Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mini-pizza-med-kartoffel-og-kapers/

Mini pizza med kartoffel og kapers

Disse små mini pizzaer er, foruden at have en vis nuttet-effekt – mad i mini størrelse er da bare altid lidt cute – også super smarte, når hele familien skal have pizza og alle har hver deres favoritter. Toppings på disse kan jo varieres i en uendelighed og det er en fin måde at få brugt lidt af hvert af alt det der lige er i køleskabet og stadig lave enkle lækre pizzaer. De er super gode, når de serveres rygende varme fra ovnen, men smager også fantastisk kolde og er dermed rigtig gode i picnickurven og på madpakkerne.

Det er et stort hit, når jeg laver dem til vores aftensmad.

PT1H

Mini kartoffelpizza

4 pers    1 time
4 pers
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 500-600 g mel; minimum ½ hvede og for resten kan bruges durum, grahamsmel, ølandshvede, spelt eller lign
  • + lidt ekstra olie til skålen og til at ælte dejen med
  • Toppings
  • 2-3 kartofler i tynde skiver, lidt frisk mozzarella, store kapersbær – eller de små, flagesalt og et dryp olivenolie og lidt frisk timian
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Opløs gæren i en skål med det lunkne vand.

Kom 1 dl mel, olivenolie og salt i, lidt efter lidt tilsættes resten af melet under omrøring og det æltes sammen til en smidig dej.

Ælt dejen på bordet i et par minutter. Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie.
Du må endelig ikke lade være med at bruge olie i dejen, for at spare på fedtet. Olien gør dejen smidig, nem at arbejde med, skorpen ekstra god.

Lad dejen hæve i 45 minutter. Skær ud til 12 boller. Smør hænder, kagerulle og bordplade med olivenolie og tryk eller rul bollerne ud til flade pizzabunde.

Kom frisk mozzarella, tynde kartoffelskiver på  pizzabunden, sammen med lidt oliven. Bag i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 230 grader i 10-14 minutter.
Når pizzaerne er færdig, drysses de med en smule flagesalt og evt et dryp olivenolie. Server straks – men de er også gode kolde, fx i madpakkerne.