Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mini-pizza-med-kartoffel-og-kapers/

Mini pizza med kartoffel og kapers

Disse små mini pizzaer er, foruden at have en vis nuttet-effekt – mad i mini størrelse er da bare altid lidt cute – også super smarte, når hele familien skal have pizza og alle har hver deres favoritter. Toppings på disse kan jo varieres i en uendelighed og det er en fin måde at få brugt lidt af hvert af alt det der lige er i køleskabet og stadig lave enkle lækre pizzaer. De er super gode, når de serveres rygende varme fra ovnen, men smager også fantastisk kolde og er dermed rigtig gode i picnickurven og på madpakkerne.

Det er et stort hit, når jeg laver dem til vores aftensmad.

PT1Hog30Mter

Mini kartoffelpizza

12 stk.    1 time og 30 minutter
12 stk.
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 300 g hvedemel
  • 250 g durummel, alternativt grahamsmel, ølandshvede, spelt o.l.
  • 1 spsk olivenolie, lidt ekstra til skålen og til at ælte dejen
  • Topping
  • 3 kartofler, i tynde skiver
  • 125 g frisk mozzarella, i skiver
  • 1 spsk oliven, eller kapers
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld frisk timian
Udskriv opskrift
1 time og 30 minutter
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med vand.

Tilsæt 1 dl mel, olivenolie og salt i, som røres godt sammen og derefter tilføjes mere mel lidt efter lidt til dejen kan æltes og er smidig.

Kom dejen i en skål smurt med olie og lad den hæve overdækket på køkkenbordet i 1 time.

Skær ud til 12 boller og tryk bollerne med hænderne til flade pizzabunde.

Læg pizzaerne på bagepapir og fordel frisk mozzarella, tynde kartoffelskiver og evt oliven eller kapers på pizzabundene.

Hiv bagepapiret med pizzaerne over på en brandvarm bageplade og bag minipizzaerne i forvarmet ovn ved 250 grader varmluft i 10 minutter.

Giv de færdige pizzaer et lille nip flagesalt, friskkværnet sort peber, et drys frisk timian og et dryp olivenolie.

Server straks – men de er også gode kolde, fx i madpakkerne.