Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/specier/

Specier med chokolade og kardemomme

Specier er en skøn julesmåkage, som er hurtig og nem at bage og her er de lækre småkager bagt med en skøn smag af chokolade, kardemomme og appelsinskal.

Den ubagte rulle dej, kan opbevares i fryseren i op til to måneder, og hvis den er gennemfrossen, så skal den blot tages ud af fryseren, lægges på køl i 30-60 minutter, hvorefter der kan skæres skiver til småkagerne.

De færdigbagte specier opbevares i en småkagedåse, hvor de holder sig sprøde i en uges tid.

Prøv også: min bedste opskrift på brunkager >>

PT1H15M

Specier

Tid i alt1 time 15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal100 stk.
Holdbarhed1 uge
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 1/2 tsk hjortetaksalt
  • 1 spsk vand
  • 175 g smør
  • 225 g hvedemel
  • 60 g flormelis
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1 æg
  • 50 g mørk chokolade, finthakket
  • 1 øko appelsin, revet skal herfra
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Opløs hjortetaksalt i en spsk vand, og kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller miks dem sammen med en håndmikser ved lav hastighed.

Saml dejen i to stænger, som kommes i fryseren i en times tid.

Skær småkagerne ud i fine tynde skiver, læg dem på en bageplade med god afstand mellem og bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i 6-7 minutter.