Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/roedbedekage/

Rødbedekage

“Tænk at jeg aldrig i hele mit liv har smagt rødbedekage før, og så smager det bare så vildt godt!” sagde Johan i går, da vi spiste denne nybagte og mega lækre rødbedekage.

Og den rødbedekage var virkelig også toplækker!

Så saftig, svampet og helt perfekt.

Lidt chokoladekage-agtigt, faktisk.

Julie var i hvertfald i første omgang sikker på at det var en chokoladekage. Johan gættede på vaniljekage og da jeg afslørede at det var rødbedekage med både chokolade og vanilje – så synes de rødbededelen var lidt et skørt indslag. Det hindrede dog ikke at rødbedekagen smagte ualmindelig godt.

PT50M

Rødbedekage

6-8 pers.     50 min.
6-8 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
50 min.
Fremgangsmåde

Smelt smøret langsomt i en gryde og rør chokoladen deri.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med sukkeret. I en anden skål piskes æg og sukker sammen. Kom blandingen i gryden og rør grundigt rundt under laveste varme i et minuts tid. Tag af varmen og rør rødbede i. Bland mel, et lille nip salt og bagepulver og kom det i.

Kom kagedejen i en bageform (min er 19 cm i diameter) beklædt med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 180 g i 45 minutter. Lad kagen køle lidt af i formen og tag den derefter ud og lad den køle af på en rist til den blot lige akkurat er en smule lun.

Frosting
Den anden halve vaniljestang flækkes og alle kornene skrabes ud (brug gerne den tomme vaniljetang til hjemmelavet vaniljesukker) Bland vaniljekorn med flormelis og pisk det sammen med smør, til det er luftigt. Rør derefter philadelphia i og smør det på kagen med en spartel.

P.S mht rødbede – brug gerne den rødbedepulp der bliver tilovers, hvis du juicer rødbeder. Ellers bare riv frisk rødbede fint. Jeg har brugt pulp – og måske skal der lige 25 g mere mel i hvis man bruger hel frisk revet rødbede, da der er mere saft i.