Græskarbrød
Her får du min opskrift på et nemt og lækkert græskarbrød, fyldt med saftigt græskar og græskarkerner.
Det er så lækkert at bage om efteråret, når det er sæson for græskar og den groftrevede græskar i brødet, gør krummen saftig og fyldt med god smag.
Brødet kræver ikke at dejen æltes, men dejen skal blot røres sammen og så ellers have tid til at udføre sin magi under hævningen.
Prøv også: min opskrift på lækre gulerodsbrud >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 stk.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Græskarbrød
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 4 dl stuetempereret vand
- 5 g gær
- 130 g hokkaido græskar, groftrevet
- 100 g græskarkerner
- 400 g hvedemel
- 125 g fuldkornshvedemel
- 1 tsk salt
- Derudover
- 20 g græskarkerner
Opløs gæren i en skål med stuetempereret vand. Vend groftrevet græskar, græskarkerner, hvedemel og fuldkornsmel i, til dejen blot akkurat er samlet.
Kom dejen i en brødform på 27×21 cm (2 liter) og lad dejen hæve i 10-12 timer på køkkenbordet, eller til dejen er hævet op til kanten af formen.
Drys lidt græskarkerner over brødet og bag brødet i 30 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft. Skrue derefter temperaturen op til 225 grader og bag videre i 10-15 minutter.
Tag formen ud af ovnen og vend brødet ud på en rist.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
meget lang heve tid kunne man evt forminske tiden?
Hej Björk
Du kan prøve med 15 g gær og lade dejen stå lidt lunere. Så kan den nok hæve på 6-7 timer.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa Ann-Christine.
Bare lige 👍👍 på et lækkert græskarbrød. Kørte 100% på din opskrift og brugte dit “tip” med at tilføje dejen et par spsk. aktiv “tør” surdejsblanding. Brugte min yndlingsrugbrødsform på 3 L, og dejen dækkede helt til toppen med en hævning på 11 t. Havde jeg brugt en 2 L form (som du skriver i opskriften) var den nok løbet over 🥲, så jeg anbefaler altså 3 L. Tid og temp. er perfekt.
Lækkert brød når man liiiige har en rest græskar i grøntskuffen.
KH
Vibeke
Tusind tak for din søde hilsen, Vibeke.
Det er jeg glad for at høre og jeg tester lige formstørrelse igen næste gang jeg bager dem :)
Kh Ann-Christine
Det vil jeg prøve, for dine opskrifter er altid super gode 👍 🥰.
Kh Connie
Hej Connie
Tusind tak, det er jeg glad for du synes :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine