Persille Pesto
Persillepesto smager skønt som dip til gulerødder, agurker og andet grønt, på sandwich, på brød i stedet for smør, som dip eller som tilbehør til pasta.
Pesto med persille kan laves med både kruspersille og bredbladet persille. Den kan også varieres med andre frø, nødder og kerner i stedet for solsikkekerner.
Persillepesto kan holde sig i en uges tid på køl og hvis man laver store portioner, så kan det også sagtens fryses ned.
Prøv også: opskrift på klassisk pesto med basilikum >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 glas
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Persillepesto
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 3 håndfulde persille, med stilk
- 30 g solsikkekerner
- 40 g parmesan
- 0,50 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Hak persille, solsikkekerner, parmesan, peber og hvidløg på et skærebræt med en skarp kniv.
Smag den lækre persillepesto til med salt, peber og olivenolie efter behov.
Opskriften giver ca 1 dl pesto
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Den smager helt vidunderlig , tak for den opskrift 😘
Jeg bruger det også på meget af mit smørrebrød, men nu er spørgsmålet:
Hvor længe kan det holde sig i køleskabet. Det ser godt ud og smager stadig godt, men jeg er bekymret når det er persille?
Mange hilsener Kirsten
Hej Kirsten
Tak for din søde hilsen!
Den kan fint holde sig 3-4 dage. Når persillen blot er skyllet meget grundigt, bør der ikke være problemer med det.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Nøj, det lyder lækkert 😍
Men som i alle opskrifter bliver jeg i tvivl om håndfulde er før eller efter jeg hakker 😅
Hej Susanne
Mange tak :)
Det er før det hakkes – og det er jo et lidt unøjagtigt mål, hvilket er helt bevist, så du kan blot bruge lidt løseligt mængde alt efter hvad du har.
Smag endelig godt til og rigtig god fornøjelse med den
Kh Ann-Christine
Hej,
Kan man bruge en stavblender til at lave pestoen?
Ja sagtens
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine