Knækbrød


Hjemmebagt knækbrød er virkelig lækkert og min opskrift på de lækre knækbrød kan varieres i det uendelige.
Indimellem laver jeg den helt som beskrevet herunder og andre gange kommer jeg et lille drys revet emmentaler på inden de bages. eller tilføjer lidt hørfrø, chiafrø, finthakket soltørrede tomater (versionen uden olie) eller kommer lidt andre nødder, frø og kerner i dejen.
Det smager altsammen så godt og jeg kan varmt anbefale at prøve det af.
Knækbrød
- 120 g ølandshvede
- 30 g hvedemel
- 15 g havregryn, finvalset
- 25 g solsikkekerner
- 30 g sesamfrø
- 25 g græskarkerner
- 1 dl vand
- 0,50 dl olivenolie
- 0,50 tsk bagepulver
- 0,50 tsk flagesalt, + lidt til at drysse med
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Kom vand og olivenolie i en skål.
Bland de tørre ingredienser i en skål for sig selv og kom dem i skålen med vand og olivenolie.
Saml dejen og kom den i en skål med låg.
Sæt dejen i køleskabet i en times tid, den er nemmere at rulle ud når den er kold.
Rul dejen ud på et stykke bagepapir. Skær den ubagte dej ud i firkanter, drys evt med en smule flagesalt på.
Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca 17-18 minutter, til de er smukt gyldne i kanterne.
Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.
Næringsindhold

Pr. stk.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Jeg har også eksperimenteret lidt med hjemmebagt knækbrød. Jeg synes, det smager rigtig godt, når man tilføjer et drys blå birkes.
Uh ja, Randi det var et godt tip. Det skal jeg prøve
Jeg synes det er lettere at rulle dejen ud, hvis man ruller den ud mellem to stykker bagepapir. Altså lægger et stykke papir ovenpå dejen og så ellers bare ruller deruda’.
Jeg synes ikke det betyder noget når dejen er kold. Den her var meget nem at rulle ud, men det kommer nok også an på opskrift og temperaturen på dejen – men tak for tippet. Jeg prøver det hvis den driller næste gang ;)
mmmmmmm….
Dem skal jeg da helt sikkert hjem og prøve af!
Det tror jeg du bliver glad for ;)
Super flotte billeder – meget inspirerende.
Har bagt knækbrød flere gange efter en opskrift der ligner din en del -dog med ca halvt rugmel istedet for hvede. Og supertyndt rullet ud ml 2 stk bage papir – synes de bliver bedre jo tyndere de er ;)
Måske jeg alligevel skal prøve med bagepapir, kunne jo være helt sjovt at eksperimentere lidt med tykkelsen på knækbrødene
Blot et lille spørgsmål til de erfarne knækbrødsbagere. Hvor længe kan hjemmebagt knækbrød holde sig? Det er desværre ikke så tit, jeg har tid til at bage, men så bager jeg til gengæld store portioner ad gangen…
Jeg ved det faktisk ikke. Jeg har stadig et par stykker tilbage og de er stadig gode. Jeg vil tro, max omkring 5-7 dage.
Du kan let fryse dem ned og så ta nogle op når du får lyst på knækbrød igen! :)
Uhm – jeg bagte før i tiden ofte knækbrød selv – savner det da helt kan jeg mærke! ;) Jeg kommer kun rugmel i – nogle gange krydrer jeg med rosmarin eller andre krydderurter. Kanel har jeg også prøvet at komme i – så bliver de lidt dessert-agtige i smagen.
Jeg elsker rosmarin, og kanel – det skal da prøves. Tak for inspirationen :)
Jeg plejer at drysse med diverse krydderurter, f.eks. Timian, Oregano, Basilikum etc.
Og så bruger jeg rugmel.
God ide! Det skal prøves
Ideen med krydderurterne lyder helt bestemt som en god ide. Jeg har selv for noget tid siden forsøgt mig med oregano og lidt paprika. Resultatet blev helt bestemt godt, men vi kunne desværre kun bruge det som snack da paprikaen var for fremtrædende. Men det skal helt bestemt forsøges igen!
Det var da heller ikke nogen dårlig idé. Jeg er faktisk lidt træt af de chips, min mand altid køber, når det er hans tur til at handle. Dine snacks er med garanti sundere.
Og sådan en gang knækbrød er jo en skøn snack bare som de er :)
Jeg bager tit hjemmelavede knækbrød – bruger kun rugmel – har læst at hvede er skyld i dellerne på maven :-) så derfor prøver jeg at undgå for meget hvede hihi…. De kan sagtens holde sig i et par uge synes jeg. Jeg bager dem ultratynde og i små bidder til et par hapsere og hælder dem i en stor gammel glaskrukke, som står på køkkenbordet og frister og har aldrig oplevet, at de er blevet for gamle eller trælse i smagen selvom de er blevet 10-14 dage gamle.
