Specier med chokolade og kardemomme


Specier er en skøn julesmåkage, som er hurtig og nem at bage og her er de lækre småkager bagt med en skøn smag af chokolade, kardemomme og appelsinskal.
Den ubagte dejrulle kan opbevares i fryseren i op til to måneder, og hvis den er gennemfrossen, så skal den blot tages ud af fryseren, lægges på køl i 30-60 minutter, hvorefter der kan skæres skiver til småkagerne.
De færdigbagte specier opbevares i en småkagedåse, hvor de holder sig sprøde i en uges tid.
Prøv også: min bedste opskrift på brunkager >>
Specier med chokolade
- 175 g smør
- 110 g flormelis
- 1 æg
- 1 knivspids hjortetaksalt
- 0,50 øko appelsin, saft og skal
- 220 g hvedemel
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 50 g mørk chokolade, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Rør smør og flormelis sammen i en skål til det er lyst og blødt. Rør ægget i og opløs hjortetaksalt i en spsk appelsinsaft, og rør det i skålen.
Rør hvedemel, kardemomme, chokolade og appelsinskal i dejen og saml dejen i to stænger, og kom dem i fryseren i en time eller i køleskabet til næste dag.
Skær småkagerne ud i fine tynde skiver, læg dem på en bageplade med god afstand mellem og bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i 8-10 minutter.
Næringsindhold

Pr. stk.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Hej och tack för receptet ,dessa skall jag verkligen baka i morgon ,då börjar min jul ledighet.Ha det gott /Lisbeth
Hej Lisbeth,
Velbekomme, jeg er glad for, at du kan bruge opskriften :-) -god bagelyst i morgen.
Hvorfor er der ikke et billed af de her småkager?
Det blev desværre slettet i forbindelse med en dum opdaterning tilbage i 2008 – satser på at lave dem igen og opdatere med nye billeder inden alt for længe ;)
Uhm! De lyder lækre – de må (også) bages inden jul, ligesom dine skønne pebernødder og brunkager ?
Glæder mig til et fristende billeder af disse.
Bedste hilsner, Thilde
Hvad du ønsker skal du få ;) – lidt pudsigt, for jeg havde nemlig lige selv bagt dem samme dag og lidt før jeg så din søde hilsen
Rigtig glædelig jul ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej :-)
Kan dejen fryses over længere tid?
den kan fint holde sig en måneds tid i fryseren
Kan man ælte denne dej i en anskarum?
Det tror jeg fint du kan
Hej Ann-Christine
Først tak for alle dine dejlige opskrifter, som jeg ofte kigger på :-)
Er det foodprocesser der skal bruges her, eller mener du røremaskine?
Jeg kørte dejen på foodprocesseren og så gik den i stå – kniven blev for “smattet” – nu håber jeg alligevel det er blevet godt nok samlet… ruller ligger i hvert fald i fryseren nu :-)
hej Ann-Christine
Tak for mange lækre opskrifter, som jeg ofte bruger.
Kan jeg undlade appelsinen eller bruge en ikke økologisk appelsin?
Jeg er nysgerrig på, hvordan det kan være at hjortetaksalten skal oplæses i vand inden det blandes med de øvrige ingredienser?
kan man med held fryse brune kager og jødekager ned fra jul til lidt senere brug
mvh Herdis
Jeg vil tro de mister kvalitet på smag og konsistens, men har ikke testet det.
Kh Ann-Christine