Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/citron-og-birkes-cupcakes/ Cupcakes og Muffins Fødselsdag, Kager, Kager og søde sager

Citronmuffins med birkes

Disse lækre citronmuffins er så skønne og nemme at bage.

Jeg elsker kombinationen af citron og blå birkes og i det hele taget har jeg lidt svært ved at stå for de små blå frø, som giver de fineste prikker og smag i bagværk og på salater.

Dejligt sprødt knas og en saftig smovset citronmuffins med en syrligt sød citrussmag + en lækker frostning i en og samme kage.

Det bliver ikke meget bedre end det – og de kan virkelig varmt anbefales til et dejligt bageprojekt.

Prøv også: min bedste opskrift på squashmuffins >>

PT45MPT25M12

Citronmuffins med birkes

Tid i alt45 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 175 g smør, stuetempereret
  • 175 g marcipan, revet
  • 1 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 175 g sukker
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 2 spsk blå birkes
  • Frostning
  • 150 g smør, stuetemperatur
  • 150 g flormelis
  • 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 150 g flødeost, naturel
  • 1 spsk blå birkes
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pisk smør, marcipan, citronsaft, citronskal, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt.

Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt igennem, til blandingen er jævn.

Bland mel, bagepulver og salt sammen. Sigt blandingen i dejen og vend det godt rundt. Tilsæt de blå birkes og vend dem godt ind i dejen.

Fyld dejen i muffinforme og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter, til de er gennembagte i midten.

Lad kagerne køle af på en rist.

Citronfrostning
Pisk smør, flormelis, 1 spsk citronsaft og fintrevet citronskal sammen, til det er luftigt.

Rør flødeost og birkes i og smag til. Fyld frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle og lav en fin top på hver cupcake. Drys med lidt birkes på toppen.