Mini pizza med kartoffel og kapers
Disse små mini pizzaer er, foruden at have en vis nuttet-effekt – mad i mini størrelse er da bare altid lidt cute – også super smarte, når hele familien skal have pizza og alle har hver deres favoritter. Toppings på disse kan jo varieres i en uendelighed og det er en fin måde at få brugt lidt af hvert af alt det der lige er i køleskabet og stadig lave enkle lækre pizzaer. De er super gode, når de serveres rygende varme fra ovnen, men smager også fantastisk kolde og er dermed rigtig gode i picnickurven og på madpakkerne.
Det er et stort hit, når jeg laver dem til vores aftensmad.
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mini kartoffelpizza
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 300 g hvedemel
- 250 g durummel, alternativt grahamsmel, ølandshvede, spelt o.l.
- 1 spsk olivenolie, lidt ekstra til skålen og til at ælte dejen
- Topping
- 3 kartofler, i tynde skiver
- 125 g frisk mozzarella, i skiver
- 1 spsk oliven, eller kapers
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld frisk timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gær ud i en skål med vand.
Tilsæt 1 dl mel, olivenolie og salt i, som røres godt sammen og derefter tilføjes mere mel lidt efter lidt til dejen kan æltes og er smidig.
Kom dejen i en skål smurt med olie og lad den hæve overdækket på køkkenbordet i 1 time.
Skær ud til 12 boller og tryk bollerne med hænderne til flade pizzabunde.
Læg pizzaerne på bagepapir og fordel frisk mozzarella, tynde kartoffelskiver og evt oliven eller kapers på pizzabundene.
Hiv bagepapiret med pizzaerne over på en brandvarm bageplade og bag minipizzaerne i forvarmet ovn ved 250 grader varmluft i 10 minutter.
Giv de færdige pizzaer et lille nip flagesalt, friskkværnet sort peber, et drys frisk timian og et dryp olivenolie.
Server straks – men de er også gode kolde, fx i madpakkerne.
Hej,
Tak for en god blog. Jeg har lige bagt dine pølsehorn med stor succes. Kan dine mini pizzaer fryses?
Ja, det kan de sagtens :)
Og tusind tak!
Er der ikke mozzarella på disse?
Jo, det står også i opskriften under toppings :)
Ang opmåling af mel. Du angiver gram i opskriften, men bruger dl i brugsanvisningen. Den havde jeg svært med at forklare mit barnebarn, som stod for opmålingen;) Men det blev alligevel nogle fantastiske pizzaer. Bager du med varmluft, eller uden?
Den ene dl er også bare sådan cirka, der kunne lige så godt stå en håndfuld ;) Det er mere fordi jeg synes det giver et godt resultat at røre dejen lind inden der tilsættes mere – godt at I fandt ud af det og hvor hyggeligt at du har barnebarnet med i køkkenet :)
Jeg bruger varmluft med min nuværende ovn og uden varmluft på den vi havde tidligere. Begge dele fungere fint, så det kommer lidt an på hvad du har det bedst med og hvilken ovn du har (min nuværende er ret ustabil når der ikke er varmluft på)
Mums de ser lækre ud. Er lige begyndt at følge din blog og alt ser simpelthen så lækkert ud! :)
Mange, mange tak og stort velkommen her til bloggen :)
UHM! Tak for opskriften!
Nøjes med at lytte til Roskilde Festival hjemmefra – men lyden af boom-boom-boom går også fint hen over markerne til småbyerne rundt omkring Roskilde …
God fornøjelse! :-)
*SMIL* fra Lisbet
Jeg kunne godt forestille mig at Roskilde omegn også havde fornøjelsen – jeg glæder mig simpelthen så meget til at opleve den festival :)
Ha´ en dejlig solskinsdag
Kh AC
Det kan anbefales at lave lidt ekstra som du kan tage med på Roskilde Festival :) Det er i den grad også et hit!
Jeg skal kun på Roskilde en enkelt dag og for mig er madoplevelserne og de gode madboder på festivallen lige så vigtig som musikken ;) Der er så mange gode steder; Meyers er fx altid et must – og jeg ved på forhånd, at jeg når langt fra det meste :)
Uhmmm… elsker kartoffelpizza… Plejer at lave den med semidried tomater, hvilket ungerne også elsker Tror at jeg næste gang vil prøve, at lave dem som mini-pizzaer, for ja det har da bare top cuteness-faktor. Kunne også være super til en af sommerens udflugter og det med kapers skal i hvert fald prøves – lyder som en super lækker kombi :)
Jeg giver dig helt ret – mad i miniformat er top cute!
Og der er altså et eller andet med mad i mini format – det får børnene til at spise det, lige som mad på pind og et super trick til at få mad i børn :-)
Jeg tror faktisk vi skal til at lave mere pindemad – det er nemlig tophyggeligt :)