Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kanelbroed-pull-apart-bread/

Kanelbrød – Pull Apart Bread

Sikke en glæde sådan et helt lille simpelt kanelbrød kan medbringe.

Men altså, hvis man nu har en svaghed for nybagte kager, hjemmebagte kager og i særdeleshed hjemmebagte kanelsnegle – alle spiselige retter med kanel i det hele taget – og for hygge og gode stunder. Så kan man da ikke blive andet end glad over sådan et traktement, som udover kanelbrød eller pull apart brød også bød på en kande te til børnene og duftende kaffe til Martin og jeg.

PT1H30Mter

Kanelbrød - pull apart bread

6-8 pers.    1 time 30 minutter
6-8 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time 30 minutter
Fremgangsmåde

Mælk og smør lunes i en gryde. Den skal bare være lidt varm nok til at smøret smelter. Tag gryden af varmen, mærk efter at det ikke er blevet for varmt, skal være en smule under ‘lillefingervarmt’ temperatur.

Rør gær i og rør godt rundt. Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og rør vaniljekornene sammen med sukker. Kom det i mælk og smør blandingen.

Rør halvdelen af mel sammen med kanel og salt og rør det i blandingen sammen med æg.

Tilsæt derefter lidt efter lidt mere mel, til dejen er lækker, smidig og blød.

Lad dejen hæve på køkkenbordet i en halv times tid.

Mens dejen hæver, røres remoncen sammen i en skål.

Rul nu dejen ud i en stor firkant og smør den med remonce. Skær derefter lange strimler der passer i størrelsen til bredden minus 1-2 cm på din brødform.

Læg alle strimlerne oven på hinanden og skær stykker der passer med at hver ‘pakke’ dej kan stilles på højkant efter hinanden i en smurt brødform. (se evt denne vejledning som er samme type brød)

Jeg brugte små mini forme, men det er helt samme proces med størrelsen og formen.

Lad kanelbrødet hæve i formen i ca 30-40 minutter, hvorefter det bages i en 175 grader varm ovn ved varmluft i ca 20 minutter.