Fyldte chokolader – 3 lækre varianter
Hjemmelavede lækre fyldte chokolader er et rigtig hyggeligt projekt og at lave dem er en juletradition, som jeg holder meget af. Dertil kommer at man kan fylde sine chokolader med lige præcis ens yndlingsfyld og lave nøjagtig det antal, man har lyst til.
Når jeg laver fyldt chokolader, så bruger jeg en fast form. Det giver et smukt resultat, men kan også være en smule tricky, hvis man ikke får tempereret chokoladen helt perfekt. Et termometer er et uundværligt redskab for at kunne lave den helt perfekte sprøde og blanke chokolade.
Prøv også: min opskrift på chokoladekage >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 60 stk.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
3 x fyldte chokolader
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 400 g mørk chokolade, *
- Hvid chokoladetrøffel med hindbær
- 75 g hvid chokolade
- 0,50 dl piskefløde
- 2 spsk frysetørret hindbær
- Nougatknas
- 3 spsk sukker
- 2 spsk vand
- 50 g hasselnødder
- 150 g nougat
- Baileys og mælkechokolade
- 100 g mælkechokolade
- 3 spsk baileys
- 4 spsk piskefløde
Tempere den mørke chokolade til chokoladeskallerne
Hak chokoladen helt fint.
Smelt 2/3 af chokolade under omrøring i et vandbad til den er 50 grader (max 55 grader), mål undervejs. Tag af varmen og rør resten af chokoladen i. Temperaturen skal nu falde til 28 grader. Stil evt skålen på køl i nogle minutter, rør grundigt og fortsæt til temperaturen er 28 grader.
Sæt derefter skålen i vandbadet i 10 sekunder, rør rundt og mål temperaturen igen – fortsæt med dette til temperaturen er steget til 31-32 grader, hvorefter chokoladen er klar til at blive hældt på formene.
Hæld den temperede chokolade i alle hullerne af chokoladeformen, vend formen rundt og lad chokoladen løbe tilbage i skålen. Skrab overfladen af formen ren med en spartel. Nu er de små chokoladeskåle i formen klar til at blive fyldt, så snart chokoladen er størknet.
Hvid chokoladetrøffel med hindbær – 20 stk
Smelt chokolade og fløde over vandbad, tag af varmen og rør frysetørret hindbær i. Lad det køle af til under 32 grader, inden det fyldes i chokoladeskallerne.
Nougatknas – 20 stk.
Smelt sukker og vand på en pande, til det bliver en gylden karamel. Tilsæt hasselnødder, og tag panden af varmen. Hæld de karamelliserede hasselnødder ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle af. Hak dem fint. Smelt nougat over vandbad. Bland nougaten med de finthakkede hasselnødder.
Baileys og mælkechokolade – 20 stk.
Smelt chokoladen og fløde over vandbad, tag af varmen, lad det køle lidt af og rør Baileys i.
Fyld chokoladeskallerne med fyld
Fordel fyldet i formen og glat overfladen ud. Fyldet skal gerne være cirka 1 milimeter under overfladen af formen, så der er plads til at ‘lukke’ med chokolade.
Fordel tempereret chokolade over fyldet og lad det sætte sig. Stil evt i køleskab i 10 minutter.
Bank chokoladerne ud af formen.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
der står der skal bruges 400 g. chokolade, er det til hver af de forskellige eller er det 400 g. til alle 3 slags?
vh. seline
Hej Seline
Det er 400 g chokolade i alt til alle tre varianter.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine hvor længe kan dine chokolade skaller holde sig ? Mvh Karina
Hej Karina
Mener du uden at de er fyldt? – eller som fyldte chokolader?
Hvis det blot er skallerne, så kan de holde længe hvis opbevaret tørt og mørkt, kan de holde flere uger og måske måneder.
Holdbarheden på de fyldte chokolade variere efter fyld, men minimum 2 uger (det står i opskriften)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg er nysgerrig på hvad der er afgørende for om fyldet bliver fast eller flyder lidt ud? Ligger forskellen i temperaturene, opskriften eller noget tredje?
Vh Jane
Hej Jane
Ja, det er opskrift, tilberedningen og nøjagtig temperaturmåling på eksempelvis karamel, der er afgørende.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine