Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/regnvejrs-efteraarsdage-10-tips-gode-hyggestunder/

Regnvejrs- og efterårsdage – 10 tips til gode hyggestunder

Jøsses, hvor det dog regner nærmest konstant i disse dage (uger/måneder?). Muligvis blev det aldrig sådan rigtig en klassisk varm sommer, men så er det til gengæld et vaskeægte efterår.

Regn på daglig basis og enkelte solglimt, når man er ekstra heldig. Jeg synes for langt de dage, at det er mægtig hyggeligt og kan ret godt lide efteråret i det hele taget. Holder faktisk uendeligt meget af alle fire årstider.

Hvad jeg ikke er så begejstret for er at det bliver mørkere dag for dag, men de ting man ikke kan gøre så meget ved, må man jo bare sige pyt til og få det allerbedste ud af!

Der er ikke andet for.

Derfor vil jeg i dag dele 10 tips til at få nogle rigtige hyggelige efterårstimer, uanset mørke aftener og regnvejr. 

 1. Suppesæson er officielt i gang. Det er nem mad, sund mad og en skæppeskøn måde at få børnene til at spise en masse grønt. Jeg har lavet masser skønne opskrifter på supper. I aften skal vi have den lækre kartoffelsuppe, men der er virkelig mange favoritter i blandt min opskriftssamling og mon ikke der skal føjes nogle nye til i år. Er der nogle gode supper, som I kunne tænke jer min opskrift på?
 2. Gode film om aftenen. Vi er netop færdig med at se Game of Thrones og selv om jeg synes den er nervepirrende, spændende og virkelig god – så er det også helt rart at være færdig med de noget voldsomme scener for en tid. Nu er det tid til hyggefilm og serier; måske gense Downton Abbey, Matador og så pønser vi på at starte på HBO serien Big Little Lies.
 3. Efterårshyggelig kagebagning … måske kollegaerne skal forkæles med en kage der er god at bage dagen i forvejen. Selv glæder jeg mig rigtig meget til at bage denne græskartærte igen i år – den er virkelig lækker. Ølkage er også en fantastisk efterårskage og så er det også virkelig hyggeligt at eksperimentere med surdej og surdejsboller. Jeg er selv i gang med at justere min rugbrødsopskrift lidt til og glæder mig til at dele den med jer snart.
 4. Prøve nye te varianter. Jeg kan godt selv have tendens til at købe og drikke de samme tre-fire favoritter, myntete, godnat te, kamille te og en blanding ala æble, mynte og lakrids. Det er altså også vældig rart at prøve lidt nye varianter og måske gå på opdagelse hos tehandleren og prøve en te man ikke har prøvet tidligere, de plejer at være søde til at hjælpe ud med at prøve nyt, også med udgangspunkt i ens almindelige te-præferencer.
 5. Planlæg en uge eller nogle dage med storindkøb og aftensmadsproduktion af frysevenlige opskrifter og aftensmad – og ligeledes madpakkevenlige opskrifter til frys. Måske lyder det umiddelbart ikke sådan super hyggeligt, men det er jo hvad man gør det til … og følelsen af at være super produktiv og komme foran er samtidig guld værd. Derefter kan man jo fint belønne sig selv med nogle timers eftermiddagshygge med børnene eller en god bog på sofaen, velvidende, at der er styr på aftensmaden og forholdsvis godt styr på madpakkerne.
 6. Gummistøvler på og ud i regnvejret. Børn og legesyge hunde er perfekte at have med, for nu er det bare om at hoppe i vandpytter, så det pjasker om ørene på en og se hvem der kan lave de største sprøjt. Det er herligt og man kan ikke undgå at komme i godt humør af at hoppe i vandpytter. Derefter tid til varm chokolade
 7. Bøger og efterårslæsning. Nøj, hvor har jeg læst mange bøger denne sommer, flere end jeg har kunnet nå at følge med til at anbefale her på bloggen. Der må jo trods alt gerne være lidt luft mellem boganbefalingerne og plads til andre indlæg også ;) Så jeg spreder boganbefalingerne lidt ud og har indlæg om en del gode bøger til jer den kommende tid.
 8. Opgradere på uldsokker, blødt tøj og tørklæder.
 9. Tidligt i seng allerede mellem 20.30 og 21.30 tiden. Det har jeg været god til at gøre ofte de sidste par uger. Med en god bog, Avedas stress fix på håndledet (den er virkelig drøj i brug og jeg elsker duften), Yogi bedtime te i koppen og så bare koble af og slappe af, inden omkring gode otte timers søvn.
 10. Spille gode spil sammen. Vi holder meget af at hygge sammen alle fire med gode familiespil og gør det ret ofte. Før vi fik Johan og Julie spillede Martin og jeg også ofte skak, scrabble eller backgammon sammen, men det er gået lidt i glemmebogen efter vi har fået børn. Tror vi skal til det igen, for det er altså også fine rammer for en rigtig aftenhyggestund.

16 kommentarer
 • Annesophie skrev:
  11. september 2017 kl. 15:51

  Jeg har lige fået en opskrift på chorizo-suppe, som jeg glæder mig til at lave. Den blev serveret til natmad til en 60 års fødselsdag, og den var SÅ lækker og varmende. Jeg har aldrig været suppe-fan, men så længe de er fyldige, kraftige og smagfulde, så går man ikke galt i byen.
  Og selvom efterår ikke er det mest spænende vejr, så er det årstiden for masser af lækker og varmende comfort food – og græskar!

