Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/oktober-maaned-glaeder-jeg-mig/

I oktober måned glæder jeg mig til

i oktober

Det er lunt nok til, at man sagtens kan drikke en kop kaffe udendørs i solen, men også samtidig begyndende sprødt i morgenluften, mørkt om aftenen, enkelte ruskende regnvejrsdage hist og pist, bladene begynder så småt at skifte farve og det er høsttid i haven.

Er så vild med denne årstid – den kalder jo virkelig på hyggegenet inden i ♡

I oktober måned glæder jeg mig til: 

 1. efterårsferie hvor der er tid til langsomt tempo med familien herhjemme og en spændende udflugt sammen til Sjælland – læs også her hvor jeg deler 20 gode ideer til efterårsferien
 2. at plante forårsløg i haven – og i græsplanen. Jeg synes det er så fint når små vintergækker og blålilla skilla titter frem i græsplænen, så en smule af dem skal vi blandt andet have, sammen med anemoner, tulipaner og vibeæg i et blomsterbed
 3. at drikke varm chokolade og fordybe mig helt og aldeles i at læse en god bog
 4. Købe årskort til og besøge både den gamle by og Aros – har besluttet os for at være endnu bedre til at ‘bruge’ vores skønne by og tage på små ture
 5. at skære græskar og lave søde og uhyggelige lygter
 6. Besøge det nye foodmarked i Aarhus – regner med at Martin og jeg skal have en hverdagsdatedag efter efterårsferien, hvor vi tager på tur sammen.
 7. I skoven og samle kastanjer, smukke blade og bare dufte til efteråret.
 8. Tænde bål i haven og grille snobrød, som vi fylder med alt muligt godt.
 9. At lave simremad, sylte, henkoge, samle frø i haven til næste år – og sætte en dag eller to af til virkelig at nyde at pusle med den slags efterårssysler
 10. Lave hjemmelavede lækre og luftige æbleskiver – for dét er altså bare lækkert!

Se sidste års oktober liste her og forrige år her

Hvad står der på jeres liste af skønne oktober planer?

græskar

13 kommentarer
 • Maria skrev:
  5. oktober 2016 kl. 16:01

  Åhhh får helt efterårshjemve af dine oktoberplaner. Der er bare noget helt specielt ved smukke og friske efterårsdage i DK. Her i New York er der fortsat omkring 20 grader men luften er blevet mere frisk, det er køligt om morgenen og bladene skifter så småt farve. Vores oktober bliver fyldt med Halloween hygge og forbereldelser “the American way”, til Central Park og opleve de smukke efterårsfarver, nyde at vejret fortsat er til leg på legepladser og i parker samt deltage i to fødselsdage ved nye amerikanske skolevenner.

  De bedste hilsener
  Maria

  • Ann-Christine skrev:
   5. oktober 2016 kl. 22:12

   Det har virkelig også været et varmt efterår her. Men i sidste uge skiftede det – og det er faktisk også helt rart!
   Nøj, hvor får jeg tilgengæld rejselængsel, når du beskriver New York, som jeg endnu har tilgode at opleve – og kunne vældig godt tænke mig at opleve byen om efteråret.
   Dejligt efterår til dig i NY
   Kh AC

 • Lene T skrev:
  5. oktober 2016 kl. 17:56

  I oktober glæder vi os altid til min fars fødselsdag, fordi han hele sommeren dyrker græskar (han er 85, så jeg er lidt imponeret), så vi kan mødes og skære græskar, mens vi fejrer ham. Vi er fem søstre, så det kan ikke undgås, at der går lidt konkurrence i det:-D
  Derudover vil jeg eksperimentere mere i køkkenet, så jeg får flere opskrifter at dele ud af.
  Ha’ en dejlig aften!
  Kh Lene

  • Ann-Christine skrev:
   5. oktober 2016 kl. 22:14

   Ej, hvor det lyder hyggeligt – også med en god “græskarlygte-konkurrence” ;)
   Jeg er også ret imponeret over at din far dyrker græskar som 85 årig! Det er sejt!
   Dejlig aften til dig også
   Kh AC

 • Trine skrev:
  5. oktober 2016 kl. 19:44

  Det lyder dejligt og sikke et smukt efterår vi har- jeg glæder mig til:
  1. De daglige snapchats fra min søn som lige er rejst til USA i to måneder med sin bedste ven
  2. Stearinlys og hygge indendøre
  3.efterårsferie i sommerhus med mine to bedste veninder i Ebeltoft –
  4.en masse skønne gåture og rødvin med mine veninder i efterårsferien
  5. Teaterforestilling med min kusine
  6. Hele 3 koncerter med hhv. Volbeat, Folkeklubben og Krebs/Falch
  7. Se Svanesøen i Operahuset med min kæreste
  8.Sylte rødbeder og måske prøve at lave en chutney
  9. At lave simremad/suppe
  10. At komme igang med at læse en god bog

