Rødbedekage
Velsmagende og saftig rødbedekage, fyldt med smovs, rødbeder og chokolade.
Det er en dejlig saftig kage og jeg tror næppe de fleste vil bemærke rødbede i kagen, hvis man ikke lige ved det – eller hvis man undre sig lidt over den smukke røde farve, som kagen har.
Rødbedekage smager mest af chokolade, men rødbede gør kagen ekstra saftig og giver en dejlig konsistens i krummen.
Prøv også: min opskrift på bananbrød >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rødbedekage
- 75 g smør
- 100 g mørk chokolade
- 4 æg
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 175 g sukker
- 175 g rødbeder, groftrevet
- 125 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- Frosting
- 100 g flormelis
- 1 knivspids vaniljepulver
- 2 dråber rød frugtfarve, farvepasta eller rødbedesaft
- 100 g smør, stuetemperet
- 100 g naturel flødeost
Smelt smør i en gryde ved lav varme, tag gryden af varmen og rør chokoladen i.
Pisk æg, vanilje og sukker med en håndmikser til det er luftigt og rør den smeltede smør og chokolade i blandingen, sammen med groftrevet rødbede.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen og sigt det i dejen. Rør dejen sammen.
Kom kagedejen i en smurt springform på 22 cm, beklædt med bagepapir i bunden og bag i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i cirka 50 minutter, mærk efter om den er færdigbagt.
Lad kagen køle lidt af i formen og tag den derefter ud og lad den køle af på en rist.
Frosting
Pisk flormelis, lidt farvepasta (rødbedesaft eller frugtfarve, juster mængden til farven er fin), vanilje og smør med en håndmikser, til det er luftigt. Rør flødeost i og smør det på den afkølede kage.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
På de fine billeder, ser frostingen lyserød ud, men der er intet i opskriften, der umiddelbart burde farve den – har du brugt rødbedesaft – eller frugtfarve?
Hej Tine
Det var lige smuttet ud, men er opdateret med igen nu. jeg bruger frugtfarve, farvepasta eller lidt rødbedesaft til at farve med.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
kan rødbedekagen fryses?
vh Lisse
Ja, det kan den fint
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg synes din rødbedekage lyder spændende og vil bage den til 40 kolleger til på torsdag. 😀
Meeen jeg tænker at hvis jeg bare ganger opskriften op til 20 x 2 skal der 20 æg i til (kun) 625 g mel.
Det lyder helt forkert.
Er det rigtig tænkt af mig?
Eller skal man korrigere/gange opskriften på anden måde?
Hej Karin
Hvor lyder det dejligt med bagning til kollegaerne!
Jeg ville ikke korrigere målene selv om jeg gangede kagen op til en stor bradepande a 20 pers.
Men vær endelig opmærksom på saften i rødbede, så hvis den er meget våd, skal du evt justere med en anelse mere mel. Men se gerne tips under opskriften, med at presse væden fra den groftrevede rødbede og vær også opmærksom på at bagetiden kan variere når man bruger en større form. Tjek evt min beregner på formstørrelser her:https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
Rigtig god fornøjelse med bagningen :)
Kh Ann-Christine