Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rigtig-godt-nytaar-om-aaret-der-gik-og-om-udsigten-til-et-dejligt-nytaar/

Rigtig godt nytår – om året der gik og om udsigten til et dejligt nytår

2014Her på årets sidste dag, tænker jeg tilbage på året er gået og på hvilket oplevelser, vi har fyldt vores 2014 med. På hvordan vi har indrettet vores hverdag, familieliv, arbejdsliv og på de rejser og oplevelser vi har haft sammen – og ikke mindst, så tænker jeg lidt ekstra over mine ønsker, drømme, planer og håb for det kommende år.

Her er en del af mit lille tilbageblik på året, der gik her på bloggen og i min familie – og lidt om året, der venter forude, med nye oplevelser, begivenheder, hverdag og eventyrer.

pandekage-lagkage-med-hindbaer

Nye livretter og favoritter i køkkenet

Hvor har der været mange dejlige nye opskrifter i dette år. Det er super svært at vælge nogle enkelte favoritter ud, for de er jo alle sammen skønne, synes jeg.

 • Rødbedebøffer – af resterne fra juiceren, serveret som vegetar pariserbøf
 • Saltede citronmandler – fortsat min ‘top of mind’ snack favorit
 • Rabarberkagen skal helt sikkert på sommerens kageliste igen i det nye år. En ny sommerfavoritkage – og squashkagen kan så tage 1. pladsen som sensommerfavoritten.
 • Pandekagekage kan muligvis godt blive en fast fødselsdagstradition – lige som disse luksus hotdogs allerede er det.
 • Forloren hare i en ny og alligevel super klassisk version er strøget direkte ind på vores familie top 10.

Havekrukker-mal-med-husnummer

DIY

Jeg synes det er super sjovt at lave DIY projekter herhjemme og jo det er nærmest som at jo flere jeg laver, jo flere ideer får jeg og jo sjovere er det – ikke mindst, så elsker jeg at dele mine små projekter med jer her på bloggen – det glæder jeg mig også til at gøre endnu mere af fremover.  Disse DIY projekter er blandt mine favoritter for 2014:

 • Vi har bygget nyt spisebord og selv om – eller måske fordi – det er småskævt, råt og uperfekt, så elsker jeg det bord. Og der er spist mange måltider, spillet mange puslespil, arbejdet en del, talt en masse og hygget ret så meget omkring dette bord.
 • Jeg malede de gamle krukker i haven, og er stadig ualmindelig glad for resultatet!
 • Jeg lavede verdens nemmeste fake marmorbord.
 • Jeg købte min egen malebog til voksne og begyndte at tegne – og blev vild med det!

stifindere
Rejser og oplevelser

Det har været et godt rejseår, med mange små og store oplevelser, udflugter og rejser. De er alle sammen samlet her, og det er svært at plukke nogle enkelte oplevelser ud, for de har alle været noget særligt hver især og har skabt dejlige minder. 2014 har blandt andet budt på:

 • En weekend i sommerhus ved Søndervig – en tur der hver gang jeg tænker på den, får mig til at længdes efter Vesterhavet.
 • Jeg skrev om mine favorit spisesteder her i Aarhus – Vi flyttede hertil for 2 1/2 år siden og Aarhus er en by jeg virkelig kommer til at holde mere og mere af (selv om jeg stadig har et ømt punkt for Østerbro)
 • I sommerferien kørte vi til Bruxelles og spiste de lækreste pommes frites – jeg bloggede om gode spisesteder i Bruxelles og derefter kørte vi videre til den smukke by Brügge.
 • Jeg var alene i Skotland, (her og her), og jeg skal helt sikkert tilbage og opleve den skotske natur og dejlige mentalitet igen – meget gerne sammen med min familie næste gang.
 • Juletur til Göteborg og Liseberg, nærmest magisk at besøge nye byer indpakket i fin julepynt.

