Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/februar-glaeder-jeg-mig-2/

I februar glæder jeg mig til …

februar

Pif, paf, puf og så er januar lige snart slut!

Forude venter årets korteste måned, februar, og så derefter er det officielt forår … uhm, det synes jeg er skønt ♡ -og når februar tilmed er fyldt med fine ting, som vinterferie, fastelavnsboller og vintergækker i vaser, så er jeg helt klar på at stornyde den sidste vintermåned med, inden foråret venter med en forhåbentlig rar kombination af længere, lysere og lunere dage.

I februar måned glæder jeg mig til …

 •  Fastelavn og  fastelavnsboller – jeg har planer om at bage de lækre kager mindst to gange i februar. Derudover tænker jeg, at vi skal have lavet nogle flotte fastelavnsris som et hyggeligt eftermiddagskreaprojekt i weekenden.
 • at få sat sløjfe på projekt sommerhus køkken, alt inkl nedrivning, opbygning, malearbejde og finesser.
 • Vinterferien, som bliver lidt en arbejdsferie for vores vedkommende. Med både sommerhusprojekter og lidt arbejde hist og her – men også god tid til at hygge lidt ekstra alle sammen, sove lidt længere og nyde en lille hverdagspause. Til gengæld har vi planer om ferie med stort F, når vi rammer påskeferien, så det er helt fint at vinterferien bliver lidt mere fyldt med praktiske gøremål i år.
 • at dagene bliver lysere. Jeg synes allerede vi kan mærke det, og det er så værdsat.
 • at fjerde bind i serien om De Syv Søstre, Perlesøsteren,  udkommer den 22. marts. Fantastisk serie!
 • Børnenes MGP fest i sofaen herhjemme – med farvestrålende børnecocktails, stemmesedler og knas. Sidste år lavede jeg dette indlæg med masser inspiration til MGP festen derhjemme. Inkl alt fra middagen, opskrifter på børnecocktails, knas, slik og festligt pynt.
 • Varm chailatte med mandelmælk og kakaodrys – eftermiddagsfavorit i øjeblikket.
 • Plante lidt grønne forårsløg, stedmoderblomster og fine planer ved høveddøren, hvor der stadig står gran fra juletiden … jeg havde håbet på en snehvid januar, der kunne dække lidt pænt derude – men måske der endnu er håb for en hvid vinterferie …
 • At skrive på min kommende bog. Jeg er kommet rigtig godt i gang med den nu og kan mærke sommerfuglene blafre i maven over dette projekt. Det bliver rigtig godt!

Hvad har I planer og drømme om af skønne ting for denne måned?  Del endelig i kommentarfeltet, det er altid så hyggeligt og inspirerende at høre om ♡

Se alle mine tidligere månedsplaner samlet her >>

februar planer februar 2018

40 kommentarer
 • Mette skrev:
  31. januar 2018 kl. 18:59

  Altså jeg kunne ikke vente på den danske oversættelse af Perlesøsteren, så jeg slugte den på engelsk og den lever fuldt op til de andre i serien!

  • Ann-Christine skrev:
   1. februar 2018 kl. 12:13

   Hvor er det dejligt at høre (og jeg kan sagtens følge dig i at det er svært at vente) – nu glæder jeg mig ekstra meget♡

 • Dorte / strikkedulle.dk skrev:
  31. januar 2018 kl. 20:00

  Februar er egentlig ret skøn og jeg glæder mig til fastelavnsløjer med ungerne, MGP fest – både for os selv og som en tøsefest i ældste datters klasse. Jeg glæder mig til lysere morgener og ditto eftermiddage. Og så glæder jeg mig til vinterferie i Søndervig. Og som altid har jeg 117 krea projekter i ærmet. God februar til dig ❤

  • Ann-Christine skrev:
   1. februar 2018 kl. 12:15

   Lyder så dejligt alt sammen, Dorte
   Sikke skønne planer! (og P.S tillykke med din nye blog – havde først ikke fanget, at det var dig♡)

