Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/marengs-kyskager/ Dessert Kager, Kager og søde sager

Marengs – Kyskager

Sprøde marengs og lækre kyskager er dejlige at bruge i desserter og som pynt på kager, som fx moussekager og andet lækkert.

Sprøde, søde og lækre kyskager

Små marengs er et must i den dejlige Eton Mess dessert med  sommersøde jordbær, og jeg holder også af at servere en lille skål med den til til is eller koldskål.

De er nemme at lave, hvis man lige har et par æggehvider i overskud fra anden madlavning.

Prøv også: min opskrift på Eton Mess >>

Marengs - kyskager
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT15M40
Ingredienser
  • 125 g æggehvide
  • 200 g flormelis
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pisk æggehviderne helt hvide, luftige og til de danner toppe.

Pisk flormelis i lidt efter lidt til al flormelis er brugt og pisk derefter et nip salt i. Pisk til marengsmassen er blank sej og danner flotte toppe, der kan holde formen.

Kom i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt kyskager på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 80 grader varmluft eller med tørrefunktion ved 80 grader i 45-60 minutter.

De er færdige, når de slipper bagepapiret uden problemer.

Sluk ovnen, sæt lågen lidt på klem og lad kyskagerne stå i ovnen, til den er kold.