Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeblesirup/

Æblesirup

aeblesirup-opskrift

Hjemmelavet æblesirup til pandekager, æbleskiver, på morgengrøden eller skyr. Uhm, det er ren efterårssolskin på flaske og det smager forrygende. Julie og jeg holder en dejlige fridag sammen i dag, bare os to. Jeg glæder mig, det gør hun også og vores dag skal starte med morgengrød, toppet med æblesolskin.

Næste gang er det Johans tur til en tosomhedsfridag. Jeg har nemlig lige reserveret hele dage i kalenderen fremover, til mine absolut allerbedste yndlingsfridage med mine dejlige unger. Det er simpelthen glippet i en periode, hvor den ene dag bare tager den anden – der er jo altid nok af spændende opgaver og projekter at kaste sig over, men de dejlige fridage alene sammen, dem vil jeg nu prioritere at have tid til igen. Mindst en gang hver 14 dag.

Æblesirup – 2 metoder: 

Metode 1: Gør fuldstændig på samme måde som denne opskrift på æblegele, blot med knap så mange æbler, omkring 700 g æbler er fint. Resten er som opskriften, det skal bare ikke koges til det stivner.

Metode 2: 

  • 3 dl ufiltereret og gerne friskpresset æblemost
  • 1 1/2 dl rørsukker
  • 1/2 vaniljestang

Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland vaniljen med sukker. Kog det hele sammen i en gryde til konsistensen er lækker sirupsagtig – tag testprøver med en teske. Det må endelig ikke være for tykt, for så stivner det til bolscher når det bliver koldt. Skulle det ske, så kom lidt mere æblemost i.

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *




25 kommentarer
  • Maria skrev:
    17. oktober 2013 kl. 07:56

    Jeg ønsker jer den hyggeligste dag!

    Jeg holder også fri med min datter idag – vi skal i biografen og se smølferne 2 og en tur i torvehallerne imorgen skal vi i Tivoli og tælle græskar (-:

    Kh maria

    • Ann-Christine skrev:
      26. oktober 2013 kl. 07:42

      Det lyder virkelig som en dejlig fridag. Det er SÅ hyggeligt at være i biografen med sine børn – jeg elsker det :)

  • 17. oktober 2013 kl. 09:32

    Hej Ann-Christine
    Der er ikke noget link under metode 1, er det ikke en fejl?:-)

    Rigtig god fridag til jer to.

    • Ann-Christine skrev:
      17. oktober 2013 kl. 10:48

      Jo, det er da en fejl. Jeg retter det lige senere. Det er opskriften til æblegele jeg vil linke til :)
      Tak! :)
      Kh AC

  • Sus skrev:
    17. oktober 2013 kl. 19:06

    Jeg ville elske, hvis jeg havde et arbejde der gjorde det muligt at holde to fridage hver anden uge for at bruge en dag alene med begge min børn! :-) Det lykkes som regel med en månedlig fridag, men der nyder jeg så at have begge piger hjemme. Alenetid får vi når storesøster går med i køkkenet og laver mad med mig næsten dagligt, eller når lillesøster og jeg tager på hyggelig shoppetur. Uh og æv, sådan en HEL dag er da alligevel noget andet end et par timer! ;-)
    Tak for din kæmpe inspiration. Min store pige og jeg har fulgt din opskrift på falafel i dag til lækre hjemmebagte pitabrød. Mums!!! :-)

    • Ann-Christine skrev:
      18. oktober 2013 kl. 10:50

      Mange tak, det er rigtig dejligt at høre og hvor hyggeligt at hun er glad for at hjælpe til i køkkenet. Det er sådan en rar måde at være sammen på :)

      Det med fridagene er også noget jeg sætter meget stor pris på og som jeg også prioriterede højt at at skabe muligheden for, også dengang jeg var ansat i mit tidligere job. Så fik jeg planlagt mine arbejdstider, så jeg havde nogle lange dage, for så at kunne tage disse fridage med børnene. Jeg har heller ikke planer om to fridage hver anden uge, men én. Så får de én fridag hver alene om måneden – det andet kunne godt lade sig gøre, men det ville give endnu mere arbejde til mig om aftenen og i weekenderne (det skal jo stadig arbejdes ind på et andet tidspunkt)

  • Anne skrev:
    20. oktober 2013 kl. 18:29

    Jeg har nu lavet den dejligste æble sirup og kan næsten ikke vente til jeg skal nyde det på vafler og forsøde mine morgener med det på havregrød! haps haps.

    Jeg lavede versionen med de kogte æbler og havde held med at bruge kun nogle få teskefulde sukker :) måske mine æbler var meget søde.