Jeg blander ofte hakkede paranødder i. Har også prøver med valnødder, men de bliver for bløde, synes jeg. Nogle gange putter heg i stedet eller også lidt hakket, tørret frugt i (rosiner, tranebær). Og så slutter jeg altid af med et drys flagesalt. Istedet for ølandshvede har jeg med held brugt manitobamel. De når aldrig at blive for gamle 😳
Hvor mange kalorier er der ca. i et stykke knækbrød?(:
Det ved jeg faktisk ikke, Melanie. Jeg har aldrig talt kalorier ;)
Men de er sunde og fyldt med gode ting
Kh Ann-Christine
Nogen der har erfaring med opbevaring, så knækbrødet holder sig sprødt så længe som muligt!
Jeg vil anbefales at det opbevares i en lufttæt beholder
Kan jeg bruge alm mel i stedet for ølandshvedemel?
ja, sagtens :)
Kom 1/2 dl. chiafrø i dejen det er super godt og sundt. Kom durummel mel, gerne den grove version, på bordet når dejen skal rulles ud, så går det som en leg. ?
Lyder dejligt – og jeg må da vist snart igang med at bage knækbrød igen :)
Når jeg har bagt mine knækbrød er de næsten spist rup og stup før jeg når at se mig om?
Hvad med at rive lidt parmasanost over knækbrødene før de kommes i ovnen?
Hvor er det dejligt at høre! ♡
Og super ide med parmesanost over knækbrødene inden bagning.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Har du (eller nogen) prøvet at lave isse knækbrød med glutenfrit mel? I så fald, hvoilke meltyper er til at få fat i, hvis jeg ønsker at bage dem på den måde?
Lone og Nikolaj
jeg bager ikke selv bevist glutenfrit, så nej, desværre … Dog er jeg sikker på at denne opskrift fint kan fungere med glutenfrit mel.
Hej. Jeg vil begive mig ud i denne opskrift til ostbordet til julefrokost næste weekend. Hvor mange dage i forvejen vurderer du, at de kan laves inden?
Rigtig god 1. december!
Med venlig hilsen
Camilla
Jeg har haft knækbrødene i en måned i lufttæt dåse, og de er stadig fine?
Jeg synes de holder sig fint sprøde i 2-3 dage i lufttæt beholder, men har dog ikke prøvet at have dem stående længere tid end det
God fornøjelse og rigtig dejlig julemåned til dig
Kh AC
Sikke da nogle fantastiske knækbrød <3
Tak for dejlig inspiration
Jeg har nu lavet de er knækbrød flere gange, og hver gang smager de bare lige godt!
Hvor er det dejligt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hej.
Kan man ikke også bruge andet mel en ølandsvede? Som hvedeklid, hvedemel eller grahamsmel?
Vh. Anna
Jo sagtens :)
Har det en effekt eller er det for syns skyld at du har prikket dine knækbrød med en gaffel inden bagning?
Ja, den tanke havde jeg også ?
Det er helt som med tærtedej der skal forbages, man laver huller i for at dejen skal være jævn og ikke boble op under bagningen
Kh AC
Fin opskrift. Jeg arbejder benhårdt på sprødheden. Knækket i knækbrød et, – derfor har jeg et generelt soørgsmål: er det varmestyrken, der øger sprødheden – eller bagetiden! Jeg ønsker IKKE, at mit knækbrød bliver for mørkt, derfor tænker jeg på at nedsætte temperaturen og øge bagetiden. Er det 3n god idé.
Tak!
Jeg vil sige bagetiden i dette tilfælde, og det kan være den skal have lavere temperaturer i din ovn. Det kan variere en del fra ovn til ovn. Prøv med 160 grader varmluft og nook 20-30 minutters bagetid. Hold øje med dem.
God fornøjelse
Kh AC
Kære dig
Er ved og lave brød til konfirmation
Og vil gerne lave knækbrød
Har du nogen erfaringer med og fryse det?
Kh Marian
Kære Marian
Jeg har ikke testet det, så det må blive et forsøg værd. De bliver nok bløde efter optøning, men jeg vil umiddelbart tro du kan gøre dem sprøde igen i ovnen i 5 min ved 200 grader varmluft.
Du må hellere testet det af i god tid :)
Lad mig endelig høre om det går glimrende :)
Kh Ann-Christine