Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mini-pizza-med-asparges/

Mini pizza med asparges

Jeg faldt lige over disse billeder af lækre minipizzaer med asparges og gedeost som endnu ikke er kommet på bloggen.

Den opskrift skal I ikke snydes for, den er nemlig helt vildt lækker!

Jeg elsker gedeost, simple pizzaer og asparges – hele tre ting opfyldt i denne mini pizza. Faktisk fik jeg sådan lyst til de små pizzaer, da jeg så billederne, så jeg tror måske de skal på menuen en af de nærmeste dage. Måske i en picnickurv, for de er nemlig også lækre, når de er kolde.

PT1H

Minipizza med asparges og gedeost

4 pers    1 time
4 pers
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 500-600 g mel; minimum ½ hvede og for resten kan bruges durum, grahamsmel, ølandshvede, spelt eller lign
  • Ekstra olivenolie til skålen og til at ælte med.
  • Toppings
  • 12 asparges, 1 rulle gedeost, frisk timian, flagesalt og et dryp olivenolie
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Kom vand og gær i en skål og rør til gæren er opløst.

Tilsæt olie, salt og hvedemel. Rør det godt sammen og rør lidt efter lidt durummel i til dejen kan æltes smidig og lækker.

Vend dejen i lidt olivenolie i en skål og lad den hæve i skålen i 1 time.

Skær ud til 12 boller som med hænderne formes til minipizzaer.

Sæt dem på bagepapir.

Knæk den nederste del af asparges af, kasser dette og del de resterende asparges i mindre stykker, fordel asparges og gedeost på pizzaerne. Dryp med lidt olivenolie og flagesalt.

Hiv bagepapiret med pizzaerne over på en varm bageplade og bag i en forvarmet ovn ved 250 grader i 10-12 minutter.

Når pizzaerne er færdig, drysses de med frisk timian.