Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/madbr%c3%b8d-med-solt%c3%b8rrede-tomater-chili-og-parmesan/

Madbrød med soltørrede tomater, chili og parmesan

Skønne madbrød med soltørrede tomater og chili.

De er virkelig gode og den lidt stærke chili giver en skøn varme og kant til de lækre nybagte brød.

Disse madbrød er virkelig gode til suppe og efterårets simreretter, de giver lidt lidt ekstra varme og kan også spises som sandwich, da de smager skønt med fyld af fx salat, parmaskinke og cheddarost.

Brødene kan sagtens fryses ned.

Prøv også: bedste opskrift på hjemmelavede bagels >>

PT2H

Boller med soltørrede tomat og chili

12 stk    2 timer
12 stk
Ingredienser
  • 4 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie (til at smøre skålen når dejen skal hæve)
  • 1/2 dl hørfrø
  • 1 tsk chilipulver
  • 100 g grahamsmel
  • 10 hele soltørrede tomater i olie. klippet i små stykker. ( jeg havde desværre ikke flere af de hjemmelavede tomater)
  • 350-400 g hvedemel
  • frisk revet parmesan ost,
  • mælk og groft salt til pensling og drys på bollerne
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Vand og gær røres sammen i en skål, tilsæt salt, chili, hørfrø, grahamsmel, hvedeklid og soltørrede tomater. Rør lidt mel i løbende, når der ikke længere kan røres, æltes dejen godt sammen på bordpladen. Den skal ikke være hård, men smidig og må gerne klistre en smule. Smør skålen med olivenolie, vend dejen i skålen så der er lidt olie på alle sider. Lad den hæve i skålen i 1/2 time.

Slå dejen sammen, form til boller (eller et stort brød) og lad dem hæve på en bageplade med bagepapir. De må gerne hæve mellem 45 min og op til 1 1/2 time, alt efter hvor meget tid du har. Jeg lod dem hæve i en time i dag.

Pensl med lidt mælk og drys med god groft salt og friskrevet parmesan ost.

Tænd ovnen ved 250 grader. Når ovnen er varm, sættes bollerne ind og der skrues ned til 200 grader, bag i 15-18 min. De vil være lidt bløde der hvor osten er, men de er færdige, når de er smukt gyldne.
De smager himmelsk lige når de kommer ud af ovnen, bare med et tyndt lag koldt smør!