valdemarsro_om_boern_og_mad

Familie

 • Vi fejrede 5 års fødselsdag for børnehaven og for familien. Det er virkelig en fantastisk alder (men det har jeg nu egentlig syntes om alle aldre indtil nu … ;)) Tænk at det er sidste år inden skoletiden begynder – det ved jeg nu ikke helt om jeg er klar til, men det er Johan og Julie til gengæld!
 • Vi fejrede en masse traditioner, lige fra fastelavn, varme hveder og luciaboller – jeg elsker traditioner. Både de klassiske danske, de udenlandske og dem vi selv skaber.
 • Johan startede til fodbold med stor entusiasme og har spillet sine første kampe og Julie startede til ridning på den sødeste pony på rideskolen (også den langsomste, hvilket er et stort plus for en pony til min datter, ifølge mit morhjerte, omend hun nok selv er klar til en lidt hurtigere galop snart)
 • Jeg skrev om børn og kræsenhed, om lidt om hvordan vi griber den slags an herhjemme
 • Lige som alle andre familier, så byder livet på både medvind og modvind. Modvinden har været mild og sporatisk i år, og har på intet tidspunkt føltes uoverkommelig. Hvilket bestemt ikke tages som en selvfølge, men takkes for med ydmyg taknemmelighed, for modvind er man bestemt ikke altid selv herre over. Medvind i livet, derimod, tror jeg meget på, at vi selv har en stor grad af indflydelse på at skabe (og ikke mindst lægge mærke til og sætte pris på), og jeg synes vores 2014 på rigtig mange måder, har været et virkelig dejligt år.

bogkontrakt

Arbejde

 • Jeg udgav min første bog ‘Opskrifter og små glimt af hverdagslykke’  i september. Det har været sådan en spændende proces og oplevelse. Tak til alle jer, der læser med her på bloggen og som har købt min bog, det er jeg så taknemmelig for. Bogudgivelsen har været en kæmpe oplevelse,  hvor jeg har mødt en masse af jer søde læsere (det har været SÅ hyggeligt), hvor jeg har fået erfaring med hele forlagsbranchen og hvor jeg er blevet en smule klogere på det at udgive en bog – var på bar bund erfaringsmæssigt – og det var guld værd at have Lise til at guide mig gennem (min erfarne og yderst kompetente redaktør fra Nyt Nordisk Forlag.)
 • Jeg har i 2014 udelukkende haft fokus på min bog og min blog i mit arbejde, og opdaterede derfor et indlæg, som handler om, hvad jeg beskæftiger mig med i min lille enmandsvirksomhed.
 • Jeg fik lavet nyt design på Valdemarsro og er så glad for de nye omgivelser, som føles dejligt genkendelige og alligevel tiltrængt opfrisket. Hvis designet stadig driller, så prøv endelig at tømme cacheog cookies, det burde hjælpe.
 • Jeg har haft et år med virkelig mange dejlige samarbejder her på bloggen. Samarbejder, som bliver udvalgt efter at passe til bloggen, være til inspiration for jer, der læser med og som falder helt i tråd med min personlige smag – det har været fantastisk og det udvikler mig meget personligt, fagligt og min blog indholdsmæssigt at indgå i spændende samarbejder. Det er jeg super taknemmelig over at have muligheden for!

 romantisk-morgenmad

2015

Jeg glæder mig rigtig meget til det kommende år! Rigtig, rigtig meget faktisk – på en måde så jeg har helt sommerfugle i maven og det kribler i fingrene, for at tage hul på alle oplevelserne for det kommende år. Vores planer for 2015 er fyldt med helt særlige nye oplevelser og mere af det der i forvejen går godt:

