Valdemarsro
https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/header-logo.png
Ann-Christine Hellerup Brandt
https://www.valdemarsro.dk/toast/
Opskrift
Toast


Hjemmelavet toast er virkelig lækkert og et evigt hit hos min familie.
En god ost, lidt dijonsennep eller en grovkornet sennep, skinke eller chorizo og måske et par tynde skiver tomat eller peberfrugt lagt mellem lækre skiver hjemmebagt brød.
PT25M
Toast
Tid i alt25 min.
Arbejdstid10 min.
Antal1 stk.
Ingredienser
- 2 skiver brød, fx hjemmebagt lidt groft brød
- 1 skive skinke
- 1 skive ost
- 1 tomat, i skiver
- 1 tsk dijon sennep
- 1 tsk flødeost, naturel
- frisk timian
- 1 skive grøn peberfrugt, (kan undlades)
- 1 tsk smør
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde
Smør begge stykker brød med dijonsennep og flødeost.
På den ene skive brød anretter jeg skinke, tomat, timian og så ost i nævnte rækkefølge
Den anden skive brød lægges ovenpå og smøres med lidt smør på ydersiden.
De lækre toasts kan bages i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter, på en grillpande med lidt smør eller i en panini- eller toastmaskine.
De er klar når brødet er sprødt og osten er smeltet.
Næringsindhold

Pr. stk.
Energi
xxxx
(xxx kcal)
(xxx kcal)
Fedt
xxxx gram
Kulhydrat
xxxx gram
Protein
xxxx gram
Total
Energi
xxxx
(xxx kcal)
(xxx kcal)
Fedt
xxxx gram
Kulhydrat
xxxx gram
Protein
xxxx gram
Jeg ELSKER old-school toasts. Da jeg stadig boede hjemme hos mine forældre, spiste jeg uforholdsmæssigt mange toasts sammen med mine veninder – ikke underligt, at jeg vejede væsentligt mere dengang, end jeg gør nu :-)
Jeg kan bedst lide dem helt klassisk med ost, skinke (gerne parma, men hamburgerryg i helt tynde skiver kan også bruges i en snæver vending), sennep og tomat, men jeg vil da helt sikkert prøve med lidt flødeost også. Vi har en toastmaskine, og der er det lidt svært at få plads til andet brød end det kedelige toastbrød. Er dog faldet for Kohbergs kartoffel-sandwichbrød, der smager godt – ikke mindst i toasts :-)
Det er bare altid så lækkert – jeg fatter til gengæld ikke at jeg ikke var større dengang … må have danset det hele af i weekenderne ;) Må prøve parma, det lyder ret lækkert!
Lækkert med sådan en toast god gammel toast – de slår nu aldrig fejl! Jeg er i stedet for toastmaskinen, gået over til at lave dem på panden. For det første fordi vi har en retarderet toastmaskine og for det andet, synes jeg resultatet bliver mere lækkert på panden :-)
Det har jeg ikke prøvet. Tørsteger du, eller bruger lidt smør/olie?
Jeg tørsteger, men har smurt brødet med smør inden :-)
Hehe – det lyder lidt som den kost, jeg levede af, da jeg var studerende. Nu er toast blevet til ‘alene hjemme’ mad – mmmm – elsker toast – og når man spiser toast helt alene hjemme, må man godt sidde og læse imens. Heller ikke et ondt ord om det :-)
God weekend!
Ja, det må man ihvertfald. Jeg elsker også mine stille frokoster med computeren eller magasiner som dejligt selskab herhjemme ;)
Åh, intet bedre end old school toast. Jeg har også været der i dag. Tilsat valnødde/peberfrugt pesto var det helt perfekt.
Uhm, uhm, uhm – det lyder også virkelig godt!
Det er virkelig også en skøn spise. Vi er begyndt at lave dem herhjemme igen, men bruger så rugbrød i stedet for lyst brød. Så er de faktisk rigtig gode til aftensmaden, og ungerne elsker dem.
Jeg elsker ristet rugbrød, så det må jeg prøve. Lyder lækkert og sundere ;)
Dejligt med toast til det lette måltid.
I aften showet, for nogen tid siden, var der forskellige gode tip til, hvad man også kan bruge sin toastmaskine til.. Et af dem var at bruge wrap- tortillabrød, som skæres til i den rette størrelse. Det kan godt anbefales! Det tynde brød giver bedre plads til fyldet.
Nårh ja, god ide, det må vi prøve på jeres toaster næste gang – Vi elsker jo godt fyld, ik´ ;)
Jeg er jo vokset op med “hvidt toastbrød, skinke, ost, ketchup og hvidt toastbrød”-versionen og så i en toastmaskine – hold fast en forskel… Den er altså god!
Lidt kompliceret – men god og mættende!
Dejligt at høre at denne lidt udvidede udgave hitter hos dig også!
Hej Ann Christine
Jeg vil lave din toast i dag, og vil selv bage en af dine brød så jeg vil høre hvilket af dine brød egner sig bedst til og lave toast med?
Hej Lidia,
Hvis du har en støbejernsgryde, så vil jeg varmt anbefale grydebrød.
Og alternativt dette grove franskbrød
God fornøjelse :)
Kh AC
Hej igen,
Nej det har desværre ikke men hvis jeg skal købe en gryde, e det så bedst fra Le crueset?
Kh Lidia
Det behøver det ikke at være. Jeg synes de laver nogle lækre gryder – men til grydebrød er en støbejernsgryde fra Ikea akkurat lige så glimrende :)
Man kan osse svøbe den ind i toast brødet, med lidt tør hed skinke og hjemmelavet ost, mmm, det er min kæreste helt vild med, også mig, mmm lækkert :)
Jeg synes opskriften lyder spændende, men hvor bruger du flødeosten?
Det kan bruges til at smøre toasten med :)
Hvor kommer flødeosten ind i kabalen? Sammen med den anden ost?
Bruger også kartoffeltoast. Det bedste toastbrød længe.
Mvh
Claus
Hej Claus,
Den var lige smuttet ud af opskriften og er med igen nu.
Tak for din fine hilsen og skøn sommer til dig
Kh AC