Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/peberfrugt-pesto-med-hasselnoedder/ Dip, Pesto, Dressing og lign. Tilbehør Aftensmad

Peberfrugt pesto med hasselnødder

Lækker peberfrugt pesto med hasselnødder og grillede peberfrugter.

Pestoen er krydret, skøn, nem at lave og super lækker til alle ovennævnte anvendelsesmuligheder.

Sådan en pesto med peberfrugt holder sig nemt en uges tid på køl og jeg tror faktisk, at den også snildt kan fryses ned, hvilket gør den ret fin, hvis man nu skulle have fået fat i en masse røde peberfrugter eller selv har dyrket dem i drivhuset til sommer.

Peberfrugt pesto med hasselnødder
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT20M1
Ingredienser
  • 2 rød peberfrugt
  • 1 håndfuld hasselnødder
  • 3 fed hvidløg
  • 1 øko citron, 2 spsk saft lidt + fintrevet skal herfra
  • 0,50 tsk røget paprika, eller chipotle
  • 15 g parmesan
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 3 spsk olivenolie
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rist hasselnødder i ovnen ved 175 grader varmluft i ca 10 minutter til skallerne er crispy og mørke.

Hasselnødderne tages ud af ovnen og skallerne gnides af mellem håndfladerne. Sæt hasselnøddekernerne til side.

Halver peberfrugterne, fjern stilk og kerner og skyl dem grundigt, hvorefter de lægges på en bageplade med bagepapir og skindsiden op. Læg hvidløgsfedene ved siden af peberfrugterne på bagepladen.

Sæt peberfrugt og hvidløg i den varme ovn og bag i ca 20 minutter til skindet er blevet mørkt. Hold øje med dem – de bliver lige pludselig mørke!

Tag peberfrugter og hvidløg ud af ovnen og lad dem køle af til de ikke er brandvarme. Kom dem derefter i en frostpose og luk den til. Kondensen og varmen hjælper til med at skindet bliver super nemt at fjerne fra peberfrugtens kød.

Træk skindet af peberfrugterne og kom dem i en foodprocessor, minihakker eller brug en stavblender. Tilsæt også hvidløgsfed, salt, peber, hasselnøddekerner, citronsaft og skal, en smule parmesan og blend det hele til en til det bliver en lækker cremet pesto. Smag til med røget paprika, chippotle, salt og olivenolie.