Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/regnvejrsdag-med-boernene/

Tips til regnvåde efterårsferiedage

efterårsferie

Vi er vel hjemme i Aarhus igen, efter en dejlig tur til Helsingør og Kronborg – og har haft en dejlig langsom morgen med duftende nybagt grydebrød med knirkende sprød skorpe.

Elsker seriøst den lyd af sprød skorpe, når brødet lige kommer ud af ovnen og man næsten ikke kan vente til det er hæderligt at skære den første skive. Vi havde købt gode oste fra den über velassorterede ostehandler på gågaden i Helsingør. Så afgjort et besøg værd, hvis man er på de kanter!

Her i Aarhus er det gråvejr og en rigtig regnfuld dag. Selv om det nu ikke skulle forhindre os i at tage på en udflugt eller to, – så er det nu alligevel også mægtig rart bare at have en langsom indendørsdag i tørvejr. Det er rart for en enkelt dag. To, måske. Men mere end det, så kan der godt gå lidt økuller i den og jeg tænkte at jeg lige ville dele et tip eller ti til hvad der kunne være hyggeligt at lave på en regnvejrsdag i efterårsferien

10 tips til en regnvejrsdag i efterårsferien

 1. Bage scones og lave lemoncurd – anrette og gøre det hyggeligt til en rigtig rar omgang engelsk afternoon tea med stearinlys og varm te. Mine børn elsker det! Så drikker vi te, spiser små agurkesandwich, læser måske en historie højt og ellers bare hyggesnakker om stort og småt.
 2. Tage gummistøvler på og hoppe i regnpytter – sådan virkelig hoppe i regnpytter, så man bliver drivvåd og kommer til at grine højt og længe. Kan anbefales at gøre ikke alt for langt fra hvor man bor – og så i et varmt bad og direkte i blødt hyggetøj bagefter
 3. Spille spil – herhjemme er det spil som Uno, skak, ludo og 31 der hitter. Et stort (og måske lidt svært for alderen) puslespil er også virkelig hyggeligt, når man er sammen om det.
 4. Tilberede et stort udvalg af forskellige popcorn – fx disse salte popcorn med smag og disse sjove chokolade/karamelpopcorn – lad børnene være med til at lave dem og lav evt også en lille portion af en skør variant efter deres forslag – og så eller en rigtig hygge film for alle i familien fx en god tegnefilm, busters verden eller matador-maraton på DR´s Bonanza.
 5. Hvis det er en af de dag, hvor børnene er i gang med en super god leg – så kunne det også lige være at man skulle gribe muligheden for at have en dag i køkkenet. Sætte en simreret over og så ellers bage en masse godt til madpakkerne, når hverdagene starter igen; pølsehorn, pirogger, pizzasnegle og andet godt til madpakken. Børnene kan også selv være med indimellem og det er så rart at have fryseren fyldt med gode ting til hverdagslivet.
 6. Lave en sjov DIY med lego-underlag af spånplader, den samme ide kan også fint bruges til Sylvanien Families, dukkehuse og kan laves både i miniformat og større format.
 7. Læse en virkelig god bog – det kan godt være lidt umuligt at have tid til når man har helt små børn, som måske lige er stoppet med at sove til middag. Men med børn på 6 år og opefter, tror jeg faktisk at der er meget godt i, at man sætter sig en time eller to med en god bog (og viser sine børn, at det også er en rar måde at slappe af på). Mine børn sidder nogle gange sammen med mig, og læser Anders And blade eller de sidder ved bordet og tegner eller dimser med perleplader.
 8. Et par små og forholdsvis korte kreaprojekter med børnene – her er 6 ideer
 9. Bygge en hule indendørs. Det kan være under spisebordet, i køjesengen, mellem to sofaer eller hvad man nu har. Med dyner, tæpper, lagner og andet der kan bruges – puder at sidde på og når hulen er færdig, kan man jo lige lave en omgang af næste punkt at hygge med i hulen.
 10. Bage disse havregrynscookies og denne varme chokolade – er særligt hyggelig efter punkt 2 ;)

Læs også dette indlæg med 20 ideer til efterårsferien og del hjertens gerne gode forslag til flere skønne aktiviteter på sådan en regnvåd oktoberdag ♡

17 kommentarer
 • Pernille skydt skrev:
  19. oktober 2016 kl. 13:27

  Vi har i formiddags købt forme og rørt dine kardemomme/havregrynskiks sammen, så når luren her til eftermiddag er slut, skal vi hygge med at stikke kiks ud og måske lave en ekstra græskarlygte. Tak for gode tips og opskrifter… :)

  • Ann-Christine skrev:
   20. oktober 2016 kl. 08:46

   Hvor lyder det hyggeligt!
   Rigtig dejlig efterårsferie til jer :)

 • Marina / cand.mor skrev:
  19. oktober 2016 kl. 13:41

  Hvem der bare var så heldig at have efterårsferie ;) Argh, det går nu nok. Vi napper nogle spredte fridage sammen senere, og det skønne ved at være i institution i efterårsferien (for børnene altså) er det ekstra overskud hos de voksne, og at der er plads og frihed til mange flere aktiviteter. Men jeg skal nu ikke se mig helt fri for feriemisundelse – nøj, der er lang tid til juleferien! (som endda er monsterkort i år)

  • Ann-Christine skrev:
   20. oktober 2016 kl. 08:49

   Før børnene fik skoleferie holdt vi også næsten altid ferierne uden for de traditionelle ferier (undtagen jul og de lukkede uger i sommerferien), blandt andet fordi jeg også synes der var særligt hyggeligt, en skøn ro og mere overskud på de tidspunkter.
   Lidt spredte fridage hist og her er nu også rart :)

 • Marie Kragelund skrev:
  19. oktober 2016 kl. 14:42

  Hvor er det bare nogle skønne forslag. Specielt det med at hoppe i vandpytter – det gør man faktisk alt for lidt som voksen. Godt der er børn til at give en god undskyldning for alt det sjove.

