Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-55/

Små glimt

haveliv-efteraar

Der er i sandhed efterår i luften nu. Luften var kold og sprød her til morgen, og der var langtidsholdbar dug på bladene og græsset. Jeg elsker alle vores fire årstider og kan næsten ikke vælge en favorit, men lige nu hvor vi står i starten af efteråret er det helt svært ikke at vælge den som favoritten. Det er den eneste rigtige årstid lige nu om ikke andet og vel egentlig vældigt rart at have skiftende favoritter, som følger årets gang …

Efteråret er sådan en smuk årstid og i løbet af de næste få uger bliver naturen gylden i røde, orange, gule og brune nuancer. Det lokker med skovture, udendørsliv og bål i haven med et krus varm chokolade i hænderne.

aeblerÆblerne er snart klar til både at blive spist som de er og til at blive forvandlet til en krydret æblesmør, den dejligste æblegrød og en masse andre skønne opskrifter med efterårets æblehøst – find en masse skønne æbleopskrifter her 

brombaer

Vi har været på brombærrov i mine svigerforældres have og vi har plukket de sidste salathoveder i vores egen have denne weekend.

Mange krydderurter er gået i blomst og det er så lækkert at lade hånden stryge over salviebladene, oreganoen og den skønne timian. Bare at dufte det hele ind og nyde.

chokolade

Dagene bliver kortere og der er nu mørkt om aftenen. Hyggeligt med tid til stearinlys og indendørslivet. Netflixserier og boglæsning. Krammeaftener med tæpper og gode historier.

På opfordring af Julie skal de med på fredagshyggeprogrammet herhjemme igen denne uge. Så mangler vi bare en god fredagsfilm, de sidste mange gange har vi set serierne: Nana og Busters Verden.

“skal vi ikke se en ny god film fra gamle dage?” har min børnebande spurgt.

Snart weekend og vores skal bruges på brombærplukning, et lille besøg hos Molly, som vi glæder os til skal hjem og bo hos os. Langsom morgenmad, sove længe på skift, måske en tur forbi et loppemarked, simremad, en nybagt kage og forhåbentlig også en weekend fyldt med lune solskinsglimt, der lokker og inspirere til havearbejde og udeliv.

Rigtig dejlig weekend til jer ♡

hyld-og-hyben

Der er hyldebær som snart er klar til at blive lavet til saft. Varm hyldebærsaft er en efterårsfavorit som har jaget mange forkølelser væk. Hyldebærsaft og dette ingefærshot – så er der bonus på velvære i efteråret. Uden for vores grund er der både hyben og hyld. Jeg overvejer lidt hvad jeg ellers skal finde på i år af nye opskrifter.

i-haven

Weekenden har lokket med solskin og varme nok til at drikke te og læse bøger i haven.

hortensia

Vores kommende haveprojekt tilgodeser en af mine yndlingsblomster; hortensia, som kommer til at spille en væsentlig rolle i bedet med blomster.

sen-morgen

En weekend med det smukkeste efterårsvejr, tid til at sove længe, tid til at læse bøger, tid til at hygge, drikke kaffe, lave kager og spise en langsom søndagsmiddag – en weekend med tid.

uhm, det har været så dejligt! Håber også jeres var god 

10 kommentarer
 • Trine skrev:
  21. september 2015 kl. 14:01

  Så skøn og også en af mine yndlingsårstider- jeg har lavet den skønneste hybenmarmelade- perfekt til en god blåskimmel ost?

  • Ann-Christine skrev:
   21. september 2015 kl. 21:07

   Mums kombination :) Jeg er så fristet til at lave hybenmarmelade nu :)

 • Marie J. skrev:
  21. september 2015 kl. 16:18

  Det lyder da ikke rart, hvis forkælelserne bliver jagtet væk! Jeg vil hellere slippe for forkølelserne ;)

  • Ann-Christine skrev:
   21. september 2015 kl. 21:11

   He he, åhhh nej – det vil ikke være så godt :D
   jeg må lige få rettet den stavebommert ;)

 • Ditte skrev:
  21. september 2015 kl. 16:45

  Jeg håber ikke, at hyldebær saften jager ALT forkælelsen væk ;)

  Glædeligt efterår og tak for din vidunderlige blog!

  • Ann-Christine skrev:
   21. september 2015 kl. 21:12

   Ahh, nej dét håber jeg virkelig heller ikke ;)
   Glædeligt efterår til dig også og tak <3

 • Trine Heide skrev:
  23. september 2015 kl. 16:20

  Hvilken lak har du på på billedet med bogen fyrmesteren? Er det evt den fra Essie du har på billedet på instagram hvor der er kaffe og hvid chokolade?
  Skøn blog :-)
  Trine

  • Ann-Christine skrev:
   24. september 2015 kl. 12:59

   Ja, det er det nemlig :) Den er så fin og flot hindbærfarvet.
   Den hedder ‘Bump up the pumps’ og er fra Essie.
   -Og mange tak :)
   Kh AC

 • Marie skrev:
  23. september 2015 kl. 23:00

  Jeg elsker også efteråret. Farverne, naturen og alt det der kan høstes. Jeg er vild med hyldebærsuppe med æbler og hyben/æble marmelade :-)

  • Ann-Christine skrev:
   24. september 2015 kl. 13:04

   Uhm, jeg er SÅ fristet til at lave begge dele nu :)
   Må i gang med hyben og æblemarmelade i weekenden

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.