Othellolagkage
Othellolagkage er en rigtig konditorklassiker, som er opkaldt efter Shakespeares fortælling om Othello – og så smager den fantastisk.
Uhm!
Sådan en Othellolagkage er altså virkelig lækker og en skøn sag at servere med vaniljelagkagebunde med fløjlsblød vaniljecreme, frugtig hindbærmarmelade, sprød makronbund og et dejligt chokoladeovertræk, pyntet med flødeskum og omkranset af et fint marcipanbånd.
Prøv også: flere opskrifter på lagkager >>
Arbejdstid 2 timer
Antal 12 pers.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Othello lagkage
- Lagkagebunde
- 90 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 5 æg, delt i hvider og blommer
- 70 g smør, blødt og stuetempereret
- 100 g hvedemel
- 60 g mandelmel
- 1 knivspids salt
- 1 tsk bagepulver
- Makronbunde
- 125 g marcipan
- 75 g flormelis
- 2 æggehvider
- Konditorcreme med flødeskum
- 1 vaniljestang
- 6 æggeblommer
- 120 g sukker
- 30 g majsstivelse
- 5 dl sødmælk
- 1,50 dl piskefløde
- Pynt og til at samle kagen
- 150 g hindbærmarmelade
- 300 g marcipan
- 50 g glukosesirup
- 75 g flormelis
- 2,50 dl piskefløde, pisket til luftig skum
- Chokoladeglasur
- 1 dl piskefløde
- 100 g mørk chokolade, finthakket
- 25 g glukosesirup
Lagkagebunde
Pisk sukker, vaniljesukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps og pisk smørret i.
Bland hvedemel, mandelmel, salt og bagepulver og vend det i dejen. Pisk æggehviderne stive. Rør forsigtigt 1 spsk i dejen og fold derefter resten i. Fordel dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter med bagepapir i bunden.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter. Afkøl bunden og del kagen i 2 bunde.
Makronbund
Ælt marcipan, flormelis og æggehvider sammen til ensartet konsistens. Sæt en kagering på 20 cm i diameter på en bageplade med bagepapir og sæt bagepapir rundt i kanten. Fordel makronmassen jævnt og bag makronbunden i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-17 minutter. Lad bunden køle af.
Konditorcremen
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Skil vaniljekornene fra hinanden, ved at blande dem med sukker. Rør vaniljesukker, æggeblommer og majsstivelse godt sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm langsomt op til kogepunktet under konstant omrøring til det tykner og bliver en lækker tyk vaniljecreme.
Hæld vaniljecremen i en skål og stil i køleskabet til cremen er helt kold.
Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend den i vaniljecremen til en luftig og lækker konditorcreme.
Saml kagen
Sæt en kagering på 20 cm i diameter på et stykke bagepapir og kom kageplast indvendigt langs kanten. Læg en lagkagebund nederst og smør med hindbærmarmelade til ca. 1 cm fra kanten hele vejen rundt.
Kom halvdelen af konditorcremen på den ene bund. Læg makronbunden ovenpå, kom resten af konditorcremen på, og læg den sidste bund på med bunden opad.
Giv lagkagen et lille pres, så den kan sætte sig og sæt den på køl i min. 3 timer.
Chokoladeglasur
Varm fløde og glukosesirup op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld det over chokoladen i en skål og rør det sammen til en blank og glat creme.
Ved servering
Sæt lagkagen på et fad til servering. Fjern kageringen og derefter kageplasten.
Ælt marcipan sammen med flormelis og glukosesirup og rul den ud til en strimmel, der passer til kagens højde og bredde ca. 65 cm. Sæt marcipanbåndet rundt om kagen og fordel chokoladeglasuren på toppen. Lad kagen sætte sig i ca. 15 minutter i køleskabet.
Pisk en luftig flødeskum og fyld den i en sprøjtepose med stjernetylle. Pynt til sidst kagen med flødeskum langs kanten inden servering.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Glæder mig til at prøve den her fætter.
Hælder man bare chokoladeglasurvæskemassen ud over kagen ligesom en glaze? Løber det så ikke ned ad siderne?
Mvh Jens
Hej Jens
Ja, stort set – men jeg oplever ikke den er så tynd, så den flyder ud over kanterne.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har lige lavet denne og må desværre sige at jeg for første gang ikke er tilfreds med resultatet af en af dine opskrifter. Vi synes det var svært og få cremen stiv nok hvilket jo gave et lidt dårligt resultat. Dessuten var der veldig meget creme og veldig meget flødeskum til pyntingen. Dessuten blev kagen veldig høj fordi der var så meget fyld og kagebunden meget høj. Desuden vil vi anbefale at det fremgår tydeligt at du vælger og lave nogen meget tunge bunde sammenlignet med almindelige Otello kagebunde. Desværre en skuffelse.
Hej Betina
Tak for din hilsen og feedback! Jeg er da glad for du ellers er glad for mine opskrifter.
Det er jo altid lidt en smagssag med mad, og jeg synes selv den smager rigtig dejligt. Det lyder dog til at vaniljecremen til konditorcremen blot skulle koges lidt længere tid, til den sætter sig og bliver tyk. Jeg har ikke selv haft problemer med, at den ikke vil tykne.
Kh Ann-Christine
De stive æggehvider var helt umulige at vende i æggesnaps/smør blandingen, som var ret tyk?
Hej Maria
Rørte du en skefuld piskede æggehvide først? Det løsner dejen, så den er nemmere at folde med resten af æggehviderne
Kh Ann-Christine