Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lakridsmandler-med-hvid-chokolade/

Lakridsmandler med hvid chokolade

Da jeg sidst skrev om sunde lakridsmandler fik jeg i kommentarfeltet et forslag om en mere syndig slags hvor mandlerne udover lakrids også får et dyp i chokolade.

Det er jo oplagt og en super god ide at dyppe mandlerne i chokolade, for derefter at vende dem i lakridspulver. Det sunde bliver så nedprioriteret lidt, men nydelsen er til gengæld helt i top.

Jeg har brugt en håndfuld smuttede mandler, hvid Valhrona chokolade og lakridspulver.

Chokoladen er hakket i fine stykker og 2/3 er varmet op i vandbad under omrøring. Jeg prøver at opnå en temperatur på omkring 50 grader. Derefter kommer tages chokoladen af varmen og resten af chokoladen tilsættes. Temperaturen sænkes til omkring 29 grader, rør godt og forhøj forsigtigt igen temperaturen til 31 grader. Mandlerne er vendt i chokoladen fisket op med en ske og direkte over i en skål med 2 spsk lakridspulver, hvor de vendes godt og skilles med en gaffel.

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *




35 kommentarer
  • Christina skrev:
    15. december 2011 kl. 10:43

    Armmen Ann-Christine det ser altså så lækkert ud… Jeg har ikke helt forstået det: men lakridspulver og lakridsrodspulver, er det det samme? Hvor køber man det pulver egentlig? Kh C

    • Ann-Christine skrev:
      15. december 2011 kl. 22:47

      Hmm, ja det er et godt spørgsmål. Jeg har undersøgt det lidt nærmere og så vidt jeg kan komme frem til er begge dele fremstillet af lakridsrod, men smag og konsistens er forskellig.
      Jeg køber pulveret fra Urtekram, og det er det som jeg har brugt her. Jeg har set det både i brugsen, føtex og netto.

  • Laura skrev:
    15. december 2011 kl. 10:55

    Mums hvor ser de gode ud!
    Og WOW en fed blog! Jeg følger klart med for eftertiden :-)

    Laura

    • Ann-Christine skrev:
      15. december 2011 kl. 22:48

      Kære Laura, tusind tak, det er jeg virkelig glad for at høre og dejligt at du har lyst til at følge med her :)

  • Kristine Kjær Schmeling skrev:
    15. december 2011 kl. 13:16

    Jamen for pokker da!
    Efter at jeg er begyndt at vimse rundt på alle de her madblogge bliver det altså ikke nemmere at være standhaftig.
    Dine lakrids/chokolademandler ser og lyder helt fantastiske og må absolut prøves.
    Tusinde tak for inspirationen.
    kh
    Kristine

    • Ann-Christine skrev:
      15. december 2011 kl. 22:51

      -og denne tid er lidt ekstra kalorietæt med chokolade, marcipan og gode sager. Dejligt at du kunne bruge inspirationen :)
      Kh AC

  • Tulip skrev:
    15. december 2011 kl. 18:12

    Sender du ikke en pose til Jylland? ;-)

    • Ann-Christine skrev:
      15. december 2011 kl. 22:51

      Det er en selvhenter, søde tulip :)

  • 15. december 2011 kl. 19:40

    Åh jeg bliver helt lækkersulten! På trods af, at jeg ikke engang kan li’ lakrids, hehe..
    Men mandler med chokolade er jo altid et hit! :D

    • Ann-Christine skrev:
      15. december 2011 kl. 22:52

      Det går man aldrig fejl af, en god kakaopulver er også et hit at trille dem i, hvis det er … ;-)

  • 15. december 2011 kl. 20:44

    Uhm, det er bare så lækker en kombination – og meget billigere ens Summerbirds ;-) Dem skal jeg lave en portion af + finsk lakrids overtrukket med lys chokolade og lakridspulver ( fake A fra Bülow).

    Dejligt billede også :-)

    • Ann-Christine skrev:
      15. december 2011 kl. 22:55

      Uhhh, det er fristende at prøve – det er min absolut YNGLINGS Bülow version. Ej, men det bliver jeg vist nødt til :-)

  • Gitte skrev:
    15. december 2011 kl. 21:00

    Lakridsmandlerne, som du skrev om for nylig, er blevet en farvorit-snack hjemme hos os, nu tror jeg da også at jeg skal smutte mandlerne og svøbe dem i hvid chokolade;-)

    • Ann-Christine skrev:
      15. december 2011 kl. 22:56

      Det er rigtig dejligt at høre, Gitte. Det er også en nem og hurtig måde at lave en sund snack på.