  • Ann-Christine skrev:
   20. oktober 2016 kl. 08:49

   Det gør man nemlig alt for lidt ;)

 • Maja skrev:
  19. oktober 2016 kl. 18:05

  Hej Ann-Christine :)
  Du har en af de blogs jeg næsten dagligt er inde og runde, og da du er selvstændig blogger og også af og til laver samarbejde med virksomheder, kom jeg til at tænke på dig. Så måske kan du svare på mit spørgsmål (som forøvrigt intet har med indlægget her at gøre, men håber det er OK jeg spørger her alligevel)

  Kender du til noget litteratur om blogging som begreb? Det jeg finder rundt omkring er skrevet mellem år 2003 og 2008 hvilket undre mig meget når blogging stadig er så populært. Især er jeg interesseret i vinklen fra virksomhedens perspektiv – altså hvorfor det kan være en fordel for dem at indgå et samarbejde med en blogger.

  Så hvis du tilfældigvis kan huske et navn på en forfatter/titel på en bog som beskæftigere sig med emnet, så vil jeg blive glad for svar.

  Ellers må du have en rigtig dejlig efterårsferie med din familie :)

  Knus
  Maja

  • Ann-Christine skrev:
   20. oktober 2016 kl. 08:56

   Hej Maja,
   Det er helt ok! :)
   Jeg er ikke faldet over noget godt litteratur omkring blogging, desværre.
   Men tror du skal kigge efter udenlandske kilder eller måske i højere grad efter blogs der skriver om emnet.
   Men sig gerne til hvis du falder over noget godt :)
   Og mange tak, rigtig dejlig dag til dig også
   Kh Ann-Christine

   • Maja skrev:
    20. oktober 2016 kl. 09:12

    Hej igen, tak for svar! Jeg leder videre, og skal nok lige skrive hvad jeg finder ud af :)

    /Maja

    • Annett skrev:
     20. oktober 2016 kl. 09:44

     Hej Maja
     (Håber A.C., at det er OK, at jeg svarer på Majas indlæg). På nettet kan du finde en masse blogs som handler om det at blogge. Nogle ligner hinanden ;-). Måske er det ikke “litteratur”, men der er mange gode idéer information om, hvordan du tjener penge ved at blogge. Hvis du ikke har gjort det, så prøv at google “tjen penge på blog”.
     God fornøjelse :-) /Annett

     • Maja skrev:
      20. oktober 2016 kl. 15:43

      Hej Anett, det er sødt af dig at svare! Jeg har faktisk fundet en del bøger også, som
      beskriver hvordan man skal starte en blog, hvordan man tjener penge på sin blog osv., men der er ikke rigtigt noget at finde den anden vej rundt – nemlig hvorfor det kan være smart for virksomheder, at indgå et samarbejde med en blogger og bruge denne kommunikationsform i markedsføringen. Vil gerne skrive om det i mit praktikprojekt nemlig, og havde slet ikke regner med at det ville være et problem at finde teori om emnet ..

      Men tak for svar til jer begge to :-)

      • Jeppe skrev:
       21. oktober 2016 kl. 14:21

       Hej Maja

       At bruge bloggere, og andre content creators, til at skabe opmærksomhed omkring sit produkt eller sin service kaldes “influencer marketing”. Hvis du søger på det + “book”, så får du i hvert fald en masse resultater.

       Er det afgørende, at det er en bog? Som Annett er inde på er der rigtigt mange bloggere og “eksperter” på området som ikke nødvendigvis har udgivet en bog, men har stor praktisk erfaring på området.

       • Maja skrev:
        23. oktober 2016 kl. 19:23

        Hej Jeppe.
        Tak for dit svar, det er virkeligt dejligt at få hjælp fra forskellige sider :-) Jeg har lige googlet lidt, og “influencer marketing” giver allerede mange flere resultater, så jeg tror helt sikkert jeg kan finde noget brugbart.
        Jeg skal til at skrive mit 9. semester projekt, mens jeg er i virksomhedspraktik, så det er derfor jeg skal bruge nogle pålidelige kilder til teori og analyse. Tak for hjælpen! :-)

 • Elin skrev:
  1. november 2016 kl. 16:37

  Hej. Jeg står og skal til at købe en le creuset gryde og har lidt luksusproblemer da jeg har svært ved at vælge farven. Er helt vikd med farven på billedet ovenover. Hved du hvad farven heder?

  • Ann-Christine skrev:
   2. november 2016 kl. 13:36

   Hej Elin,
   Det er virkelig også svært at vælge, for de er så fine!
   Denne her er Nutmeg, og er så pæn.
   Kh AC

 • Hanne Brandt-Olsen skrev:
  9. februar 2019 kl. 13:17

  Mange lækre opskrifter her! Tak

  • Ann-Christine skrev:
   9. februar 2019 kl. 17:11

   Mange tak, det er jeg glad for du synes
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.