, rosmarin og en spsk tørrede blomster fra morgenfrue og kornblomst. Til kyllingen vil jeg servere et hjemmebagt grydebrød, en enkel grøn salat og denne toplækre kryddersmør. Det var også den smør, jeg lavede i demokøkkenet, da jeg var på formland i slutningen januar, sammen med firmaet Otherwine, som forhandler de tørrede blomster.

Vi havde en virkelig skøn weekend i Søndervig! Jeg fik taget en masse billeder, de skal lige sorteres nu og så fortæller jeg mere om weekenden på bloggen i morgen.

P.S det er morgenfruer på billedet, ik? Fandt billedet i mit arkiv fra billeder taget i sommers og det ligner da lidt, men jeg blev alligevel i tvivl, om det blot var en look a like … ;)

Kryddersmør med kornblomst- og morgenfrueblade:

Ingredienser
  • 125 g blødt smør
  • 1 tsk. god havsalt
  • 2 tsk. tørrede morgenfrue- og kornblomstblade
  • Revet skal af citron
  • Friskkværnet peber
Udskriv opskrift
Fremgangsmåde

Alle ingredienser røres godt sammen og kryddersmøren formes til en rulle i et stykke bagepapir. Læg kryddersmøren på køl i 2-3 timer, hvorefter den skæres i skiver og pyntes med lidt ekstra morgenfrue- og kornblomstblade.
Smager fantastisk på sprøde kiks/brød, på en bøf, majskolbe, i en bagt kartoffel eller til grillet fisk, kylling eller skaldyr.