Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aebletoddy/

Æbletoddy

Varm og krydret æbletoddy er så lækkert efter en god frisk vandretur i skoven eller ved vandet – også perfekt til efterårs- og vinterdage i haven med bålhygge og snobrød eller anden bålmad.

Den krydrede æbletoddy kan sagtens laves en dag eller to i forvejen og varmes inden den nydes. Til de voksne er det lækkert og giver ekstra varme med et skvæt rom i drikken og så kan den hældes på en termokande og tages med på tur.

Prøv også: Mine bedste opskrifter på suppe til efterår og vinter >>

PT45Mter

Æbletoddy

6 pers.    45 minutter
6 pers.
Ingredienser
  • 1 1/2 l æblemost, eller ufiltreret æblejuice
  • 2 kanelstænger
  • 1 vaniljestang, flækket
  • 10 nelliker
  • 2 stjerneanis
  • 10 peberkorn
  • 1 muskatnød
  • 1 øko citron, saft og fintrevet skal
  • Til servering
  • 1 spsk honning
  • 1 æble, skåret i både
  • 1 dl lys rom, til de voksne (kan undlades)
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

Kom alle æblemost, kanel, flækket vaniljestang, nelliker, stjerneanis, peberkorn, muskatnød og fintrevet citronskal i en gryde og varm langsomt op til kogepunktet under omrøring.

Læg låg på, sluk varmen og lad krydderierne trække smag i 30-45 min.
Sigt krydderierne fra – tag kanelstang og stjerneanis fra til pynt i drikken –  smag den lækre æbletoddy til med honning, citronsaft og evt. rom til de voksne.

Hæld på termokande eller i kopper med æblebåde og nyd.