Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kandiseret-rabarber/

Kandiseret rabarber – smager som sødt og syrligt slik

Kandiseret rabarber er nemlig både søde og syrlige i smagen og så er de jo virkelig fine at se på. De er både sprøde og lidt seje at tygge i – lidt som en kombination af vingummi, karamel og bolche.

PT45M

Kandiseret rabarber

    45 min.
Ingredienser
  • røde rabarberstilke. brug så mange du vil - jeg brugte 5 små tynde stilke
  • 1 dl vand
  • 1 dl rørsukker
  • 1 knivspids vaniljepulver
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Rens rabarberstilkene grundigt og fjern bladene. Brug en kartoffelskræller eller tyndskræller til at skrælle lange flade strimler af rabarberne.

I en gryde koges vand og sukker op, lad det simre til sukkeret er opløst og tilsæt så lidt vaniljepulver.

Tag gryden af varmen og kom alle rabarberstrimlerne i gryden. Vend dem godt rundt evt med en køkkenpincet. Tag rabarberstrimlerne op en efter en og læg dem i lange strimler på en bageplade med bagepapir.

Sæt i ovnen ved 50-60 grader og bag i 40 minutter. Tag dem ud og lad dem køle en smule af i nogle minutter. Derefter kan de twistes, formes eller blot lades være som de er.

Spises når de er kolde og kan bruges som dekoration til kager, drinks eller som hjemmelavet syrligt slik.