Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/ceviche-med-laks/

Ceviche med laks

Vi spiste ceviche med laks forleden aften. Det var SÅ lækkert og fordi Martin og jeg var alene hjemme – Johan og Julie var på en lille minihyggeovernatning – og fordi vi ikke var helt vildt sultne lige den dag, så spiste vi bare sådan en skål lækkerhed til aftensmad som hovedmåltid.

Og skålede i et glas kølig hvidvin til.

Det var let, sommerligt og vildt lækkert.

PT+1H

Ceviche med laks

4 pers.     +1 time
4 pers.
Ingredienser
  • 2 laksefiletter (har været frosset, som hvis til sushi)
  • 1 citron, saften herfra
  • 2 lime, saften herfra
  • 2 spsk finthakket koriander
  • 1 fed hvidløg, knust og finthakket
  • 2 avocado, skåret i tern
  • 1/2 finthakket rødløg
  • 1 nektarin eller fersken (uden for sæson bruges fx mango), skåret i tern
  • salt og peber
Udskriv opskrift
+1 time
Fremgangsmåde

Skær laksen i tern og mariner laksestykkerne i citron og limesaft tilsat hvidløg, koriander, salt og peber. Lad det stå på køl og trække i 1-2 timer.

Vend laksen med avocado, rødløg og nektarin (eller fersken/mango) og server med godt groft brød

(forret til 4 personer)