 • 31. januar 2018 kl. 20:01

  Spændende at høre om jeres planer <3
  Jeg glæder mig også til fastelavn, hvor jeg – ud over at pynte fint op med en masse farver – vil kaste mig ud i at lave hjemmelavet slik. Jeg skal desuden besøge hele to veninder, som lige har født hver sin lille dreng. Det glæder jeg mig meget til – og så selvfølgelig at det bliver lysere dag for dag :)

  • Ann-Christine skrev:
   1. februar 2018 kl. 12:16

   Uhmm, det lyder altså også virkelig lækkert!
   Vi talte for nylig om at det var alt for længe siden vi sidst havde lavet hjemmelavet bolcher, så jeg bliver helt inspireret af dine planer nu ♡
   Kh AC

 • Anja skrev:
  31. januar 2018 kl. 20:16

  Ja, det kommende forår står også højt på min liste! Og dejligt det går fremad med bogen, den glæder jeg mig til :-)

  • Ann-Christine skrev:
   1. februar 2018 kl. 12:17

   Det gør jeg også, kan du tro! Det tog lang tid at finde ud af præcis hvad jeg gerne ville på det område fremover – men nu flyder det helt nemt ♡ Krydser fingre for at det fortsætter sådan ;)
   Dejlig februar til dig
   Kh AC

 • 31. januar 2018 kl. 22:33

  Jeg glæder mig til at høre mere om din nye bog! – og ellers skal vi have døbt det nyeste barnebarn i februar og fejre et par fødselsdage og have afsluttet vigtige ting i firmaet, men først skal vi lige nyde de sidste 10 dage i denne omgang her i vores skønne hus i Malaga

  • Ann-Christine skrev:
   1. februar 2018 kl. 12:18

   Uhmmm, det lyder altså virkelig heller ikke spor tosset med tid i Malaga – selv om jeg fint kan rumme den danske vinter, så er der også en vis længsel efter varmere himmelstrøg ;)
   God februar ♡
   Kh AC

 • Grethe skrev:
  1. februar 2018 kl. 08:52

  Hej AC.
  Jeg skal ha en flok unge drenge (16+) på besøg i weekenden.
  De skal vist hygge sig med lidt humle…
  Har du ideer til snacks i den forbindelse?
  Kh Grethe

  • Ann-Christine skrev:
   1. februar 2018 kl. 12:20

   Hej Grethe,
   Det lyder hyggeligt!
   Jeg har samlet en del snacks her – og vil varmt anbefale de salte slags til humlen ;) Salte mandler, dips til chips, popcorn med smag og den slags skønne ting.
   God fornøjelse
   Kh AC

 • Kamilla skrev:
  1. februar 2018 kl. 09:27

  Hejsa :-) Ih, dit indlæg mindede mig lige om hvor meget jeg også glæder mig til februar – det bliver en fabelagtig måned!

  Satser på at jeg kan nå at prøve din opskrift på fastelavnsboller også :-)

  Et lille generelt spørgsmål… Hvilken type vanillestang plejer du at bruge? Der er jo kæmpe forskel på de forskellige varianter, så bare for at vide om jeg skal justere i fht dem jeg selv bruger :-) Og har du mon gode ideer til hvad man kan bruge de tomme stænger til? Jeg plejer at gemme dem til manden, som bruger dem i snaps. Meeeeen lige nu ligger der vist 6-8 stk i “vanillestangs-skraldebøtten” og så meget snaps får han nok ikke lavet inden jeg har brugt ligeså mange vanillestænger igen ;-)

  • Ann-Christine skrev:
   1. februar 2018 kl. 12:33

   Det bliver nemlig helt fabelagtigt, Kamilla ♡ det er da den dejligste indstilling og forventning til den kommende måned :)

   Jeg laver gerne hjemmelavet vaniljesukker af de fleste vaniljestænger. Mest vanilje og kun lidt sukker og så pulveriser jeg det i foodprocessoren.
   Vaniljebodyscrub er også dejligt og så kan du lave den lækreste vaniljespækkede kaffesirup, hvor vaniljestængerne trækker i god lang tid.

