Hindbærmarmelade
Denne hindbærmarmelade smager virkelig skønt. Af solmodne sødmefyldte hindbær og aromatisk vanilje som klær den fine hindbær virkelig fint.
Konsistensen bliver lidt flydende, hvis man ikke kommer geleringsmiddel i, da hindbær ikke har et højt naturligt indhold af pektin. Man kan undlade pektin og lade marmeladen simre uden låg eller hælde lidt af væden fra og bruge til fx en hindbærsirup i stedet. Hvis du gerne vil have en mere tyk marmelade, så kom evt. lidt ekstra gelerings-pektinpulver i under kogning – det kan købes i de fleste supermarkeder.
Prøv også: opskrift på hybenmarmelade >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hindbærmarmelade
- 250 g frosne hindbær
- 100 g sukker
- 1 spsk vaniljesukker, evt hjemmelavet
- 0,50 tsk geleringsmiddel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom alle ingredienserne i en gryde og kog det op, rør rundt løbende og lad det simre til hindbærmarmeladen har den rette konsistens.
Lad det køle af.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej.Der vil jeg prøve.Jeg elsker hindbær marmelade.Helst øko versionen man køber,MEN det er nu noget sødt syntes jeg .Jeg køber altid øko hindbær på frost når de er på tilbud.Jeg vil nok forsøge mig med Sukrin istedet for alm sukker.Måske kan man bruge en stavblender i stedet for fortykningsmiddel så det ikke bliver syltetøj. Jeg bruger stavblender når jeg laver æblemarmelade med vanilie. Tak for den nemme opskrift.
Hej :)
Jeg begyndte at lave marmeladen, da det gik op for mig, hvor lidt 50 g hindbær er… jeg tænkte, at det umuligt kunne give 1 glas, så jeg endte med at firdoble portionen. Bliver helt i tvivl, om det så er fordi, at der skulle stå 500 g hindbær?
Nu må jeg vente og se, hvordan det smager :)
Hvor længe kan marmeladen ca. holde sig?
I omkring en uges tid, da der ikke er super meget sukker i. Skal den holde sig længere, så skruer du endelig blot op for sukkermængden og opbevarer på skoldede glas.