Boghvedepandekager
Til Martins fødselsdagsbord i går lavede jeg disse små og sunde boghvedepandekager, som på mange måder minder ret så meget om de bananpandekager vi ofte laver – men samtidig er de fuldstændig anderledes både i smag og konsistens.
Det giver en helt anden type dej og boghvedepandekagen bliver mere i stil med en mere amerikansk pandekage. Meget svært at forklare, kan I nok høre ;)
– men de behøver jo egentlig ikke flere ord med på vejen, udover at de er nemme at lave, er sunde og smager super, super lækkert …
Arbejdstid 15 min.
Antal 10 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Boghvedepandekager
- 2 banan, modne
- 2 æg
- 25 g boghvedemel
- 1 nip salt
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk honning
- 1 spsk smør, til stegning
- 1 spsk olivenolie, til stegning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Mos bananen og pisk først æggene og derefter boghvedemel, salt og honning i med en gaffel.
Steg på en varm pande med lidt olie og en smule smør.
Serveres med friske bær, frugt, ahorn eller agavesirup, samt evt et drys lakridspulver.
Hvor herligt med et alternativ til dine bananpandekager :) Har nemlig en datter, der er allergisk overfor mandler – og det giver visse udfordringer, da resten af familien er vilde med mandler…
Dejligt at høre at du kan bruge opskriften :) Håber den bliver en succes hjemme hos jer også
mmm hvor lækkert! Og tillykke med ham :)
//Emilie
Tak for lækker opskrift❤️ Dem er vi stor fan af herhjemme
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Tusind tak :)
Har lovet mig selv at der i en del af påskedagen skal stå små pandekager på morgenmenuen. Det bliver formentlig en kombi banan og boghvede. Men nu må jeg se :-)
Jeg g l æ d e r mig også super meget til påskeferie og mange dejlige dage med hyggelige morgener med familien <3
Det må prøves! Man kan sikkert også bruge dejen til vafler..
Ohh yeahh, og du minder mig i samme sætning om at det er ALT for længe siden vi har fået vafler ;)
Også her! Det må der gøres noget ved :-)
Præcis :)
Bager du dem i en blinipande?
Nej, bare på en almindelig pande
Måske kan man forklare konsistens som de små blinis, for de er oftest lavet af boghvedemel i hvert fald, de kunne også godt ligne lidt ;0), men det skulle gøre dem lidt mere floffet op end når man bruger nøddemel.
Pandekager / vafler i alle afskygninger er godt, og dejligt med forskellige muligheder at ty til alt efter hvad der er skabene.
God Påske
Tina
Ja, de er lidt ala blinis, men samtidig gør bananerne dem lidt anderledes … men det er nok det nærmeste man kommer på en god beskrivelse ;)
jeg elsker også alle varianterne!
God påske til dig også
Kh Ann-Christine
Ser lækkert ud, jeg har lige besluttet det skal være min morgenmad i morgen :-)
Jeg læser ofte din blog, jeg kan altid finde inspiration hos dig
Det kunne jeg godt finde på også at sætte på menuen her igen ;)
God fornøjelse og tak! Jeg er rigtig glad for at du kan finde inspiration her :)
Kh Ann-Christine
Jeg elsker valdemarsro-pandekager og har bagt banan/havregryn versionen rigtig mange gange. Men skal der til sammenligning virkelig kun 1/2 dl mel i disse? Det virker af lidt ifht. de andre.
Mange tak, det er rigtig dejligt at høre :)
Måske husker jeg helt forkert, men jeg mener ikke, at jeg kom mere boghvedemel i disse
Tak for endnu en god opskrift!
Jeg lavede disse, skønne pandekager i dag – og de var et hit, både hos mig og en veninde, som var så heldig at smage dem også. :)
Jeg brugte friske jordbær og nektarin i skiver, som topping – med Ahornsirup; skøn kombination!
Uhm, det lyder som en virkelig lækker topping! Jeg får helt lyst til pandekager nu :)
Skal til at lave disse velsmagende pandekager, lige om lidt – jeg har lavet dem meget på det sidste :)
Tak igen, for en rigtig god opskrift – og godt at vide hvad man kan bruge de bananer til, der er blevet lidt for modne.
God dag til dig og din skønne familie :)
Hvor er det dejligt at høre og det er også ofte det vores modne bananer bruges til herhjemme :)
Rigtig dejlig dag til dig
Super pandekager ?
Laver du dum i forvejen og varmer dem inden servering?
Kan de fryses ned ligesom blinis?
Jeg laver dem som regel som de skal spises, men de kan sagtens laves i forvejen og kan også godt fryses.
Meget lækre pandekager! Jeg tilføjer altid vanillesukker og bagepulver, det kan anbefales!
Lyder skønt! Og tak for tippet :)
Har du prøvet at komme nogle i fryseren? Tænkte nemlig på at lave en stor portion og så fryse nogle ned, da der ligger 9 meget brune bananer i frugtskålen.
Det kan du sagtens gøre, det fungere nemlig rigtig fint :)
Hej
Hvad gør andre for at pandekagerne bliver mere bløde … mine bliver ‘næste’ sprøde selvom jeg steger dem i kokosolie/smør eller en kombi af begge?
Jeg tror du vil få dem blødere ved lidt lavere varme måske
Tak det prøver jeg ? Og måske lidt tykkere som de også er på billedet..
Hej, jeg har lige lavet 5 stk og muns de virkelig lækre. Boghvedemel gør bare noget helt fantastisk ved smagen end alm mel. Jeg undres, mine bliver slet ikke så fluff som dine. Har du bagepulver i eller hvordan får du dem til at se tykkere ud?
Det er æggene der gør dem luftige. Man behøver ikke begepulver, men kan fint tilføje det for ekstra luftighed.
Kh Ann-Christine