  • Ann-Christine skrev:
   12. september 2017 kl. 21:16

   Øj, det lyder dejligt med sådan en suppe – og er helt enig i at fyldige kraftige supper er ret fantastiske.
   Må prøve at komme med et godt bud på min chorizo suppe variant på et tidspunkt :) Tusind tak for inspiration og så hyggeligt at I hjælper hinanden ♡
   Dejlig efterårsaften til dig
   Kh AC

  • Anne-Marie skrev:
   11. september 2017 kl. 21:48

   Den lyder spændende, er det en du vil dele den suppe?

   Vh Anne-Marie

   • Annesophie skrev:
    11. september 2017 kl. 22:02

    Det kan du tro Anne-Marie!
    Til 4 personer skal der bruges 2 løg, olivenolie, 200 g rå chorizo, 2 ds hakkede tomater (gerne med basilikum), 1 dl piskefløde, 4 dl vand, samt salt og peber.
    Løgene hakkes og svitses i en gryde. Tilføj chorizoen og svits dem med. Hæld tomaterne og fløden i gryden. Tilsæt derefter vand (har hørt at det er godt at skifte ud med en boullion kogt på en røget saltet hamberryg, eller noget andet med en god kraftig smag). Suppen skal nu simre i 20 min. Smages herefter til med salt og peber og servér.

    Måske det også kan give Ann-Christine inspiration til en ny lækker opskrift :-)

 • Maria skrev:
  11. september 2017 kl. 16:37

  Mange gode tip here. Perfekt timing også. Jeg er lidt efterårstrist og må prøve at få det bedste ud af det.
  Jeg har lige set Big Little Lies. Anbefales! Meget intens, men god og velspillet.
  Nu slapper jeg af med When Calls the Heart på Netlix. Ahhh. Dejlig serie.

  • Ann-Christine skrev:
   12. september 2017 kl. 21:19

   Hvor godt jeg lige ramte plet med indlægget her og ja, det er virkelig bare om at få det bedste ud af det. Nogle gange er det så rart lige med lidt inspiration til netop det♡
   Glæder mig til Big Little Lies, tænker vi starter på den i weekenden :) Og tusind tak for tip om When Calls the Heart, har lige tjekket den og den virker til at være lige mig – rigtig efterårshyggelig. Tror også jeg kommer til at nyde den :)
   Kh AC

 • Mia skrev:
  12. september 2017 kl. 06:39

  Nu du spørger kunne det være dejligt med en opskrift på hummersuppe og broccolisuppe.

  Venlig hilsen
  Mia. :-)

  • Ann-Christine skrev:
   12. september 2017 kl. 21:32

   Broccolisuppen får du fluks lige her :) – og tak for opfordringen med hummersuppe, det vil jeg notere og glæde mig til at lave en opskrift på :)
   Kh AC

 • Ditte skrev:
  12. september 2017 kl. 12:30

  Big Little Lies kan bestemt anbefales. Er lige blevet færdig med den og den var super velproduceret, intent og velspillet.

  • Ann-Christine skrev:
   12. september 2017 kl. 21:32

   Glæder mig til at se den – dejligt med gode anbefalinger til den :)

 • Ane Marie Hanne skrev:
  12. september 2017 kl. 17:22

  Hej Ann-Christine.
  Tak for et hyggeligt efterårsindlæg!
  Jeg ved ikke om du har prøvet at bage såkaldte “Bastogne kiks” – du ved, de brune, hyggelige småkager, man kan købe i de fleste supermarkedet? Men jeg har længe ledt efter en god opskrift og tænkte, at du måske havde en? Hvis du skulle have det, må du meget gerne del den på din herlige blog.
  De bedste hilsner
  Ane.

  • Ann-Christine skrev:
   12. september 2017 kl. 21:38

   Tusind tak for din søde hilsen, Ane, Jeg har faktisk lige netop i sidste uge fundet på og skrevet en opskrift på dem, som skal testes i denne uge. Den skal nok lige justeres til og finpudses, men bliver de gode, så kan du tro at jeg gerne deler den snart :)
   Kh AC

 • Rikke skrev:
  12. september 2017 kl. 21:02

  Hej Ann Christine.
  Følger din blog næsten dagligt.
  Tak for gode anbefalinger og inspiration her i den våde tid.
  Min gode engelske ven fra Yorkshire har introduceret mig til denne type the “Tea pigs” og det er en klar anbefaling herfra :-)
  Mvh Rikke

  • Ann-Christine skrev:
   12. september 2017 kl. 21:46

   Hej Rikke,
   Hvor er det dejligt at høre :) Og sikke et skønt tip og dejlig anbefaling – jeg faldt helt i staver derinde på Tea Pigs, SÅ mange skønt varianter jo. Det må jeg prøve.
   Kh AC

 • Mai skrev:
  13. september 2017 kl. 14:00

  Jeg kunne godt tænke mig en opskrift på Butternut suppe :)
  Jeg har brugt din opskrift på Hokkaidosuppe flere gange, men lige nu er min Netto og Kvickly også fyldt med Butternut.

  Tak for en skøn blog!

  • Ann-Christine skrev:
   14. september 2017 kl. 07:05

   God ide! Det vil jeg lige prøve at komme med en skøn opskrift på snart :)
   Tak for din søde hilsen
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.