Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/roedbedekage/

Rødbedekage

“Tænk at jeg aldrig i hele mit liv har smagt rødbedekage før, og så smager det bare så vildt godt!” sagde Johan i går, da vi spiste denne nybagte og mega lækre rødbedekage.

Og den rødbedekage var virkelig også toplækker!

Så saftig, svampet og helt perfekt.

Lidt chokoladekage-agtigt, faktisk.

Julie var i hvertfald i første omgang sikker på at det var en chokoladekage. Johan gættede på vaniljekage og da jeg afslørede at det var rødbedekage med både chokolade og vanilje – så synes de rødbededelen var lidt et skørt indslag. Det hindrede dog ikke at rødbedekagen smagte ualmindelig godt.

PT50Mter

Rødbedekage

1 kage    50 minutter
1 kage
Ingredienser
Udskriv opskrift
50 minutter
Fremgangsmåde

Smelt smør langsomt i en gryde og rør chokoladen deri.

I en anden skål piskes æg, vanilje og sukker sammen.

Kom blandingen i gryden og rør grundigt rundt under laveste varme i et minuts tid. Tag af varmen og rør rødbede i.

Bland mel, et lille nip salt og bagepulver og kom det i.

Kom kagedejen i en bageform (min er 19 cm i diameter) beklædt med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 180 g i 45 minutter.

Lad kagen køle lidt af i formen og tag den derefter ud og lad den køle af på en rist til den blot lige akkurat er en smule lun.

Frosting
Den anden halve vaniljestang flækkes og alle kornene skrabes ud (brug gerne den tomme vaniljetang til hjemmelavet vaniljesukker) Bland vaniljekorn med flormelis og pisk det sammen med smør, til det er luftigt. Rør flødeost i og smør det på kagen med en spartel.

Opskriften er til 8 personer