Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/roedbedekage/

Rødbedekage

Velsmagende og saftig rødbedekage, fyldt med smovs, rødbeder og chokolade.

Det er en dejlig saftig kage og jeg tror næppe de fleste vil bemærke rødbede i kagen, hvis man ikke lige ved det  – eller hvis man undre sig lidt over den smukke røde farve, som kagen har.

Rødbedekage smager mest af chokolade, men rødbede gør kagen ekstra saftig og giver en dejlig konsistens i krummen.

Prøv også: min opskrift på bananbrød >>

PT60M

Rødbedekage

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 75 g smør
  • 75 g mørk chokolade
  • 4 æg
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 125 g sukker
  • 175 g rødbede, fintrevet
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • Frosting
  • 75 g flormelis
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 60 g smør, stuetemperet
  • 75 g flødeost, naturel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde ved lav varme, tag gryden af varmen og rør chokoladen i.

Pisk æg, vanilje og sukker med en håndmikser til det er luftigt og pisk den smeltede smør og chokolade i blandingen. Pres overskydende væde fra den groftrevet rødbede gennem en sigte og kom den groftrevede rødbede i dejen.

Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen.

Kom kagedejen i en smurt springform på 22 cm, beklædt med bagepapir i bunden og bag i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i cirka 50 minutter, mærk efter om den er færdigbagt.

Lad kagen køle lidt af i formen og tag den derefter ud og lad den køle af på en rist.

Frosting
Pisk flormelis, vanilje og smør med en håndmikser, til det er luftigt. Rør flødeost i og smør det på den afkølede kage.