  • Ann-Christine skrev:
   5. oktober 2016 kl. 22:22

   Snapchat er altså virkelig fantastisk i den sammenhæng – så rart at kunne følge med og at kunne dele, selv om man er langt fra hinanden i perioder. Det giver virkelig en ekstra dimension til oplevelserne, synes jeg :)
   Så skønne planer du har for oktober – du er så god til at fylde en masse rare oplevelser ind i hver måned. Det er inspirerende :)
   dejlig oktober til dig
   Kh Ann-Christine

 • Helene skrev:
  6. oktober 2016 kl. 08:15

  Uh, sikke hyggeligt ting! Jeg elsker også efterår ❤️ Og er allerede i gang med simre- og græskarmad. Lavede en lækker gryderet med oksekød, hokaido og andet godt. Så lækkert og hyggeligt!
  Vi har også samlet en farlig masse kastanjer. Har du nogle gode forslag til hvad vi kan lave med dem?? Vi kan selvfølgelig lave nogle figurer med nogle tandstikker eller noget. Men tips og forslag ville være skønt!
  Tak for din positive attitude omkring nuet og årstiderne. Så dejligt at efterår hos dig er hygge og familie istedet for øv over at sommeren er ovre!
  Dbh, Helene

  • Ann-Christine skrev:
   6. oktober 2016 kl. 11:28

   Hej Helene,
   Hvor lyder det også hyggeligt hjemme hos dig. Det er nemlig sådan en dejlig tid, og heldigvis nåede vi jo at slutte sommeren af med en god gang varm sensommer, så er jeg i hvertfald godt rustet til de koldere måneder nu ;)
   Jeg skal nok lige komme på noget godt med kastanjer – det tænker jeg lige lidt over :)
   Kh AC

 • Ulrikke Graversen skrev:
  6. oktober 2016 kl. 08:41

  Uh det er jo en fantastisk liste og den rammer lige spot on for hvad jeg har planlagt for efteråret.
  Håber der bliver tid og overskud til det hele, med alt for meget arbejde og opgaveskrivning. Ellers må man jo lave tid til det. Ellers bliver efteråret en lidt for trist tid.

  • Ann-Christine skrev:
   6. oktober 2016 kl. 11:28

   Ej, hvor skønt!
   Og hvis man bare når en lille smule af alt det gode hist og pist :)

 • MaleneL skrev:
  6. oktober 2016 kl. 08:42

  Dejlige oktoberplaner ;-)
  Vi skal en uge til Rom med vores tre børn. Jeg glæder mig meget til at gense Rom, det er mange år siden jeg sidst var der. Vi kommer nok ikke til at få det sædvanlige ud af at besøge byen, når vi har små børn med. Men is og pizza er jo også rart :-) Og det er meget vigtigt for os, at vores børn lærer at rejse og kommer til at holde af det, så vi klør på…
  Derudover er jeg ved at forberede mig på at starte på arbejde til november efter endt barsel… Det indbærer blandt andet at børn bliver hentet meget tidligt, der bliver bagt i umådelige mænger, læst bøger, hygget og al den slags, som det måske bliver lidt knapt med, når hverdagen ruller sig ud.

  • Ann-Christine skrev:
   6. oktober 2016 kl. 11:30

   Årh, hvor lyder det fantastisk med en rejse til Rom. Rigtig god tur til jer, det er en fantastisk smuk by – som jeg også gerne vil tilbage til engang og vise mine børn.
   Så skønt at få stornydt tiden i den sidste del af barslen – rigtig god fornøjelse med det hele <3

 • Nicoline skrev:
  6. oktober 2016 kl. 10:53

  I Oktober glæder jeg mig:

  ¤ Til at holde efterårsferie med mine børn. hygge og nok bage eller lave andre små projekter sammen.
  ¤ At fylde fryseren op med nemme løsninger til madpakken og aftensmaden
  ¤ En tur i den smukke efterårsskov.
  ¤ At lave smukke græskatlygter.
  ¤hygge indendørs med varme drikke, lune retter , tæpper og ild i brændeovnen.
  ¤At mødes med min familie til lækker mad og hygge.
  ¤ at gøre haven vinter klar.
  ¤ En tur i Zoo

  i det hele taget står oktober på HYGGE -det er sådan jeg elsker efterår.

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.