Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/crepes-suzette/

Crepes Suzette

Crepes Suzette er tynde lækre pandekager vendt i en flamberet frisklavet varm appelsinsauce, fyldt med super lækker smag. Det er en helt klassisk skøn fransk dessert, som ofte serveres med vanilje is til – og det er lige præcis hvad vi også gør herhjemme hos os.

Jeg elsker crepes Suzette med Grand Marnier, mandelstykker og fileterede appelsinstykker. Det er sådan en lækker sammensat smag af varme, friskhed, karamel, sødme og aromatisk appelsin.

Det er ikke en spor tidskrævende ret at lave – bortset fra at pandekagedejen gerne lige skal hvile en halv times tid, og imens kan man så hurtigt gøre alle ingredienserne til appelsinsaucen klar og forberedelserne til appelsinsaucen kan man også sagtens gøre nogle timer før. Men jeg vil anbefale at man tilbereder og flamberer selve saucen, lige inden servering.

Har man gæster og gerne vil forberede lidt i forvejen, så kan man i øvrigt fint lave pandekagerne et par timer i forvejen, opbevare dem på køl og blot lune dem lidt i ovnen ved lav varme inden servering – de bliver også varmet op af appelsinsaucen når de kommer på panden.

PT45M

Crepes Suzette

4 pers.     45 min.
4 pers.
Ingredienser
  • Pandekager
  • 125 g. hvedemel
  • 3 spsk sukker
  • 1 vanilje stang
  • 3 æg
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 dl øl eller hvidtøl
  • smør til stegning
  • Appelsinsauce
  • revet skal fra 1 øko appelsin
  • friskpresset saft fra 2 appelsiner
  • fileterede appelsinbåde fra 1 appelsin
  • 1/2 dl Grand Marnier eller alternativt Cointreau
  • 45 g sukker
  • 45 g smør
  • 50 g hakkede smuttede mandler
  • Servering
  • vaniljeis
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Crepes
Pisk alle ingredienserne sammen i en skål med en håndmikser og lad derefter gerne dejen hvile i 30 minutter. Smelt lidt smør på en pande, og når panden er godt varm, steges de tynde pandekager på begge sider til de er lysebrune. Sæt dem tilside på en tallerken, mens appelsinsaucen tilberedes.

Appelsinsauce
Kom supperet på en pande og skrue op for lidt over middelhøj varme. Lad sukkeret smelte og tilsæt derefter smør, mandler og appelsinskal. Det bruser op og skal lige røres sammel hurtigt med en paletkniv. Sørg for at emhætte er sluttet og pas godt på ved næste step! Hæld Grand Marnier på panden, sæt ild til – det giver høje flammer. Hæld appelsinsaften over flammerne, så slukkes de og der slukkes for varmen.
Fold tynde crepes pandekager til trekanter, som vendes i appelsinsauce på panden og derefter anrettes på tallerkener og serveres med en kugle god vaniljeis til.