 • Vi har booket og betalt flybilletterne til vores drømmerejse og tager afsted inden så længe. En længere drømmerejse rundt i Asien på ægte backpackervis med spændende nye eventyr og oplevelser forude. Meget mere om det i et blogindlæg helt for sig selv, snarest …
 • Jf ovenstående, så skal vi være rigtig meget sammen alle fire i vores lille familie, og dét glæder jeg mig mere til end noget andet.
 • Jeg vil prioritere min blog højt i det kommende år – jeg er intet mindre end top, top, topmotiveret og nyder virkelig min blog og det fællesskab vi har sammen herinde.
 • Til sommer drømmer jeg om et større haveprojekt i den budgetvenlige ‘gør det selv’ genre. Vi har (grimme) fliser i hele haven, og sommer skal de væk.
 • 2. halvår af det kommende år, bliver med skolestart og skolebørn … Det er lidt vildt, og minder mig om at tiden suser afsted – så tror bare jeg i denne omgang vil nøjes med at have fokus på 1. halvår ;)

Rigtig godt nytår

Rigtig godt nytår til jer der læser med her på bloggen. Jeg håber det nye år vil bringe masser smil, solskin, og små glimt af hverdagslykke og dejlige oplevelser i jeres liv.

Tusind tak for at I  læser med på min blog! Jeg tænker ofte, at jeg er et heldigt asen, for I er de sødeste, rareste og mest positive læsere, man som blogger kan ønske sig – og I får mig dagligt til at smile og blive glad i maven af jeres skønne, inspirerende kommentarer og er på den måde også med til at fylde min hverdag med inspiration og glæde. Tusind tak for det ♥

24 kommentarer
 • Maria skrev:
  31. december 2014 kl. 08:51

  Det er så skønt at følge med her hos dig AC!

  Rigtig godt nytår til dig og din familie!
  Jeg ønsker dig detbedste for 2015

  Kram Maria

  • Ann-Christine skrev:
   2. januar 2015 kl. 10:14

   Tusind tak, søde Maria – rigtig godt nytår til dig og din familie også
   (og jeg glæder mig til at høre mere om dine planer for 2015 ;)

 • Dorte skrev:
  31. december 2014 kl. 09:15

  Rigtig godt nytår. Det har været en fornøjelse at lære dig at kende i år. Som du ved slutter mit år i den triste ende, men dermed også med en særlig bevidsthed om at have fokus på drømme og gode ting i det nye år. Med ønske om en dejlig nytårsaften. Kærlig hilsen Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   2. januar 2015 kl. 10:16

   Kære Dorte,
   Tusind tak og rigtig godt nytår til dig og din familie!
   Jeg er så trist på jeres vegne, men håber virkelig at 2015 bringer en masse godt ting med sig til jeres familie og jeg synes det er beundringsværdigt, at du allerede har fokus på at være bevidst omkring et fokus på de gode ting, set i lyset af den december I har haft.
   Mange tanker og ønsker om et godt nytår
   Kh AC

 • Linda skrev:
  31. december 2014 kl. 09:15

  Rigtig godt nytår til dig og din familie!
  Jeg nyder hver dag at følge med på din blog og bruger stort set dagligt dine opskrifter og lader mig meget inspirere af dine tilsendte madplaner hver lørdag :)
  Mit nytår bliver ganske anderledes end de tidligere idet jeg også skal i gang med at starte egen virksomhed, hjemmeside mv. En konsulentvirksomhed indenfor familievejledning, foredrag osv. Jeg glæder mig meget til at prøve kræfter med dette.
  Jeg glæder mig til at følge med og høre om jeres drømmeferie til østen. I ønskes en rigtig god tur, når I når så vidt!