   Jeg køber gerne enten økologiske vaniljestænger, som jeg enten køber i supermarkedet og bare tager hvad der er eller jeg køber online og køber større partier af gangen fra fx england, men det er ved at være noget tid siden, da vanilje er stjernedyrt i øjeblikket og så bliver jeg altså lidt økonomisk ;)
   – har læst fornyligt at priserne er femdoblet det seneste år pga dårlig høst og klima.
   Så jeg bruger pt lidt varieret af enten økologiske vaniljestænger (af forskellige slags) øko vaniljepulver (kan købes bla. hos asa spice) og hjemmelavet vaniljesukker.

   Rigtig god fornøjelse med fastelavnsbollerne ♡
   P.S har planer om at lave en anden og ny variant i weekenden, som jeg gerne deler her på bloggen i næste uge ;)

   Kh AC

   • Marina skrev:
    1. februar 2018 kl. 21:11

    Yes og som altid når noget stiger eksplosivt i pris er der også gået spekulation og hamstring i markedet. Snyd med både øko og kvalitet er også eksploderet har jeg hørt fra indkøbere. Sjældent har jeg været gladere for mit selvopfundne citron-vanilje sukker der virkeligt får det bedste ud af hele vaniljestangen. Men almindeligt hjemmelavet vaniljesukker er jo også altid godt.

    • Annemette skrev:
     4. februar 2018 kl. 13:51

     I den forbindelse er jeg simpelthen nødt til at dele min oplevelse med soa vanilje. Det er et dansk /Madagaskisk par, der importerer vanilje fra hendes familie på Madagaskar, men via de officielle kanaler, så de er godkendt af fødevaremyndighederne osv. Mega lækker vanilje til en fair pris i fht produktet, så hvis I mangler, synes jeg klart I skal kigge der

     • Ann-Christine skrev:
      5. februar 2018 kl. 15:02

      Tak for tippet, Annemette ♡

  • Marina skrev:
   1. februar 2018 kl. 11:40

   Lav vaniljesukker! Til den pris som vaniljestænger fås for i øjeblikket er det med at få det meste ud af det og hjemmelavet vaniljesukker er bare fantastisk og kan bruges alle de steder hvor du ellers ville bruge den købte. Iøvrigt har du jo helt ret i at der er kæmpe forskel på vaniljestænger og at det ikke er ligegyldigt om det er den ene eller anden man bruger. Problemet i øjeblikket er bare at mange af dem der plejere at være gode ikke er det længere. Jeg står på hovedet og leder hele kassen igennem for de bedste/tykkeste og ser stort på mærket i øjeblikket. Glæder mig til at høre hvad Ann-Christine svare.

 • Camilla skrev:
  1. februar 2018 kl. 10:43

  Sikke nogle skønne planer! Jeg bor i Amsterdam og har været lidt trist over ikke at kunne få min fastelavnsbolle næste weekend. Heldigvis har jeg fundet ud af, at der ligger en svensk bager lige rundt om hjørnet fra min lejlighed, hvor de laver semlor. Ikke helt det samme men tæt nok på (:

  • Ann-Christine skrev:
   1. februar 2018 kl. 12:33

   Hvor hyggeligt! ♡ De svenske fastelavnsboller er også virkelig dejlige :)

 • Marina skrev:
  1. februar 2018 kl. 11:33

  Det lyder som en dejlig og også lidt travl februar.

  Jeg holder meget af februar, der er sådan en glad og festlig måned. I morgen er det kyndelmisse, så kommer fastelavn og vinterferien og inden man ser sig om er det forår. Blomsterne myldre frem ude i haven og jeg kan tydeligt mærke at dagene er blevet længere. Så fint.

