Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregrynsmuffins/

Havregrynsmuffins med honning og pære

Disse lækre havregrynsmuffins med honning og pære er skønne til efterårsferie og til en tophyggelig bagestund med børnene i køkkenet.

Jeg bager disse kager med honning i stedet for sukker, det giver en dejlig krydret smag, særligt når man bruger efterårets lynghonning.

Både pære og honning giver masser af sødme til kagerne og havregryn giver fibre og en lidt anderledes krumme til de dejlige kager.

Prøv også: min opskrift på blåbærmuffins >>

PT45M

Havregrynsmuffins

Tid i alt45 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 75 g smør, stuetempereret
  • 1 dl yoghurt, naturel
  • 75 g honning
  • 3 æg
  • 100 g havregryn, finvalset
  • 100 g hvedemel
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 50 g valnødder, finthakkede
  • 150 g pære, skåret i små tern
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk smør og honning godt sammen til det er ensartet og pisk derefter yoghurt og et æg i af gangen.

Rør havregryn, mel, kanel, kardemomme, salt og bagepulver godt sammen i en ren skål og rør det i dejen. Vend også pæretern og valnødder i.

Fordel dejen i muffinsforme og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 18 minutter.

Lad kagerne køle lidt af på en rist.