  • Ann-Christine skrev:
   2. januar 2015 kl. 10:20

   Kære Linda,
   Hvor lyder det bare et spændende år forude for dig! Rigtig skønne planer og jeg ønsker dig alt det bedste, en god start og rigtig god arbejdslyst med din virksomhed.
   Og stort tak for at du følger med og for dine altid så søde og hyggelige kommentarer, det er jeg glad for.
   Jeg glæder mig rigtig meget til at blogge fra vores tur og ja, til at komme afsted på eventyr med familien og bare være sammen :)
   Rigtig godt nytår
   Kh AC

 • Kamilla skrev:
  31. december 2014 kl. 09:23

  Rigtig godt nytår! Jeg nyder at følge din blog og ser frem til næste år. Den fine fotocollage, har du lavet den i photoshop? Kærligst

  • Ann-Christine skrev:
   2. januar 2015 kl. 10:22

   Hej Kamilla
   Tusind tak, godt nytår til dig også og jeg glæder mig også til at følges videre i det nye år :)
   Jeg har lavet den i i photo collage app til mac – der er en del forskellige gode i appstore. Min hedder bare Photo Collage Maker
   Kh AC

 • Bettina skrev:
  31. december 2014 kl. 09:24

  Hej kære Ann-Christine !
  Jeg har med stor glæde og fornøjelse fulgt, læst og brugt din blog igennem flere år – men aldrig sendt dig en kærlig hilsen. Nu! skal det være. Jeg glædes over dine skønne opskrifter og dejlige billeder – men allermest over din opmærksomhed og taknemlighed over de små ting i hverdagen – hvilket jeg synes er så vigtigt – men alligevel har jeg indimellem brug for at blive mindet om det…. så TAK for det.
  Det lyder som et spændende år du og din familie går i møde. Som du, har jeg altid syntes, at mine børns alder og udvikling skabte nye, spændende udfordringer og muligheder. Mine tre børn er ikke længere små… men vi skaber “stjerne-stunder” sammen der hvor de er. (Faktisk har jeg i julegave til min store datter på 17, købt en malebog “secret garden” som jeg så på din blog… vi har sådan nydt det … tak !)
  Jeg vil ønske dig og din familie et fantastisk nyt år – mange hilsner Bettina.

  • Ann-Christine skrev:
   2. januar 2015 kl. 10:25

   Kære Bettina,
   Hvor blev jeg glad for at læse din søde hilsen. Jeg har selv brugt min blog helt oprindeligt til at huske alle de små skønne ting og til at lægge mærke til dem i hverdagen. Det gør mig så glad og taknemmelig at det kan skabe glæde og inspiration.
   Og hvor er det dejligt at høre at den malebog også skaber glæde hos jer, jeg synes virkelig også den er noget ganske særligt.
   Rigtig godt nytår til dig og din familie – jeg glæder mig til at følges videre i det nye år
   Kh Ann-Christine

 • Jane skrev:
  31. december 2014 kl. 09:31

  Ja, sikke et år, det har været hjemme hos jer! Hvor er det fint at se det stillet sådan op!
  Jeg glæder mig til at følge med i jeres rejse næste år, selvom jeg vil være grøn af misundelse det meste af tiden ;-)

  Rigtig godt nytår, søde Ann-Christine!

  • Ann-Christine skrev:
   2. januar 2015 kl. 10:27

   Jeg glæder mig også bare så meget til vores rejse, og det kunne da være sjovt hvis der var nogle spots her og der I vil kunne genkende – I er jo vist ret velberejst i Thailand ;)
   Rigtig godt nytår til dig ♥

 • Mutti skrev:
  31. december 2014 kl. 10:50

  Og mange gange TAK for din blog! Så kan vi altid lige “kigge” indenfor hos jer! :-) Og komme lidt med, når i rejser ud! Og så er det intet mindre end helt fantastisk, den rejse i nu kan se frem til! Må lykke og held blive jeres ledsager!!

  • Ann-Christine skrev:
   2. januar 2015 kl. 10:28

   Tusind tak! Jeg er SÅ glad for at kunne ‘tage jer med’ sådan en blog er jo helt fantastisk til at føle at man ses, selv om den fysiske afstand indimellem er stor ♥

 • Kathrine skrev:
  31. december 2014 kl. 10:54

  Kære A.C.
  Rigtigt godt nytår. Jeg vil glæde mig rigtigt meget til at følge din blog endnu et år.
  Derudover vil jeg gerne sige mange tusind tak for dit tip mht frisør. Jeg har været derovre her i ferien og Tanja har gjort at mit hår er pænere end nogensinde før.
  Alt det bedste, Kh Kathrine.

