Søde appelsinskiver med chokolade
Disse søde appelsinskiver med mørk chokolade smager virkelig skønt!
En lidt anderledes konfekt, som er sjov at lave og man skal ikke lade sig skræmme af at den tager et par dage, for selve arbejdstiden er ganske overkommelig.
De saftige juleappelsiner bliver så lækre, når de koges i en lage og virkelig får lov at trække smag. Man skal ikke være bekymret for smagen af bittert bliver kogt væk under kogningen.
Arbejdstid 30 min.
Antal 40 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Søde appelsinskiver med chokolade
- 3 øko appelsin
- 300 g sukker
- 3 spsk glukosesirup
- 2,30 liter vand
- Til overtræk
- 100 g mørk chokolade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær appelsinerne i tynde skiver. Kasser enderne.
Kom 1 liter vand i en gryde og lad det koge op. Kom appelsinskiverne i det kogende vand og lad dem simre under låg i 5 minutter. Hæld vandet fra og hæld en frisk liter koldt vand over appelsinskiverne. Kog op igen og lad det simre i yderligere 5 minutter. Hæld vandet fra.
Kom 3 dl vand, sukker og glykosesirup i gryden og kog det op. Lad der simre i et par minutter til sukkerkornene er opløst.
Kom appelsinskiverne i sukkerlagen. Læg låg på og lad det blot simre svagt under låg i en halv time. 30 minutter. Tag af varmen og lad appelsinskiverne stå i lagen til næste dag.
Tag appelsinskiverne op af sukkerlagen dagen efter og læg dem på en rist til at tørre. Dæk dem med et rent klæde og lad dem tørre til dagen efter.
Dyp alle appelsinskiverne i tempereret mørk chokolade. Lad chokolade størkne.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine.
Efter at både have tørret dem i ovnen ved lav varme og bagefter tørret på bordet med et klæde over til næste dag. Så er de stadig meget klistrende; er det mening med den slags kandiseret frugt? 😊
Hej Michelle
De skal ikke være klistrede, så har de ikke tørret længe nok. Jeg ville give dem endnu en omgang i ovnen ved lav varme.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hvor “hårde” skal de ca være? For mine har tørret i lidt over et døgn, har haft dem i ovn i 2 timer som du skriver ovenover men de er stadig bløde? Så jeg bliver lidt i tvivl om hvordan hårdheden skal være før de dyppes i chokolade
Jeg synes selv gerne at de må være bløde og seje, men prøv at smag på dem og se hvad du synes om dem.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej – der er fejl i opskriften, Søde appelsiner med chokolade.
Der står 3 liter vand øverst men 3 dl vand der skal koges op med sukker og glykose, længere nede i opskriften.
Mvh
Eva
Tak!:)
Mine appelsin skiver har tøret en dag men er stadig helt bløde. Skal jeg bare lade dem tørre noget længere?
Ja, de skal bare tørre den tid de nu skal have og det kan variere alt efter hvor tørt/luftfugtigt der er i dit køkken.
Du kan prøve at tørre dem lidt i ovnen ved 50 grader i en time eller to for at fremskynde det lidt
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Nej, det er altsammen nærmere beskrevet i fremgangsmåden :)
Kh AC