Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aebletoddy/ Drikkevarer Efterår, Halloween, Varme drikke, Vinter

Æbletoddy

Varm og krydret æbletoddy er så lækkert efter en god frisk vandretur i skoven eller ved vandet – også perfekt til efterårs- og vinterdage i haven med bålhygge og snobrød eller anden bålmad.

Den krydrede æbletoddy kan sagtens laves en dag eller to i forvejen og varmes inden den nydes. Til de voksne er det lækkert og giver ekstra varme med et skvæt rom i drikken og så kan den hældes på en termokande og tages med på tur.

Prøv også: Mine bedste opskrifter på suppe >>

PT45MPT15M6

Æbletoddy

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 1,50 liter æblemost, eller ufiltreret æblejuice
  • 2 kanelstang
  • 1 vaniljestang, flækket
  • 10 hele nelliker
  • 2 stjerneanis
  • 10 peberkorn
  • 1 knivspids muskatnød
  • 1 øko citron, saft og fintrevet skal
  • Til servering
  • 1 spsk honning
  • 1 æble, skåret i både
  • 1 dl lys rom, til de voksne (kan undlades)
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom alle æblemost, kanel, flækket vaniljestang, nelliker, stjerneanis, peberkorn, muskatnød og fintrevet citronskal i en gryde og varm langsomt op til kogepunktet under omrøring.

Læg låg på, sluk varmen og lad krydderierne trække smag i 30-45 min.
Sigt krydderierne fra – tag kanelstang og stjerneanis fra til pynt i drikken –  smag den lækre æbletoddy til med honning, citronsaft og evt. rom til de voksne.

Hæld på termokande eller i kopper med æblebåde og nyd.