Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/svampe-og-avocado/

Svampe og avocado på surdejsbrød

Surdejsbrød med svampe og avocado er virkelig en favorit i disse dage – og Martin og jeg har nydt denne ret til morgenmad et par gange i løbet af de sidste uger. Dagens udgave er med porcheret æg og avocadomos, men ellers har vi lavet spejlæg til og anrettet med en håndfuld salat på hver tallerken.

En af de skønne efterårsretter, som gør sig virkelig godt som et måltid på alle tidspunkter af dagen.

Martin har lidt en ting for retter med svampe i øjeblikket og kom forleden hjem med et lækkert miks af blandede økologiske bøgehatte, champignon og kejserhatte fra supermarkedet, som blandt andet blev brugt til denne lækre ret.

Prøv også: Opskrift på lækre surdejsboller 

PT15M

Svampe og avocado på surdejsbrød

2 pers    15 min.
2 pers
Ingredienser
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Svampe
Rist svampene på en meget varm pande i smør under konstant omrøring. Når de har taget farve og er blevet super lækre, slukkes for varmen og en spsk. piskefløde tilsættes. Dette kan undlades, men det giver svampene en super lækker cremethed, som er ganske uimodståelig.

Avocadomos
Mos avocadoen med en gaffel og smag til med citronsaft, salt, peber og krydderi. Prøv også at komme lidt spidskommen i, chilisauce eller tabasco.

Serveres på en skive lækkert brød – gerne surdej eller en anden favorit – med et spejlæg eller porcherede æg.