Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/quinoa-salat-med-mango-og-chili/

Quinoa salat med mango og chili

Denne mættende quinoasalat med mango og chili, spiste jeg forleden til min frokost. Solskin i en skål på en grålig januardag og tilmed en super fyldig og mættende salat. Jeg går og eksperimentere lidt med forskellige måder at bruge den gode pulp (restproduktet når man presser juice) der især kommer af rødbeder og gulerødder. Jeg kan vældig godt lide, at få brugt resten af grøntsagerne, når jeg presser juice og ikke bare smider de gode vitaminrige grøntsagsfibre ud. Med min nye juicer, har pulpen fra gulerodsjuice næsten konsistens som tørt fint revet gulerødder – perfekt til fx salater!

PT15M

Quinoasalat med mango og chili

1-2 pers    15 min.
1-2 pers
Ingredienser
  • 1 dl quinoa
  • 1/2 – 1 mango i tern (blend evt den anden halvdel i en smoothie, eller spis til dessert)
  • 1-2 dl revet gulerod (evt brug overskudspulp fra juiceren)
  • 1 dl bredbladet persille
  • 1 cm finthakket chili
  • Dressing: 2 spsk olivenolie, 1 spsk hvidvinseddike, 1/2 tsk honning, 1/2 tsk sennep, salt og peber)
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Skyl quinoagrynene og kog dem i omkring 10 minutter. Vend dem derefter med mango, gulerod, bredbladet persille og dressing.

Drys med chili og så er den klar til servering.

Jeg drak et glas friskpresset gulerodsjuice til, lavet af: 6 gulerødder, 1 cm ingefær, 1/2 citron og 1 cm chili. Plumpen fra gulerødderne røg i salaten – hvilket er en super måde, at få brugt hele den gode gulerod på