Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kandiseret-rabarber/ Kager og søde sager Konfekt og slik

Kandiseret rabarber

Kandiseret rabarber twisters er søde og syrlige i smagen og skønne som pynt på en drink eller på kager.

De er både sprøde og lidt seje at tygge i og har en sødmefyldt smag af rabarber.

Hvis de rabarberstængler man bruger er grønne eller gule i farven, så kan man tilføje en rødbede eller lidt rød farvepasta til sukkerlagen, for at få de fine pink rabarberstrimler.

Prøv også: alle mine opskrifter med rabarber her >>

Kandiseret rabarber
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT10M25
Ingredienser
  • 3 stængler rabarber
  • 1 dl vand
  • 125 g sukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rens rabarberstilkene grundigt og fjern bladene. Brug en kartoffelskræller eller tyndskræller til at skrælle lange flade strimler af rabarberne.

Kog vand og sukker op i en gryde. Tag gryden af varmen og kom  rabarberstrimlerne i gryden. Vend dem godt rundt evt med en køkkenpincet. Tag rabarberstrimlerne op en efter en og læg dem i lange strimler på en bageplade med bagepapir. Lad dem tørre i 6-8 timer eller i ovnen ved 50-60 grader i 40 minutter. Tag dem ud og lad dem køle en smule af i nogle minutter. Sno dem løst rundt om runde spisepinde, eller skaftet på grydeskeer. Lad dem tørre til næste dag på køkkenbordet.