Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/solsoesteren-af-lucinda-riley/

Solsøsteren af Lucinda Riley

solsøsteren af Lucinda riley

Endelig udkom den! Den nyeste bog af Lucinda Riley i serien om de syv søstre og bogen om Electra, som lever som en af verdens mest kendte modeller i New York.

Electra er i de forrige bøger beskrevet som en vanskelig, temperamentsfuld og egenrådig enspænder, så jeg var meget spændt på at lære hende bedre at kende. Har man læst de andre bøger i serien, så ved man jo at der er en del mere under facaden og hvad man umiddelbart får indtryk af.

Electra har en interessant historie og det var en sand fornøjelse at lære hende bedre at kende i bogen ’Solsøsteren’.

Bogens handling udspiller sig primært i New York og i Kenya hvor vi får fortællingen om Electras rødder fra Afrikas kolonihavetid i Kenya under 2. verdenskrig. Fortællingen rummer meget og er en virkelig skøn, letlæselig og velskrevet bog. Det er en fortælling om at finde formålet med livet, om at hjælpe andre, om stofmisbrug, om raceproblemer og meget mere.

En lille pudsighed, som jeg ikke har bemærket i de forrige bøger – men som i øvrigt giver mig ekstra meget lyst til at genlæse disse – er sproget i fortællingerne fra fortiden. Her har Ulla Lauridsen, som har oversat bogen fra engelsk til dansk gjort et fremragende arbejde og brugt de skønneste gamle danske ord, som sporenstregs og næsegrus. Det er altså herligt at læse de ord i nyere bøger og det passer simpelthen så fint til fortællingen fra handlingen, der udspilles fra 1938 og fremefter.

solsøsteren af Lucinda riley

I hver bog følger vi en af de syv søstre, som alle er adopteret fra forskellige steder i verden af den samme far Pa Salt. Gennem deres barndom voksede de op, som en lidt anderledes men særdeles velhavende og privilegeret familie med alle muligheder for at folde sig ud efter evne og lyst til livet. Da Pa Salt dør, får hver af søstrene en ledetråd, som hjælper dem til at finde deres rødder og ophav og på deres rejse finder de hver især deres passion og lære meget mere om sig selv.

En varm anbefaling til hele serien og har du læst de første i serien, så kan du virkelig glæde dig til ’Solsøsteren’

Lucinda Rileys serie om ”De syv søstre” har vitterligt tryllebundet mig gennem alle nu seks bøger i serien. Læs min anbefaling af de forrige fem bøger i serien om de Syv Søstre her:

Jeg glæder mig enormt meget til den sidste bog i serien, hvor jeg forventer at hele mysteriet omkring Pa Salts død, den syvende søster og hele plottet bindes sammen på fineste vis.

22 kommentarer
 • Anja Kamel skrev:
  8. januar 2020 kl. 10:47

  Hej:)
  Tak for din skønne blog som jeg læser ugenligt/dagligt.
  Jeg tænkte på, om det var muligt, under billederne af de forskellige opskrifter,at vise om opskriften har en tilhørende video også. Jeg synes det virker til at der er flere videoer end de som ligger under fanen You Tube på bloggens index oversigt. Jeg synes det ville gøre det dejligt overskueligt, når man leder efter en opskrift og man som jeg er glad for at se med på dine videoer også.
  Håber det er forståeligt, hvad jeg mener.
  Er klar over at kommentaren ikke lige falder under kategorien med oplægget her, men vidste ikke lige hvor jeg ellers skulle komme med denne kommentar.
  På forhånd mange tak og god dag til dig.

  • Ann-Christine skrev:
   8. januar 2020 kl. 18:31

   Hej Anja,
   Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre!
   Vi overvejer lidt om der skal videoer med på sigt, men har ikke helt besluttet os for det endnu. I alle de opskrifter hvor der er videoer til, der linker vi dog over til videoen på youtube.
   Skøn aften til dig
   Kh AC

 • Marianne skrev:
  8. januar 2020 kl. 19:19

  Ihh glæder mig så meget til at komme i gang. Jeg har lige hentet bogen på biblioteket.

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2020 kl. 09:14

   Rigtig god fornøjelse med den :)
   Kh AC

 • Tina skrev:
  8. januar 2020 kl. 21:55

  Tak for anmeldelsen. Nu glæder jeg mig virkelig til at komme i gang med bogen.
  Jeg gik lidt død i den forrige i serien. (Fik den læst dog færdig.) Så jeg er spændt på denne.

