Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/toast/

Toast

Da jeg flyttede hjemmefra, levede jeg i en lang periode af hjemmelavet toast, ala parisertoast, smurt med sennep og fyldt med tomater, peberfrugt, ost og skinke, eller jeg spiste avocado med rejer (det var min luksusspise) og varierede det hele med havregryn med rosiner og mælk. Herligt!

Dengang havde jeg udstyret på plads med en rigtig toaster, den så blev slidt op … Jo, det kan faktisk godt lade sig gøre. Så nu laver jeg istedet toast i ovnen og slet ikke så ofte som dengang. Men indimellem er en god og lækker old school toast bare stadig et kæmpe hit, fx til min frokost i går.

PT25min

Toast

1 pers.    25 min
1 pers.
Ingredienser
  • 2 skiver godt brød, helst hjemmebagt og gerne lidt groft
  • En skive god skinke
  • Et par skiver god ost
  • En tomat i skiver
  • En tsk stærk dijon sennep
  • En tsk neutral flødeost
  • Lidt timian, frisk eller tørret
  • Nogle gange en skive grøn peberfrugt
  • ca en halv tsk smør
Udskriv opskrift
25 min
Fremgangsmåde

Smør begge stykker brød med dijonsennep.

På den ene skive brød anretter jeg skinke, tomat, timian og så ost i nævnte rækkefølge

Den anden skive brød lægges ovenpå og smøres med lidt smør på ydersiden.

De lækre toasts kan bages i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter, på en grillpande med lidt smør eller i en panini- eller toastmaskine.

De er klar når brødet er sprødt og osten er smeltet.