Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeg-bagt-laks-asparges/ Brunch Buffet, Fisk & Skaldyr, Forretter, Frokost, Nem Hverdagsmad, Sommer

Æg bagt med laks og asparges

Æg med laks bagt en cocotte er en af mine brunchfavoritter og jeg har allerede et par stykker af slagsen her på bloggen i opskriftsarkivet – I kan blandt andet finde dem under brunch opskrifter.

Men sådan en let og lækker anretning duer nu altså også ualmindelig godt som en nem og hurtig aftensmad – og det var lige hvad vi benyttede os af i går.
Serveret med salat, grøntsager skåret ud i mundrette hapsere, et godt brød og en omgang æg med laks og asparges.

Sommermad på en sommerregnvejrsdag!

Æg med laks og asparges en cocotte
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT20MPT10M4
Ingredienser
  • smør, eller olie
  • 125 g varmrøget laks
  • 8 æg
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 8 grønne asparges
  • 1 tsk dijon sennep
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld frisk timian
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Smør 4 cocotter med smør eller olie.

Skær asparges og laks i mundrette stykker. Læg 8 aspargestoppe til side.

Slå æggene ud og skil hviderne fra blommerne. Læg blommerne til side i en skål – pas på at de ikke går i stykker.

Vend æggehviden med cremefraiche, asparges, laks, salt peber og ca 1 spsk friske timianblade og kom blandingen i cocotterne. Kom tilsidst to aspargestoppe øverst i hver cocotte. Bag i en forvarmet ovn i 10 minutter ved 175 grader varmluft – herefter tilføjes æggeblommer i cocotterne, som bages videre i ca  5 minutter.

Pynt med timian inden servering.

Nydes mens de er varme, gerne med ristet rugbrød i skiver eller andet godt brød til.