Sommercocktail med jordbær og rabarber
Denne lækre sommercocktail med jordbær og rabarber er perfekt til at byde weekenden hjertelig velkommen.
Endelig er det første danske jordbær at finde i butikkerne (endnu er de ikke høstmodne fra egen høst herhjemme). Vi har allerede spist os igennem de første bakker. På koldskål, i desserter, som snack og i samspil med de skønne rabarber fra haven, er de et hit. Her byder jeg på en lækker sommersød cocktail med jordbær og gerne en hjemmelavet rabarbersaft. Den har en afbalanceret syrlighed og et herligt aromatisk strejf af vanilje.
Prøv også: flere skønne cocktails opskrifter her >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 2 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sommercocktail med jordbær og rabarber
- 7 jordbær, skåret i kvarte (gem to til pynt)
- 1,50 dl rabarbersaft, koncentreret
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 øko lime, skåret i kvarte
- 10 cl vodka
- 16 isterninger
- 33 cl danskvand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom 5 jordbær, skåret i kvarte, i en shaker og mos dem lidt. Gem de to sidste jordbær til pynt.
Kom også rabarbersaft, vaniljesukker, og knuste isterninger i shakeren sammen med saften fra lime, samt vodka. Shake det godt sammen og smag til med evt mere lime.
Kom i glas og top med danskvand. Pynt med jordbær, evt rabarberstængler og server straks.
Alkoholfri version
Undlad vodka og mix ellers drinken som beskrevet.
Jordbær/rabarberkombien bliver jeg aldrig træt af; tror lige den er noget for mig :D
Helt enig! Det er SÅ skøn en kombination ♡
Ej, hvor er den fantastisk! Lige hvad man har brug for som babymama her henover sommeren!
Den alkohol-frie version er virkelig lækker!
Så skønt at høre ♡
Du linker til din rabarbersaft der så vidt jeg kan forstå er ukoncentreret? Men i den her lækre opskrift bruger du koncentreret rababersaft. Hvis jeg skal lave din rababersaft koncetreret, hvad er opskriften så?
Så kan du blot halvere mængden af vand.
Hvad bruger du til at fryse saften ned i?
Isterningbakker, fryseposer (lagt dobbelt) eller fryseegnende beholder.
Kh AC