Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rysteribs/

Rysteribs

Vores ribsbuske byder på de lækreste røde bær. Vi går og nipper af dem dagligt og spiser dem direkte fra ribsbusken. Nogle laves til rysteribs, andre kommes i salater til aftensmaden og jeg har også planer om ribsgele (det er dog ikke noget vi spiser så meget af) og andre lækre sager. Johan og Julie nyder at have bærbuske at spise løs af. De tester også dagligt solbærbuskens bær og stikkelsbærrene. Men de er altså for sure endnu – til min smag …

I dag har jeg lavet en lille portion friske rysteribs. Bare en lille håndfuld ribs, en spsk rørsukker. Lad det stå og trække lidt i en bøtte med låg. Ryst bøtten godt og grundigt – og så er der rysteribs. Smager helt vidunderligt til at fra morgenmadens granola med skyr til aftensmadens frikadeller, kylling og flæskesteg ;)

PT5M

Rysteribs

2 dl    5 min.
2 dl
Ingredienser
  • 2 dl ribs
  • 4 spsk sukker
Udskriv opskrift
5 min.
Fremgangsmåde

Kom i et glas eller en bøtte med låg, ryst grundigt og så er der rysteribs. Nemmere bliver det næsten ikke