Boghvedepandekager
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/2014/04/boghvedepandekager.jpg)
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/logo3.png)
Til Martins fødselsdagsbord i går lavede jeg disse små og sunde boghvedepandekager, som på mange måder minder ret så meget om de bananpandekager vi ofte laver – men samtidig er de fuldstændig anderledes både i smag og konsistens.
Det giver en helt anden type dej og boghvedepandekagen bliver mere i stil med en mere amerikansk pandekage. Meget svært at forklare, kan I nok høre ;)
– men de behøver jo egentlig ikke flere ord med på vejen, udover at de er nemme at lave, er sunde og smager super, super lækkert …
Arbejdstid 15 min.
Antal 10 stk.
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/premium/print-bg2.png)
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Boghvedepandekager
- 2 banan, modne
- 2 æg
- 25 g boghvedemel
- 1 nip salt
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk honning
- 1 spsk smør, til stegning
- 1 spsk olivenolie, til stegning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
![](/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/premium/screen_on_off.png)
Mos bananen og pisk først æggene og derefter boghvedemel, salt og honning i med en gaffel.
Steg på en varm pande med lidt olie og en smule smør.
Serveres med friske bær, frugt, ahorn eller agavesirup, samt evt et drys lakridspulver.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, jeg har lige lavet 5 stk og muns de virkelig lækre. Boghvedemel gør bare noget helt fantastisk ved smagen end alm mel. Jeg undres, mine bliver slet ikke så fluff som dine. Har du bagepulver i eller hvordan får du dem til at se tykkere ud?
Det er æggene der gør dem luftige. Man behøver ikke begepulver, men kan fint tilføje det for ekstra luftighed.
Kh Ann-Christine
Hej
Hvad gør andre for at pandekagerne bliver mere bløde … mine bliver ‘næste’ sprøde selvom jeg steger dem i kokosolie/smør eller en kombi af begge?
Jeg tror du vil få dem blødere ved lidt lavere varme måske
Tak det prøver jeg ? Og måske lidt tykkere som de også er på billedet..
Har du prøvet at komme nogle i fryseren? Tænkte nemlig på at lave en stor portion og så fryse nogle ned, da der ligger 9 meget brune bananer i frugtskålen.
Det kan du sagtens gøre, det fungere nemlig rigtig fint :)