  Kan nikke genkendende til din beskrivelse af den lidt triste pynt udenfor i januar. I december er det så fint og lige om lidt er det forår hvor der kan pyntes med forårsblomster, men de her kolde uger hvor det hverken er det ene eller andet kan det altså godt se lidt trist ud derude. Når mine vintergækker lige om lidt er rigtigt kommet igang derude plejer jeg at grave et par klumper op som jeg kan have i en krukke ved hoveddøren. Bagefter deler jeg dem ud og genplanter dem i grupper på 3-5 løg. Det kan vintergækker godt lide og på de 7 år vi har boet her har jeg nu fået vintergækker overalt i haven.

  Jeg håber I allesammen får en dejlig måned.

  • Ann-Christine skrev:
   1. februar 2018 kl. 12:36

   Jeg synes slet ikke selv den kommende måned virker spor travl – men det handler om om at det altsammen er vældig dejligt og noget vi glæder os til ♡
   Jeg er også begyndt at dele vintergækkerne de sidste par år og så var jeg så heldig at finde en ordentlig klynge under et brombærkrat i sommerhuset forrige weekend, den er gravet op og delt ud over hele haven i mindre portioner. SÅ hyggeligt jo.
   Rigtig dejlig februar måned til dig og dine også
   Kh AC

   • Marina skrev:
    1. februar 2018 kl. 21:34

    Så føler man sig heldig ❤️?

 • Lis Madsen skrev:
  1. februar 2018 kl. 12:30

  Hej Ann-Christine.
  Hyggeligt at læse om februar måned.
  Jeg læser også serien De Syv Søstre og synes den er fantastisk. Tak fordi du varskoede om at en ny bog er på vej.
  Spændende med din nye bog, den første er rigtig god.
  Hilsen fra Lis

  • Ann-Christine skrev:
   1. februar 2018 kl. 12:54

   Tusind tak, Lis – det er jeg rigtig glad for at høre. Glæder mig meget til at få den nye bog færdig og dele den med jer.
   Rigtig dejlig februar måned til dig – og god fornøjelse med den næste i rækken af de syv søstre, den glæder jeg mig meget til.
   Kh Ann-Christine

 • Trine Schøn Nielsen skrev:
  1. februar 2018 kl. 17:39

  Kære AC
  Altid så hyggeligt og inspirerende ?
  Jeg glæder mig til:
  – foredrag med Svend Brinkmann med en kær veninde
  – fastelavnsfest for mine tantebørn med tøndeslagning, fastelavnsboller og masser af hygge
  – vinterferie ved Vesterhavet med min dejlige veninde (gåture, afslapning, læse og max hygge )
  -er par koncertoplevelser
  -fødselsdagsfrokost og fejring af en kær veninde på Arbejdermuseet
  -en tur i Øksnehallen til Retroguld
  – at det blir lysere
  – at det spirer frem med vintergækker og erantis- er kommet til at købe de første stedmoderblomster?

  Kh Trine

  • Ann-Christine skrev:
   2. februar 2018 kl. 09:43

   Og jeg kan kun sige i lige måde, Trine ♡ Glæder mig altid til at læse dine dejlige inspirerende planer for den kommende måned også.
   SÅ dejligt at du deler.
   Kh AC

 • Signe skrev:
  1. februar 2018 kl. 20:16

  Jeg glæder mig til:
  – Hjemmebagte fastelavnsboller.. mmh!
  – At min mor kommer på besøg i hele 9 dage
  – At det besøg inkluderer en skøn spa-dag
  – At starte i praktik og dermed en ny hverdag de næste måneder
  – At nyde de første forårstegn
  – At komme igang med at ordne vores drivhus, så det forhåbentlig bliver både hyggeligere og noget mere overskueligt

  • Ann-Christine skrev:
   2. februar 2018 kl. 09:44

   Sikke skønne planer – og hvor lyder det dejligt med drivhusplanerne også
   Kh AC

 • Anette skrev:
  1. februar 2018 kl. 20:53

  Lyder hyggeligt, jeg glæder mig til at se hvilke forårs blomster som måske kommer op i haven. Og så skal jeg havde købt lidt blomster og sat selv.
  glæder mig til at børnene forhåbentlig rasler her til fastelavn, vil prøve at sørger for småmønter og friskbagte boller…. så syntes de skal komme forbi.

