Kanelbrød – Pull Apart Bread
Sikke en glæde sådan et helt lille simpelt kanelbrød kan medbringe.
Men altså, hvis man nu har en svaghed for nybagte kager, hjemmebagte kager og i særdeleshed hjemmebagte kanelsnegle – alle spiselige retter med kanel i det hele taget – og for hygge og gode stunder. Så kan man da ikke blive andet end glad over sådan et traktement, som udover kanelbrød eller pull apart brød også bød på en kande te til børnene og duftende kaffe til Martin og jeg.
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 kage
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kanelbrød - pull apart bread
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 1 dl mælk
- 60 g smør
- 20 g gær
- 1 æg
- 40 g sukker
- 1 knivspids vaniljepulver
- 330 g hvedemel
- 1 tsk stødt kanel
- 1 nip salt
- Remonce
- 125 g smør, stuetempereret
- 75 g sukker
- 75 g brun farin, eller muscovadosukker
- 1,50 tsk stødt kanel
Mælk og smør lunes i en gryde. Den skal bare være lidt varm nok til at smørret smelter, tag gryden af varmen og lad det køle lidt af til det er lillefingervarmt.
Rør gær i og rør godt rundt. Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og rør vaniljekornene sammen med sukker. Kom det i mælk og smør blandingen.
Rør halvdelen af mel sammen med kanel og salt og rør det i blandingen sammen med æg.
Tilsæt derefter lidt efter lidt mere mel, til dejen er lækker, smidig og blød.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i en halv times tid.
Mens dejen hæver, røres remoncen sammen i en skål.
Rul nu dejen ud i en stor firkant og smør den med remonce. Skær derefter lange strimler der passer i størrelsen til bredden minus 1-2 cm på din brødform.
Læg alle strimlerne oven på hinanden og skær stykker der passer med at hver ‘pakke’ dej kan stilles på højkant efter hinanden i en smurt brødform. (se evt denne vejledning som er samme type brød)
Jeg brugte små mini forme, men det er helt samme proces med størrelsen og formen.
Lad kanelbrødet hæve i formen i ca 30-40 minutter, hvorefter det bages i en 175 grader varm ovn ved varmluft i ca 20 minutter.
Eller 4 små forme
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Er den frysevenlig ?
🌸Lise
Hej Lise
Ja, det kan den fint.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Vi har igen i dag lavet Pull Apart kanelbrød efter din opskrift, og det er blevet meget meget lækkert begge gange. Som andre har skrevet var vi lidt bekymrede fordi dejen ikke hævede meget i første omgang. Efter remoncen kom på og dejskiverne kom i formen, så satte vi den til hævning i ovnen på 30-35 grader i 35 minutter, og så hævede den færdig uden for ovnen mens den varmede op til bagning.
1 rugbrødsform skal i vores ovn have 180 grader i 25 minutter, men det er jo forskelligt, som du skriver et sted. Skiverne er ikke så “fotogene” som dem på dine billeder, men smagen er himmelsk.
Mvh Birthe og Steffen
Hej Birthe og Steffen
Tak for jeres søde hilsen! Jeg er glad for at høre det blev lækkert, og jeg skal da snart have testet opskriften efter igen, den har en del år på bagen efterhånden :)
Kh Ann-Christine
Hej. Jeg har lige prøvet at lave denne kage, jeg oplevede at dejen på ingen måde hævede, jeg har givet den tid til at hæve som der stod i opskriften.
Rullede den ud og gav den remonce, skar den i lange stimler lagde dem oven på hinanden og lagde dem i min smurte brødform, 20 min i oven og nu den kom ud var den meget dejet og våd.
Stadig ikke hævet.
Skal den bare have tid til at sætte sig?
Jeg smagte på det og synes dog det smager meget godt, men jeg synes ikke det ligner eller smager som en rigtig færdigbagt kage.
Forstår ikke det med hævningen.
Kan det være fordi jeg har brugt Ølands hvedemel?
Mvh
Hej Lene
Det er en af mine ældre opskrifter og jeg har på min to do liste at den skal gennemtestes igen inden så længe, så tjekker jeg den lige igennem :)
Kh Ann-Christine