Quinoa salat med mango og chili
Denne mættende quinoasalat med mango og chili, spiste jeg forleden til min frokost. Solskin i en skål på en grålig januardag og tilmed en super fyldig og mættende salat. Jeg går og eksperimentere lidt med forskellige måder at bruge den gode pulp (restproduktet når man presser juice) der især kommer af rødbeder og gulerødder. Jeg kan vældig godt lide, at få brugt resten af grøntsagerne, når jeg presser juice og ikke bare smider de gode vitaminrige grøntsagsfibre ud. Med min nye juicer, har pulpen fra gulerodsjuice næsten konsistens som tørt fint revet gulerødder – perfekt til fx salater!
Arbejdstid 15 min.
Antal 2 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Quinoasalat med mango og chili
- 70 g quinoa
- 1 mango, i tern
- 75 g gulerødder, fintrevet
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 0,50 tsk chili, finthakket - eller efter smag
- Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike
- 0,50 tsk honning
- 0,50 tsk sennep
- 1 nip salt
- 1 knivspids sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skyl quinoagrynene og kog dem i omkring 10 minutter.
Vend dem derefter med mango, gulerod, bredbladet persille og dressing.
Drys med chili og så er den klar til servering.
Hej
Venligst, kan du oplyse fabrikat på din juicer, som giver et næsten “tørt” pulp.
Med venlig hilsen
Connie Christoffersen
den er fra Wilfa.
Pulpen bliver ikke knastør, men det er meget afhængigt af hvad der kommer i. Broccoli bliver ret tørt, men ananas gør slet ikke :)
Går det fint at lave salaten om kvelden før, og så tage den med som frokost dagen efter? Jeg har nemlig ik ret god tid om morgenen..
Det går så fint! Jeg spiste resten dagen efter og der var den stadig toplækker! :)
Uhh, nogle gange ville jeg ønske at jeg havde mulighed for (og tid til) at lave min egen frokost. Som oftest er maden i kantinen ganske udemærket, lidt kedelig men ok. Andre gange er jeg ude til kundemøder, hvor vi for serveret kedelig smørrebrød, hvor jeg ofte drømmer om solskin på menuen ;)
Dejligt med inspirationen – måske det bliver et weekend projekt!
Det kender jeg godt, fra da jeg var ansat på min tidligere arbejdsplads ;) Men solskin til en weekendfrokost er bestemt heller ikke tosset :)
Rigtig god weekend til dig.
Det ser fristende ud… Jeg har også brugt pulp i kiks, det er super at det er drænet, så kiksene stadig kan blive sprøde.
Også kan det bruges til grøntsagsdunner på vegetarisk vis. Mon ikke også det ville være godt i en æggekage, jeg laver det nogle gange i ovnen i små muffinforme.
Også har jeg fornylig lavet en rodfrugtroulade, hvor det sikkert også ville være godt. Den kan også bages som røsti istedet.
Kh.
Anne-Marie
Uhmm, mange dejlige ideer! Jeg får fluks masser af nye ideer til spændende opskrifter ud af din inspiration. TAK :)
Mums!
//Emilie
Lav grøntsagskiks af restproduktet – det er superlækkert, sundt og nemt. Bland det med forskellige frø, lidt nøddemel, lidt kokosolie, tamari eller urtesalt og de krydderurter du har lyst til. Ind i ovnen og du får de sprødeste, lækreste urtekiks :)
Uhm, det skal prøves! Tak for tippet :)
uhm mango og chili – så godt et match!
Sweet and spicy – elsker det! :)
Da jeg tidligere var god til at bruge min saftpresser brugter jeg meget plumpen til at bage boller med. Så det også min plan nu hvor jeg kommet i gang med at bruge saftpressen igen. Overvejer også at bruge det i kager.
Lyder også som en god ide med at blande det i fars og lave bøffer, eller i salat.
Super ide – i gulerodskager, cupcakes og måske til at lave nogle ret fine rødbedekager :)
Plump?!? Jeg tror nu, man kalder det pulp :-)
Og det er også knaldgodt at blande i dejen til boller eller brød.
Ha, ja – det gør man da også ;) Er rettet
og ja boller – det er jeg også vild med