Kanelbrød – Pull Apart Bread


Sikke en glæde sådan et helt lille simpelt kanelbrød kan medbringe.
Men altså, hvis man nu har en svaghed for nybagte kager, hjemmebagte kager og i særdeleshed hjemmebagte kanelsnegle – alle spiselige retter med kanel i det hele taget – og for hygge og gode stunder. Så kan man da ikke blive andet end glad over sådan et traktement, som udover kanelbrød eller pull apart brød også bød på en kande te til børnene og duftende kaffe til Martin og jeg.
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 kage

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kanelbrød - pull apart bread
- 1 dl mælk
- 60 g smør
- 20 g gær
- 1 æg
- 40 g sukker
- 1 knivspids vaniljepulver
- 330 g hvedemel
- 1 tsk stødt kanel
- 1 nip salt
- Remonce
- 125 g smør, stuetempereret
- 75 g sukker
- 75 g brun farin, eller muscovadosukker
- 1,50 tsk stødt kanel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Mælk og smør lunes i en gryde. Den skal bare være lidt varm nok til at smørret smelter, tag gryden af varmen og lad det køle lidt af til det er lillefingervarmt.
Rør gær i og rør godt rundt. Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og rør vaniljekornene sammen med sukker. Kom det i mælk og smør blandingen.
Rør halvdelen af mel sammen med kanel og salt og rør det i blandingen sammen med æg.
Tilsæt derefter lidt efter lidt mere mel, til dejen er lækker, smidig og blød.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i en halv times tid.
Mens dejen hæver, røres remoncen sammen i en skål.
Rul nu dejen ud i en stor firkant og smør den med remonce. Skær derefter lange strimler der passer i størrelsen til bredden minus 1-2 cm på din brødform.
Læg alle strimlerne oven på hinanden og skær stykker der passer med at hver ‘pakke’ dej kan stilles på højkant efter hinanden i en smurt brødform. (se evt denne vejledning som er samme type brød)
Jeg brugte små mini forme, men det er helt samme proces med størrelsen og formen.
Lad kanelbrødet hæve i formen i ca 30-40 minutter, hvorefter det bages i en 175 grader varm ovn ved varmluft i ca 20 minutter.
Eller 4 små forme
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg synes det er synd at kalde et kanelbrød for kanelbrød når du opfordrer til at skære dejen ud til kanelsnegle. Når jeg gik til bageren i mine unge skoledage købte vi et halvt kanelbrød og det var en “helt” brød og ikke udskårne snegle klasket sammen. Opskriften naturligvis lækker, men “brødet” bliver langt bedre og mere snasket hvis man holder sig til det “hele” brød efter min mening naturligvis <3
Hej,
Jeg kan godt se, at denne opskrift ikke er helt ny, men det lyder virkelig som en lækker opskrift, for sådan nogen kanelsnegle-elskere som os herhjemme?
Men jeg forstår simpelthen ikke opskriften, altså hvordan du folder.
Du skriver, at du ville lave en video af det, men kan ikke finde den på YouTube kanalen?
Håber du kan hjælpe mig?
Kh Rikke
Jeg er ikke nået til det endnu.
Men du kan blot lægge skiver af dej smurt med remonce i en stabel oven på hinanden, som derefter lægges i formen
God fornøjelse
Kh AC
Kan simpelthen ikke få det til at fylde mere end knap en halv brødform. Øv. Andre der har haft det problem?
Jeg har ikke selv oplevet det – men tester den igen snart når vi skal lave en video på den. Den burde gerne matche en alm lille rugbrødsform, men der kan selvfølgelig være en del forskel på størrelsen af dem … jeg vender tilbage med video i løbet af den næste tid :)