  • Ann-Christine skrev:
   2. januar 2015 kl. 10:30

   Kære Kathrine,
   Hvor er det dejligt at høre! Jeg har selv lige været forbi Tanja her mellem jul og nytår, hun er altså super til det med farver og klip :) Dejligt at du har samme oplevelse.
   Jeg glæder mig til at følges videre i det nye år, og ønsker dig rigtig godt nytår
   Kh Ann-Christine

 • Finurligt skrev:
  31. december 2014 kl. 11:42

  Sikke et dejligt år I har haft og tak for at vi har fået lov til at være med på sidelinjen. Jeg har netop selv udgivet mit 2014-indlæg, og (endnu) en af fordelene ved at have blog er, at man får sat ord på alt det gode, som man har været så heldig at opleve i løbet af året.

  Du og dine ønskes et dejligt nytår.

  • Ann-Christine skrev:
   2. januar 2015 kl. 10:32

   Det må jeg lige forbi og læse :)
   Jeg synes også bare det var noget så hyggeligt at se tilbage på året der gik her på bloggen, det er så hyggeligt t kigge i arkiverne indimellem :)
   Rigtig godt nytår til dig og din familie

 • Malene Poulsen skrev:
  31. december 2014 kl. 13:47

  Sikke et skønt indlæg – masser af dejlig gensyn og “nååårh ja” oplevelser, da der var flere ting jeg skulle have haft lavet af dine mange gode ideer… det bliver så i 2015. Bl.a. vil jeg lave et bord, som du har og male mine have krukker. Og så kan jeg altså ikke glemme den voksen-malebog. Jeg tror den må bestilles – for det er noget af det jeg vil blive bedre til i 2015. De rolige øjeblikke, hvor jeg finder min kreativitet frem igen og finder ind til en dybere ro… tror sådan en malebog kunne være en god hjælp til mig på den front:-)

  Tak for dine mange dejlige indlæg – jeg ved, at hver eneste gang jeg åbner din side, så venter der mig noget spændende, nærværende og inspirerende. Og det er jeg taknemmelig for (du har også mere en een gang reddet mig fra “hjælp-jeg-har-ikke-fået-taget-noget-op-til-aftensmaden” med de mange lækre retter, som er så overskueligt inddelt og nemme at gå til… og ikke mindst; noget for enhver smag).

  Jeg ønsker dig og din lille klan et fantastisk, festligt og lykkebringende nytår— et sprødt, friskt og urørt år venter forude for os alle. Lad og huske at få det meste og bedste ud af det.

  Kærligst Malene

  • Ann-Christine skrev:
   2. januar 2015 kl. 10:34

   Kære Malene,
   Tusind tak for din søde hilsen og hvor er det atså bare dejligt at høre at mine projekter, ideer og opskrifter, skaber inspiration og lyst til kreativitet (og dejlige måltider).
   Rigtig dejligt nytår til jer, og skøn påmindelse om at få det meste og bedste ud af det :)
   Kh Ann-Christine

 • Camilla skrev:
  1. januar 2015 kl. 08:51

  Sikken et hyggeligt ‘året der gik’ indlæg :)

  Godt nytår og rigtig god tur.
  Jeg glæder mig til at læse med i 2015 også :)

  • Ann-Christine skrev:
   2. januar 2015 kl. 10:36

   Tusind tak og jeg glæder mig også meget til at dele en masse indlæg, opskrifter og oplevelser i det nye år.
   Kh AC

 • Laila Bruun Thomsen skrev:
  1. januar 2015 kl. 19:09

  Dejlige glimt fra et dejligt år! Som altid var det skønt at fejre nytåret med jer.

  • Ann-Christine skrev:
   2. januar 2015 kl. 10:37

   Året startede i det allerdejligste selskab ♥♥♥

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.