Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/specier/ Cookies og Småkager Juleopskrifter, Julesmåkager, Kager, Kager og søde sager

Specier med chokolade og kardemomme

Specier er en skøn julesmåkage, som er hurtig og nem at bage og her er de lækre småkager bagt med en skøn smag af chokolade, kardemomme og appelsinskal.

Den ubagte dejrulle kan opbevares i fryseren i op til to måneder, og hvis den er gennemfrossen, så skal den blot tages ud af fryseren, lægges på køl i 30-60 minutter, hvorefter der kan skæres skiver til småkagerne.

De færdigbagte specier opbevares i en småkagedåse, hvor de holder sig sprøde i en uges tid.

Prøv også: min bedste opskrift på brunkager >>

Specier med chokolade
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H15MPT15M100
Ingredienser
  • 175 g smør
  • 110 g flormelis
  • 1 æg
  • 1 knivspids hjortetaksalt
  • 0,50 øko appelsin, saft og skal
  • 220 g hvedemel
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 50 g mørk chokolade, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør smør og flormelis sammen i en skål til det er lyst og blødt. Rør ægget i og opløs hjortetaksalt i en spsk appelsinsaft, og rør det i skålen.

Rør hvedemel, kardemomme, chokolade og appelsinskal i dejen og saml dejen i to stænger, og kom dem i fryseren i en time eller i køleskabet til næste dag.

Skær småkagerne ud i fine tynde skiver, læg dem på en bageplade med god afstand mellem og bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i 8-10 minutter.