  • Dorte A skrev:
    27. december 2011 kl. 12:05

    Godt , jeg faldt over din side..Hold op, hvor erde lækre de lakridsmandler. Lavede dem med det samme…Godt nytår

    • Ann-Christine skrev:
      28. december 2011 kl. 11:37

      Ja, de er vildt skønne, ik´ :)
      Rigtig godt nytår til dig også

  • Camilla skrev:
    12. januar 2012 kl. 16:57

    Hej AC

    Du laver nogle super lækre ting – din tomatsuppe bliver spist nærmest ugentligt, og dine pebernødder har været et hit i min familie i julen;-). Et spørgsmål til billedet her – hvor har du købt den flotte pose?;-)
    Glæder mig meget til at lave mandlerne! Mums.

    Camilla

    • Ann-Christine skrev:
      13. januar 2012 kl. 13:37

      Hej Camilla,
      Det er jeg helt vildt glad for at høre! Tak :-)
      Jeg har købt posen hos http://www.minimega.dk – måske er de stadig i shoppen
      De her mandler er et sikkert hit herhjemme – glæd dig ;)

      Kh Ann-Christine

  • Anne Birgitte Niesen skrev:
    21. december 2012 kl. 10:40

    Hej
    Jeg er også stor fan af lakridsmandler, men har tilføjet lidt salmiak pulver,til lakridspulveret….det er himmelsk.

  • Sara skrev:
    23. maj 2013 kl. 14:12

    Nøj det smager godt!!! Men hvordan får du gjort sådan at lakridspulveret bliver uden om chokoladen og ikke blander sig med chokoladen????? For da jeg lavede dem syntes jeg at lakridsen tog lidt for meget over;-(;-) Du har en virkelig flot blog:)
    Hilsen sara 11 år

    • Ann-Christine skrev:
      24. maj 2013 kl. 08:09

      Hej Sara,
      Tusind tak for de søde ord, det er jeg glad for at du synes.
      Hos mig blander lakridsen sig også lidt med chokoladen, men det hjælper at lade chokoladen størkne halvt inden de rodes rundt i lakridsen
      Kh Ann-Christine

      • Sara skrev:
        24. maj 2013 kl. 11:47

        Hov, det var da en god ide. Skal til at lave dem igen, jeg skal nemlig have dem med på kanohike. God weekend;-)

        • Ann-Christine skrev:
          25. maj 2013 kl. 08:32

          God ide :) – og god tur!

  • Michelle skrev:
    14. december 2013 kl. 15:10

    Åh jeg må vide hvor du køber de tags der, og slikposerne?! :D

    • Ann-Christine skrev:
      14. december 2013 kl. 21:29

      Slikposerne er købt i en butik som ikke findes mere, men prøv at tjek etsy. Manillamærker er købt hos en boghandel.

      • Michelle skrev:
        15. december 2013 kl. 11:26

        Tusind tak! :)

  • Jette Rosholm Olesen skrev:
    4. marts 2015 kl. 10:01

    Vil bare lige sige, mange tak for de mange lækkert opskrifter man kan finde på din blog
    Mvh Jette

    • Ann-Christine skrev:
      5. marts 2015 kl. 10:26

      Tusind tak, Jette. Jeg er jeg glad for og synes bare det er så skønt når de bruges :)

  • Rebecca skrev:
    20. november 2015 kl. 13:31

    Hej
    Hvor lang tid kan de mon holde sig?
    Jeg skal holde barnedåb om et par uger og tænkte de her skulle med på kagebordet.
    Mvh Rebecca

    • Ann-Christine skrev:
      22. november 2015 kl. 10:12

      Herhjemme holder de ikke så længe ;) Har man rygrad, så kan de snildt holde sig en uge eller to ;)

  • Mia skrev:
    23. juni 2017 kl. 16:40

    Mums, det skal jeg prøve – som i:
    LIGE NU !!!
    Et spørgsmål: SKAL mandlerne smuttes?
    :-)

    • Ann-Christine skrev:
      27. juni 2017 kl. 05:46

      Jeg plejer det ikke, men begge dele fungere glimrende :)
      Håber det blev godt, selv om jeg har været lidt stille i kommentarfeltet weekenden over (har været på fodboldweekend med børnene ;))

      • Mia skrev:
        27. juni 2017 kl. 06:43

        Det er helt ok – familien skal altid have 1. prio :-) Tak for svaret nu. Jeg smuttede dem ikke, og det smagte vildt godt – tusind tak for inspirationen og god dag :-)

        • Ann-Christine skrev:
          27. juni 2017 kl. 06:51

          Hvor er det godt at høre :)
          Rigtig skøn dag til dig også ♡