Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/madbr%c3%b8d-med-solt%c3%b8rrede-tomater-chili-og-parmesan/ Brød Brød og Boller, Madbrød

Madbrød med soltørrede tomater, chili og parmesan

Skønne madbrød med soltørrede tomater og chili.

De er virkelig gode og den lidt stærke chili giver en skøn varme og kant til de lækre nybagte brød.

Disse madbrød er virkelig gode til suppe og efterårets simreretter, de giver lidt lidt ekstra varme og kan også spises som sandwich, da de smager skønt med fyld af fx salat, parmaskinke og cheddarost.

Brødene kan sagtens fryses ned.

Prøv også: bedste opskrift på hjemmelavede bagels >>

PT2HPT20M12

Boller med soltørrede tomat og chili

Tid i alt2 timer
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 4 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 0,50 dl hørfrø
  • 1 tsk rød chili, finthakket
  • 100 g grahamsmel
  • 2 spsk soltørrede tomater i olie, finthakkede
  • 375 g hvedemel
  • 40 parmesan, friskrevet
  • 1 spsk mælk, til pensling
  • flagesalt, til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Vand og gær røres sammen i en skål, tilsæt salt, chili, hørfrø, grahamsmel og soltørrede tomater.

Rør lidt mel i løbende, når der ikke længere kan røres, æltes dejen godt sammen på bordpladen. Den skal være smidig og må gerne klistre en smule.

Smør skålen med olivenolie, vend dejen i skålen så der er lidt olie på alle sider.

Lad dejen hæve i skålen i 1/2 time.

Slå dejen sammen, form til boller (eller et stort brød) og lad dem hæve på en bageplade med bagepapir i 1-2 timer.

Pensl med lidt mælk og drys med god groft salt og friskrevet parmesan ost.

Tænd ovnen ved 250 grader. Når ovnen er varm, sættes bollerne ind og der skrues ned til 200 grader, bag i 15-18 min.

De vil være lidt bløde der hvor osten er, men de er færdige, når de er smukt gyldne.