  • Ann-Christine skrev:
   2. februar 2018 kl. 09:45

   Lyder så dejligt ♡
   Og hvor er det fint at du sørger for friskbagte boller til fastelavnsbørnene, det er jeg sikker på falder i god jord
   Kh Ann-Christine

   • Anette skrev:
    2. februar 2018 kl. 11:49

    Det gjorde det da jeg var teenager og nød en undskyldning for udklædning på den måde, specielt klamme snegle var et hit (kanelsnegle med ekstra guf, klistret glasur og chokolade edderkoppekrymmel)
    men der hvor jeg boede før kom der ingen børn, og det er samme by (men ny rækkehus istedet for lejlighed) så måske går de slet ikke ud og rasler ?
    men har jeg ovr skudt så bager jeg noget. Så må jeg bare håbe de kommer.

 • Søs skrev:
  1. februar 2018 kl. 22:23

  Jeg glæder mig til alenetid med manden. Og til vinterferie med ungerne, hvor vi skal putte med dynerne på sofaen, spille hyggelige brætspil og måske en tur i biffen. Elsker når børnene har ferie ?

  • Ann-Christine skrev:
   2. februar 2018 kl. 09:46

   Dét gør jeg også – elsker at have dem hjemme og have ekstra meget god tid sammen ♡
   Dejlig februar til jer
   Kh AC

 • Nicoline skrev:
  2. februar 2018 kl. 10:57

  sidder og kigger ud på grå skyer gennem en regnprikket rude……og drømmer om forår.
  februar gemmer på glæder.
  ¤ nyder erantis og vintrgækker der pipler op af jorden herhjemme.
  ¤ lysere dage….foråret kommer ;-)
  ¤ ja “perlesøsterens” kommen er også ventet her
  ¤ fastlavnsboller, bare så gode (har en opskrift med marcipan og nougat og dej med bagepulver….den skal prøves
  ¤ skønne forårs bebudere, fugle, blomster, solen…
  ¤ vinterferie fyldt med god tid, ro og hygge
  ¤ forhåbentlig at komme ovenpå efter nogle lange og strenge måneder på arbejdet.
  ¤ bage mere brød og boller (har været lidt sløv henover vinteren)
  ¤ at blive HELT færdig med teenager datterens værelse, har bare stået på alt for længe… men nu er vi næsten i mål.
  ¤ måske starte på projekt soveværelse…..

  god februar til dig- glæder mig til at se og høre mere om sommerhuset

  • Ann-Christine skrev:
   5. februar 2018 kl. 14:29

   Uhmm, det lyder som skønne februar planer ♡
   God fornøjelse med det hele og med indretningen af teenageværelse og måske soveværelse – jeg synes vintermånederne er så gode til netop den slags projekter :)
   Kh AC

 • Camilla skrev:
  4. februar 2018 kl. 21:49

  Hvis du får en lille stund til at læse i februar, skal du altså have fat i ‘Blækhat’ af Sissel Jo-Gazan! Den er fabelagtig;-)

  • Ann-Christine skrev:
   5. februar 2018 kl. 15:04

   Den står faktisk i min bogreol, så jeg glæder mig ekstra meget til den nu ♡

 • Lene Ralle skrev:
  25. februar 2018 kl. 09:26

  Hej Ann-Christine
  Jeg kan ikke finde dit tidligere svar til mig, fra sidste år. Jeg spurgte, hvor jeg kunne købte de grå hare med forskellige farvet duskhaler henne. Jeg havde købt nogle hos dig, men dem sælger du jo ikke mere. Kan ikke huske, hvad dit svar var. Så derfor blive jeg nød til at sprøge igen.
  De bedste hilsner fra Lene

  • Ann-Christine skrev:
   26. februar 2018 kl. 13:48

   De er fra keramikeren, Helle Gram – håber du kan google dig frem til dem, de er nemlig super fine ♡
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.