Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kryddersmoer/

Kryddersmør og sommerglade morgenfruer

De højbede vi byggede sidste år står næsten tomme – bortset fra to, hvor det ene er halvt fyldt med krydderurter, rabarber og det andet med mynte. Resten var sidste år fyldt med sommerblomster og er i år klar til til at blive fyldt med spiselige lækkerier og nye smukke blomster. Jeg har store planer om at kombinere disse to dejlige elementer i år og overvejer en masse spiselige blomster, som morgenfruer, hjulkrone, purpur solhat, kornblomst, violer og endnu flere lavendler – som både vil pynte i bedene udenfor og gøre sig virkelig godt i salater, på morgengrøden, pandekagerne og give smag til fx kryddersmør  og gode olier.

Jeg har netop taget en lækker kylling op af fryseren i morgen og har planer om, at den skal steges hel og fyldes med citroner, rosmarin og en spsk tørrede blomster fra morgenfrue og kornblomst. Til kyllingen vil jeg servere et hjemmebagt grydebrød, en enkel grøn salat og denne toplækre kryddersmør.

PT2H

Kryddersmør med morgenfrueblade

1 stk.    2 timer
1 stk.
Ingredienser
  • 125 g smør, stuetempereret
  • 1 tsk flagesalt
  • 2 tsk morgenfrueblade, tørret
  • 1 øko citron, revet skal herfra
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Alle ingredienser røres godt sammen

Kryddersmørret formes til en rulle i et stykke bagepapir.

Læg kryddersmøren på køl i 2-3 timer, hvorefter den skæres i skiver og pyntes med lidt ekstra morgenfrue- og kornblomstblade.

Smager fantastisk på sprøde kiks/brød, på en bøf, majskolbe, i en bagt kartoffel eller til grillet fisk, kylling eller skaldyr.