Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/specier/

Specier med chokolade og kardemomme

Specier er en skøn julesmåkage, som er hurtig og nem at bage og her er de lækre småkager bagt med en skøn smag af chokolade, kardemomme og appelsinskal.

Den ubagte dejrulle kan opbevares i fryseren i op til to måneder, og hvis den er gennemfrossen, så skal den blot tages ud af fryseren, lægges på køl i 30-60 minutter, hvorefter der kan skæres skiver til småkagerne.

De færdigbagte specier opbevares i en småkagedåse, hvor de holder sig sprøde i en uges tid.

Prøv også: min bedste opskrift på brunkager >>

PT1H15M

Specier med chokolade

Tid i alt1 time 15 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed1 uge
Kan frysesJa
Antal100 stk.
Ingredienser
  • 175 g smør
  • 110 g flormelis
  • 1 æg
  • 1 knivspids hjortetaksalt
  • 0,50 øko appelsin, saft og skal
  • 220 g hvedemel
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 50 g mørk chokolade, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør smør og flormelis sammen i en skål til det er lyst og blødt. Rør ægget i og opløs hjortetaksalt i en spsk appelsinsaft, og rør det i skålen.

Rør hvedemel, kardemomme, chokolade og appelsinskal i dejen og saml dejen i to stænger, og kom dem i fryseren i en time eller i køleskabet til næste dag.

Skær småkagerne ud i fine tynde skiver, læg dem på en bageplade med god afstand mellem og bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i 8-10 minutter.