Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/julesnaps/

Julesnaps

Hjemmelavet julesnaps til julefrokosten er lidt ekstra hyggeligt og helt perfekt til sild – og laver man den selv, så kan man jo samtidig få muligheden for at sammensætte lige præcis den lækre julede kryddersnaps med de krydderier, som man er vildest med.

Jeg kommer gerne en skøn variation af de skønne julekrydderier i min hjemmelavede julesnaps og den opskrift vil jeg dele med jer i dag.

Hvis der er nogle krydderier, som I ikke har, så kan de fint undlades, lige som der snildt kan tilføjes fx friskrevet muskatnød, ingefær eller allehånde. Se flere tips til smag, man selv kan tilføje sin julesnaps under opskriften her.

Hvor sød julesnapsen skal være, kan man selv justere med honning. Den kan man evt. vente med at tilføje efter krydderierne har trukket i nogle dage og derefter se om man synes den skal rundes af med lidt sødme … og hvor meget honning den i så fald skal have, for at matche ens personlige smag.

Opskriften har jeg lavet til et samarbejde med Arcus og Aalborg Basis snaps. En snaps, som er økologisk, smagsneutral og helt perfekt som base til alverdens dejlige kryddersnapse.

PT4dage

Julesnaps

50 cl    4 dage
50 cl
Ingredienser
  • 50 cl Aalborg økologisk basis snaps
  • 1 tsk. honning
  • 4 kardemommekapsler, knust
  • 4 hele nelliker
  • 1 lille lakridsrod
  • 2 kanelstænger
  • 1 vaniljestang, flækket og åben
  • 4 stjerneanis
  • Appelsinskal, økologisk og skrællet med et juliennejern
Udskriv opskrift
4 dage
Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i et glas med låg og lad det trække i minimum 4 dage.

Sigt fyldet fra gennem en finmasket sigte og/eller gennem et rent klæde. Tag evt en kanelstang fra, som lige skylles under rent koldt vand.

Kom julesnapsen på en pæn flaske og tilføj evt. 3-4 julienneskåret appelsinskalstrimler og kanelstang i flasken, for pyntens skyld