Stracciatella med smørstegte asparges


Denne opskrift på stracciatella med smørstegte asparges og pinjekerner er virkelig delikat at servere til forret eller som en lille snack.
Gerne med godt brød at spise til og nyde den smovsede forårsret, nu hvor de danske asparges er i højsæson.
Den cremede stracciatella smager fantastisk og er nem at lave. Den skal blot stå et par timer for at blive helt perfekt, men kan sagtens laves dagen før servering. En dejlig ret at servere med et glas kølig hvidvin på terrassen.
Prøv også: flere opskrifter med asparges >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Stracciatella med smørstegte asparges
- 250 g frisk mozzarella
- 1,50 dl piskefløde
- 3 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Smørstegte asparges
- 500 g grønne asparges
- 20 g smør
- Til servering
- 25 g pinjekerner, ristede
- flagesalt
- friskkværnet peber
- 0,50 håndfuld kørvel
Del mozzarellakuglerne i små stykker og kom dem i en skål. Rør piskefløden i sammen og læg låg på. Sæt i køleskabet i minimum 1-2 timer eller til næste dag.
Rør godt igennem og smag til med salt og friskkværnet peber. Hæld lidt olivenolie over inden servering
Varm en pande op og lad smørret bruse af. Bræk de træede ender af asparges og rist hurtigt de grønne asparges i 1-2 minutter, vend dem et par gange undervejs.
Anret asparges på et fad, fordel stracciatella over og drys med pinjekerner, flagesalt, friskkværnet peber og kørvel.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg lavede denne ret i dag, og oplevede lidt problemer med min stracciatella.
Efter en hel dag i køleskabet, virkede det stadig meget som mozzarella i fløde. Da jeg lagde det oven på aspargesene kom alt fløden ud af dem, og fadet endte med at være badet i det.
Det smagte stadig okay, men ikke som håbet.
Har du nogen ide om hvad der kan være gået galt for mig?
Jeg brugte den bedste mozzarella jeg kunne få fat i, og almindelig piskefløde.
Jeg lavede det sammen med dine Kartoffel blinis med laksemousse, som blev virkelig gode 😁
Hej Jon
det lyder så lækkert sammen med kartoffelblinis og laks
Kh Ann-Christine
Kære ann-christine
Jeg vil lige høre om flødes skal piskes til ctrazzitella med asparges
Kære Inge
Piskefløden skal blot røres i, den skal ikke piskes først.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine