Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mini-pizza-med-asparges/

Mini pizza med asparges

Jeg faldt lige over disse billeder af lækre minipizzaer med asparges og gedeost som endnu ikke er kommet på bloggen.

Den opskrift skal I ikke snydes for, den er nemlig helt vildt lækker!

Jeg elsker gedeost, simple pizzaer og asparges – hele tre ting opfyldt i denne mini pizza. Faktisk fik jeg sådan lyst til de små pizzaer, da jeg så billederne, så jeg tror måske de skal på menuen en af de nærmeste dage. Måske i en picnickurv, for de er nemlig også lækre, når de er kolde.

PT1H

Minipizza med asparges og gedeost

4 pers    1 time
4 pers
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 500-600 g mel; minimum ½ hvede og for resten kan bruges durum, grahamsmel, ølandshvede, spelt eller lign
  • Ekstra olivenolie til skålen og til at ælte med.
  • Toppings
  • 12 asparges, 1 rulle gedeost, frisk timian, flagesalt og et dryp olivenolie
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Opløs gæren i en skål med det lunkne vand.

Kom 1 dl mel, olivenolie og salt i, lidt efter lidt tilsættes resten af melet under omrøring og det æltes sammen til en smidig dej. Ælt dejen på bordet i et par minutter. Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie.

Du må endelig ikke lade være med at bruge olie i dejen, for at spare på fedtet. Olien gør dejen smidig, nem at arbejde med, skorpen ekstra god.

Lad dejen hæve i 45 minutter.

Skær ud til 12 boller. Smør hænder, kagerulle og bordplade med olivenolie og tryk eller rul bollerne ud til flade pizzabunde. Den trævlede bund af asparges knækkes af og de skæres i 3 stykker, kom 3 stykker asparges og to skiver gedeost på hver pizza, lidt olivenolie og en smule flagesalt. Bag i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 230 grader i 10-14 minutter.

Når pizzaerne er færdig, drysses de med frisk timian. Server straks – men de er også gode kolde, fx i madpakkerne.