Marengs – Kyskager
Sprøde marengs og lækre kyskager er dejlige at bruge i desserter og som pynt på kager, som fx moussekager og andet lækkert.
Sprøde, søde og lækre kyskager
Små marengs er et must i den dejlige Eton Mess dessert med sommersøde jordbær, og jeg holder også af at servere en lille skål med den til til is eller koldskål.
De er nemme at lave, hvis man lige har et par æggehvider i overskud fra anden madlavning.
Prøv også: min opskrift på Eton Mess >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 40 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Marengs - kyskager
- 125 g æggehvider
- 200 g flormelis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk æggehviderne helt hvide, luftige og til de danner toppe.
Pisk flormelis i lidt efter lidt til al flormelis er brugt og pisk derefter et nip salt i. Pisk til marengsmassen er blank sej og danner flotte toppe, der kan holde formen.
Kom i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt kyskager på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 80 grader varmluft eller med tørrefunktion ved 80 grader i 45-60 minutter.
De er færdige, når de slipper bagepapiret uden problemer.
Sluk ovnen, sæt lågen lidt på klem og lad kyskagerne stå i ovnen, til den er kold.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej,
Hvor længe kan de holde sig?
😊
Hej Anna
De kan fint holde sig en uge, og måske længere – lufttæt og ved stuetemperatur.
Kh Ann-Christine
Hvorfor bliver mine marengs helt hule, altså når man vender dem om og kigger op i fra bunden er de næsten helt tomme
Hej Sasha
jeg spekulere på om det kan være din ovn bager ‘kraftigere’ end min ovn, hvis det kan være årsagen, så prøv at skru lidt ned for temperaturen til fx 75 grader varmluft eller måske helt ned til 70 grader varmluft
Kh Ann-Christine
Hej, hvilken størrelse (mm) tyl ville du anbefale at bruge til denne opskrift?
Hej Laura
mellem 9-10 mm er meget fint
God fornøjelse
Kh Ann-Christine