Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kanelbroed-pull-apart-bread/ Afternoon tea Kager og søde sager

Kanelbrød – Pull Apart Bread

Sikke en glæde sådan et helt lille simpelt kanelbrød kan medbringe.

Men altså, hvis man nu har en svaghed for nybagte kager, hjemmebagte kager og i særdeleshed hjemmebagte kanelsnegle – alle spiselige retter med kanel i det hele taget – og for hygge og gode stunder. Så kan man da ikke blive andet end glad over sådan et traktement, som udover kanelbrød eller pull apart brød også bød på en kande te til børnene og duftende kaffe til Martin og jeg.

Kanelbrød - pull apart bread
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT30M1
Ingredienser
  • 1 dl mælk
  • 60 g smør
  • 20 g gær
  • 1 æg
  • 40 g sukker
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 330 g hvedemel
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 nip salt
  • Remonce
  • 125 g smør, stuetempereret
  • 75 g sukker
  • 75 g brun farin, eller muscovadosukker
  • 1,50 tsk stødt kanel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Mælk og smør lunes i en gryde. Den skal bare være lidt varm nok til at smørret smelter, tag gryden af varmen og lad det køle lidt af til det er lillefingervarmt.

Rør gær i og rør godt rundt. Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og rør vaniljekornene sammen med sukker. Kom det i mælk og smør blandingen.

Rør halvdelen af mel sammen med kanel og salt og rør det i blandingen sammen med æg.

Tilsæt derefter lidt efter lidt mere mel, til dejen er lækker, smidig og blød.

Lad dejen hæve på køkkenbordet i en halv times tid.

Mens dejen hæver, røres remoncen sammen i en skål.

Rul nu dejen ud i en stor firkant og smør den med remonce. Skær derefter lange strimler der passer i størrelsen til bredden minus 1-2 cm på din brødform.

Læg alle strimlerne oven på hinanden og skær stykker der passer med at hver ‘pakke’ dej kan stilles på højkant efter hinanden i en smurt brødform. (se evt denne vejledning som er samme type brød)

Jeg brugte små mini forme, men det er helt samme proces med størrelsen og formen.

Lad kanelbrødet hæve i formen i ca 30-40 minutter, hvorefter det bages i en 175 grader varm ovn ved varmluft i ca 20 minutter.

Eller 4 små forme