Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/broccolisuppe/

Broccolisuppe

Broccolisuppe er sådan en dejlig cremet varm vintersuppe – og når der så er en stor skål topping til at drysse over den cremede suppe, så er det altså bare ekstra godt.
Man må ikke gå ned på suppetoppings eller på godt brød til. Begge dele er et hit til denne suppe. Jeg havde bagt disse osteboller til …  gode! -har I mon prøvet dem?

I aften skal vi have suppe igen – og vi skal have risengrød, for første gang i laaang tid. Bliver bare så hyggeligt og efter jeg lavede gløgg i går, så er jeg altså en smule i julehumør efter den dejligste krydrede juleduft bredte sig i huset. Det er nærmest uundgåeligt ;)

PT30M

Broccolisuppe med lækker topping

4 pers.     30 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 2 løg, grofthakket
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 kartofler, skrællede og skåret i tern
  • 1 broccoli, skåret i grove stykker, inkl det meste af stiklen (gem en smule fine buketter til topping)
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 liter grøntsagsboullion
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dryp æbleeddike eller citronsaft
  • Topping
  • Sprød bacon, skåret i små stykker (kan undlades)
  • lidt frisk broccolibuketter
  • æbler i tern, vendt i citron saft med honning
  • ristede græskarkerner
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Kom løg, hvidløg og olie i en gryde og sauter ved middel varme til løgene er bløde og klare. Kom derefter kartoffeltern, grøntsagsbouillion, lidt salt og timian i gryden. Kog op og lad det simre under låg i 15 minutter, hvorefter broccoli tilsættes og koges med i 5 minutter.

Blend hele suppen grundigt, tilsæt fløde og smag til med salt og peber – hvorefter suppen blendes godt igennem igen.

Server med de lækre toppings.