Æblesirup
Hjemmelavet æblesirup til pandekager, æbleskiver, på morgengrøden eller skyr. Uhm, det er ren efterårssolskin på flaske og det smager forrygende. Julie og jeg holder en dejlige fridag sammen i dag, bare os to. Jeg glæder mig, det gør hun også og vores dag skal starte med morgengrød, toppet med æblesolskin.
Næste gang er det Johans tur til en tosomhedsfridag. Jeg har nemlig lige reserveret hele dage i kalenderen fremover, til mine absolut allerbedste yndlingsfridage med mine dejlige unger. Det er simpelthen glippet i en periode, hvor den ene dag bare tager den anden – der er jo altid nok af spændende opgaver og projekter at kaste sig over, men de dejlige fridage alene sammen, dem vil jeg nu prioritere at have tid til igen. Mindst en gang hver 14 dag.
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æblesirup
- 3 dl æblemost, ufiltreret
- 1 dl sukker
- 0,50 vaniljestang
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland vaniljen med sukker.
Kog det hele sammen i en gryde til konsistensen er lækker sirupsagtig – tag testprøver med en teske.
Det må endelig ikke være for tykt, for så stivner det til bolcher, når det bliver koldt. Skulle det ske, så kom lidt mere æblemost i.
Opbevar på en flaske eller glas på køl, hvor det kan holde sig i 1-2 måneder.
Tip
Æblesirup kan også tilberedes ved blot at koge 7 dl friskpresset æblemost ind til det halve.
1 portion svarer til 2 dl
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
hvor ser i det med metode 1 og 2?
Hej Tina
Det er vist blot det der står under tippet i opskriften :)
Kh Ann-Christine
Er det muligt at lave æblesiruppen med friske hele æbler?
HJÆLP
vi kogte æblesaft (på saftkoger) i går, og ville lave sirup, men da vi hældte det på flaske (lidt for tynd efter min smag) og det blev koldt, så var det gele … sikkert pektin fra æblerne.
kan det reddes ?
Dorthe
Hej Dorthe,
Hvis du kanfå det ud af flasken, så kan du sagtens koge det op igen med 1 dl ekstra vand.
– og sidder det fast i flasken, så sænk den et minutstid i et vandbad, så skal det nok ‘smelte’ så du kan få det ud og koge det op igen med ekstra vand.
Kh AC