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2020 kl. 10:23

   Tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med den :)

 • Mutti skrev:
  9. januar 2020 kl. 09:17

  Tak for anbefalingen! Nu glæder jeg mig endnu mere til at læse om “Solsøsteren“ Og har netop fået besked fra biblioteket om, at den er klar til mig. Selv er jeg også så klar til at indrette mig bekvemt i sofaen og komme med på endnu en rejse. Jeg forventer nemlig, at denne nye bog nok fanger mig som de foregående bøger har gjort :-)

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2020 kl. 10:24

   Årh, hvor dejligt for dig!
   Rigtig god fornøjelse med læsningen og hyggestunderne ♡

   • Mutti skrev:
    9. januar 2020 kl. 17:12

    Mange tak :-)

 • Annette Mortensen skrev:
  9. januar 2020 kl. 13:19

  Jeg plejer at dele bogsmag med dig, men vi er milevidt fra hinanden, når det handler om serien om de syv søstre. Jeg sled mig igennem den første bog, gav den næste bog i serien endnu en chance, men så måtte jeg opgive. Jeg finder serien ugebladsagtig, intetsigende og spild af tid. Heldigvis er der så mange andre skønne bøger at skifte bekendtskab med, og jeg glæder mig til dine fremtidige boganmeldelser?

 • Lis Madsen skrev:
  9. januar 2020 kl. 20:57

  Hej Ann-Christine.
  Tak for din anmeldelse af bogen. Jeg er godt igang med den og synes den er rigtig god. Jeg venter nu også på den sidste bog i serien, så alt det uafklarede forhåbentlig falder på plads. Lucinda Riley skriver i et flydende og letlæseligt sprog, synes jeg.
  Kh Lis

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2020 kl. 09:37

   Det bliver virkelig spændende og sjovt at få bundet sløjfe på den fortælling som vi har nydt over så mange bøger.
   Rigtig god fornøjelse med denne bog, Lis :)
   Kh AC

 • Mette skrev:
  13. januar 2020 kl. 11:07

  Tak for dejlig læseinspiration. Har netop konstateret, at Mofibo også har serien, så de er fluks kommet på læselisten :)

 • Tina skrev:
  15. februar 2020 kl. 09:00

  Åh en dejlig bog. Jeg synes, det er en af de bedste i serien om De syv søstre – måske også fordi jeg selv har boet med min familie i Afrika i et år ;) Det bliver spændende at læse den 7. og formodentlig sidste bog i serien. Ved du, hvornår den udkommer?

  • Ann-Christine skrev:
   15. februar 2020 kl. 10:54

   Jeg glæder mig også så meget til den sidste i serien, har været inde og se på Lucinda Rileys side for noget tid siden, og jeg tror den ikke er skrevet helt færdig endnu. Måske vi er heldige at den kommer næste efterår :)
   Kh AC

   • Ulla Lauridsen skrev:
    26. juni 2021 kl. 14:16

    Den er skam kommet her i maj 2021.

 • Ulla Lauridsen skrev:
  26. juni 2021 kl. 12:07

  Tusind tak! Det er mig, der har oversat, og jeg er simpelthen så rørt og glad over, at nogen har bemærket, at jeg har gjort mig umage med sproget. Det er faktisk aldrig sket før.

  • Ann-Christine skrev:
   28. juni 2021 kl. 10:15

   Årh, hvor hyggeligt med en hilsen fra dig, Ulla. Det er jeg glad for. Det er virkelig en fornøjelse at læse de bøger du har været omkring!
   Jeg er i øjeblikket i fuld gang med den nye bog i serien :)
   Kh Ann-Christine

   • Ulla skrev:
    6. juli 2021 kl. 11:17

    Jeg oversætter mange af den slags historiske bøger. Dem fra Fiona Valpy er også virkelig gode og ligner Rileys meget ved at have et nutids- og et fortidsspor, der spiller sammen.

    • Ann-Christine skrev:
     7. juli 2021 kl. 10:31

     Ej, hvor dejligt! Hendes bøger kendte jeg ikke, så de er hermed fluks skrevet på min læseliste.
     Tusind tak for tippet.
     Kærlig hilsen
     Ann-Christine

     • Ulla Lauridsen skrev:
      15. juli 2022 kl. 13:59

      Må jeg så ikke også anbefale ‘Familieopskriften’ af Veronica Henry? Jeg tror, du vil elske, hvordan en æske med familieopskrifter og glæden ved at lave mad binder de to fortællinger sammen. Den udkommer i slutningen af august.

      • Ann-Christine skrev:
       18. juli 2022 kl. 12:04

       Den lyder virkelig god! Tak for tippet, Ulla – den vil jeg fluks reservere :)
       God sommer til dig
       Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.