    • Ann-Christine skrev:
      21. oktober 2013 kl. 09:21

      Uhmm, hvor dejligt :) Jeg håber det gør lykke på en efterårsmorgen
      Mine æbler er i hvertfald ret syrlige ;) Jeg tror faktisk sagtens, at man kan fremstille siruppen helt uden sukker hvis æblerne er meget søde. Men den holder måske ikke helt så længe så, da sukkeret forlænger holdbarheden.

  • Heidi skrev:
    15. juni 2014 kl. 09:59

    Hej.
    Lyder lækkert med æblesirup, men hvor længe kan det holde sig, og bruger du atamon i?

    • Ann-Christine skrev:
      16. juni 2014 kl. 10:24

      Jeg har det til at stå op til en månedstid i køleskabet unden problemer – vi bruger det altid inden det bliver for gammelt. Men det kan holde sig længe, specielt hvis glassene står uåbnet og lige er skyllet i atamon. Jeg bruger dog ikke atamon.

  • Rikke skrev:
    2. september 2014 kl. 16:01

    Hej!

    Hvor meget får du af en enkelt portion?

    • Ann-Christine skrev:
      2. september 2014 kl. 21:41

      Omkring 2 dl, men det kommer lidt an på hvor tykt man ønsker det.

  • Malene Grønlund Nielsen skrev:
    21. oktober 2015 kl. 17:52

    Det er en ganske flot flaske, du viser. Ved du hvor man kan købe de flasker?
    Tak på forhånd

    • Ann-Christine skrev:
      22. oktober 2015 kl. 09:23

      Det er en gammel 1/4 mælkeflaske – de kan findes på loppemarkeder.
      Ellers kan du måske finde noget lignende her: https://www.flaskelandet.dk

  • Mette Hermansen skrev:
    12. september 2016 kl. 12:26

    Hej Ann-Christine.

    ang. æblesirup under metode 2:

    der står 11 / 2 dl rørsukker – er det bare 2 dl. rørsukker?

    på forhånd tak :-)

    Mange hilsner

    Mette

    • Ann-Christine skrev:
      13. september 2016 kl. 12:15

      Hej Mette,
      Der havde sneget sig et mellemrum ind – det er 1 1/2 – men det går også fint med 2 dl :)
      Kh AC

  • Bettina skrev:
    16. oktober 2016 kl. 13:35

    Hvad gjorde jeg galt??? Havde 3 dl. Æblemost fra egen have, sukker og vanille. Men det ville ikke blive tykt 🙁

    Mh Bettina

    • Ann-Christine skrev:
      16. oktober 2016 kl. 19:55

      Hej Bettina,
      Jeg tror bare det skal koges længere tid. Kogetiden kommer lidt an på hvor stor en fordampningsoverflade ens gryde har.
      Så skal det nok lykkedes.
      Det skal koges ind til ca 2 – 2 1/2 dl sirup.
      Kh AC

      • Berit Ludvigsen skrev:
        19. oktober 2016 kl. 21:42

        Hej
        Ved godt det afhænger af grydestr., men har du en ca. kogetid?

        Go aften
        Berit

        • Ann-Christine skrev:
          20. oktober 2016 kl. 09:00

          Jeg vil tro at jeg plejer at bruge omkring 20 minutter på at koge det ind til halv mængde :)

          • Berit skrev:
            21. oktober 2016 kl. 16:26

            Super tak. Så en opskrift et andet sted hvor det skulle simre i 2 timer. Mængden var godt nok størrere, men tænker det lyder af lang tid

            • Ann-Christine skrev:
              22. oktober 2016 kl. 09:03

              Det synes jeg også lyder som længe, når det er sirup.
              Til æblesmør fx lader jeg det gerne simre længe for at det nærmest karamelisere lidt

  • Mette skrev:
    20. oktober 2018 kl. 16:30

    Skal der også 300 g sukker i når man laver æblesirup efter metode 1.
    Mvh Mette.

    • Ann-Christine skrev:
      21. oktober 2018 kl. 17:21

      Hej Mette,
      Hmm godt spørgsmål … ;) Jeg tænker at du kan gøre begge dele. Altså både tilsætte sukker, men også lave den helt sukkerfri (ift tilsat sukker) og blot koge saften ind med den naturlige sukker der er i æblesaften. Jeg må lige have kigget nærmere på den opskrift og få det skrevet lidt tydeligere snarest :)
      Kh AC

      • Mette skrev:
        21. oktober 2018 kl. 19:31

        Tak for svar. Jeg puttede 200 g sukker i. Også kogte jeg det i ca 5 min. Jeg har ikke smagt æblegelen på mad i nu. Men håber at den er tyk nok.
        Mvh Mette.