Specier med chokolade og kardemomme
Specier er en skøn julesmåkage, som er hurtig og nem at bage og her er de lækre småkager bagt med en skøn smag af chokolade, kardemomme og appelsinskal.
Den ubagte dejrulle kan opbevares i fryseren i op til to måneder, og hvis den er gennemfrossen, så skal den blot tages ud af fryseren, lægges på køl i 30-60 minutter, hvorefter der kan skæres skiver til småkagerne.
De færdigbagte specier opbevares i en småkagedåse, hvor de holder sig sprøde i en uges tid.
Prøv også: min bedste opskrift på brunkager >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 100 stk.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Specier med chokolade
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 175 g smør
- 110 g flormelis
- 1 æg
- 1 knivspids hjortetaksalt
- 0,50 øko appelsin, saft og skal
- 220 g hvedemel
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 50 g mørk chokolade, finthakket
Rør smør og flormelis sammen i en skål til det er lyst og blødt. Rør ægget i og opløs hjortetaksalt i en spsk appelsinsaft, og rør det i skålen.
Rør hvedemel, kardemomme, chokolade og appelsinskal i dejen og saml dejen i to stænger, og kom dem i fryseren i en time eller i køleskabet til næste dag.
Skær småkagerne ud i fine tynde skiver, læg dem på en bageplade med god afstand mellem og bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i 8-10 minutter.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man lave dejen uden æg? Så snart ægget kommer i bliver den meget våd, klæber til fingrene og det er umuligt at rulle den til stænger.
Hej Susanne
Har du mon kommet mere end den ene spsk appelsinsaft i der står i fremgangsmåden? Jeg oplever nemlig at det er nødvendigt at samle den med æg. Men jeg spekulere på om det kan være årsagen til det du beskriver?
Glædelig jul.
Kh Ann-Christine
Hejsa
Første gang jeg prøver disse specier.
Jeg er i tvivl om der skal bruges mere af appelsin saften ud over den spiseske der bruges til opløsning af hjortetaksalt
Hej Linda
det er blot 1 spsk saft + fintrevet skal
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa ❤️
Kan man bruge bagepulver i stedet for hjortetaksalt?
Hej Ruth
Ja, det giver blot ikke den samme sprødhed, som hjortetaksalt.
God fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine